Μελιτζάνες με σπιτική σάλτσα τεριγιάκι

Μελιτζάνες με σπιτική σάλτσα τεριγιάκι
15'

Προετοιμασία

30'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

Για τις μελιτζάνες:

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • Λίγο ασιατικό σησαμέλαιο (sesame oil) 

Για την teriyaki:

  • ½ φλ. τσ. soy sauce
  • ¼ φλ. τα. ιαπωνικό ξίδι ρυζιού mirin
  • 2 κοφτές κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κομμάτι ginger ίσο με το μεγάλο μας δάχτυλο, ψιλοτριμμένο
  • 1 μικρή σκ. σκόρδο ψιλοτριμμένη (1 κ.γλ. πολτό μαύρου σκόρδου)
  • 1 κ.σ. σουσάμι 

Συνοδευτικά:

  • Όση teriyaki περίσσεψε μετά από το γλασάρισμα των μελιτζανών, «κατεβασμένη» σε μικρό κατσαρολάκι, σαν σιρόπι
  • Ρύζι ατμού (κατά προτίμηση japonica ή, αλλιώς, basmati)
  • Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v