Οι φυσικοί τρόποι για καλύτερη χώνεψη

Φυσικά χωνευτικά για να βοηθήσετε την πέψη και το στομάχι σας, χωρίς να επιβαρυνθείτε με φάρμακα.
Οι φυσικοί τρόποι για καλύτερη χώνεψη
Γιαούρτι με προβιοτικά
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα με καλά βακτήρια βοηθούν την διαδικασία της χώνεψης και συντελούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Μινθέλαιο
Το έλαιο μυρωδικών της «οικογένειας» της μέντας και του δυόσμου, αλλά πάντα σε πολύ μικρές δόσεις, μπορεί να βοηθήσει στο Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και να μειώσει το φούσκωμα.

Χαμομήλι
Ηρεμεί το στομάχι, καταπραΰνει τους κολικούς και τη ναυτία, καθώς και το άγχος και την αϋπνία, πράγμα που το κάνει ιδανικό ρόφημα για το βράδυ, για να ξεφουσκώσετε και να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο.

Τζίντζερ
Το τζίντζερ, ελληνιστί πιπερόριζα, ανακουφίζει από συμπτώματα ενοχλήσεων στο στομάχι και σε ασφαλείς δόσεις – περί τα 1-2 γραμμάρια τη μέρα – βοηθά ακόμα και στο να σταματήσει τη ναυτία και την τάση προς εμετό στις εγκυμονούσες.

Αλόη
Τα φύλλα του φυτού aloe vera μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη και να αντιμετωπίσουν την δυσκοιλιότητα – δοκιμάστε τα και ως ρόφημα.

Μαραθόσπορος
Συνηθίζεται ως χωνευτικό μετά τα γεύματα σε ανατολίτικες κουζίνες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλής και στη δύση – ο μαραθόσπορος πίνεται ωραιότατα και σαν χωνευτικό αφέψημα.

Γλυκάνισος
Το αγαπημένο βότανο ως σπόρος σε βραστό νερό, μας δίνει ένα χωνευτικό ρόφημα που μπορεί να ανακουφίσει από καούρες και να καταπραΰνει τα συμπτώματα των στομαχικών διαταραχών

Σημείωση: Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τυχόν αλλεργίες ή για τις ασφαλείς ποσότητες των παραπάνω τροφίμων και βοτάνων που μπορείτε να καταναλώνετε ανάλογα με τον οργανισμό και την κατάσταση της υγείας σας.

Με πληροφορίες από WebMD και NaturalSociety
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v