4 κόκκινες πιπεριές «καμπάνες» (κομμένες στη μέση και καθαρισμένες από τα σποράκια),
100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν χωρίς τον κιμά.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να σοταριστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε μανιτάρια και τα φύλλα απ’ το θυμάρι και αφήνουμε το μίγμα να «δέσει» για 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.
Απλώνουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και, μ’ ένα μικρό κουτάλι, τις γεμίζουμε με το μίγμα του κιμά.
Αφήνουμε να ψηθούν για 20-25 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
Αφού τις ψήσουμε για 5-10 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί, σερβίρουμε.