Τα μυστικά εργαλεία του Facebook

Χρήσιμα και διασκεδαστικά, ιδού οκτώ μυστικά εργαλεία και λειτουργίες που (μάλλον) δεν γνωρίζατε πως υπάρχουν στο Facebook.
Τα μυστικά εργαλεία του Facebook

Τα «κρυφά» μηνύματα

Το Facebook στέλνει μηνύματα από άτομα τα οποία δεν είστε φίλοι σε ένα συγκεκριμένο φάκελο τύπου spam. Κάποιες φορές σας στέλνει ειδοποιήσεις ότι κάποιος σας έστειλε μήνυμα, άλλες όχι. Για να δείτε τα «μπλοκαρισμένα» αυτά μηνύματα επιλέξτε είτε Αιτήματα Μηνυμάτων από το εικονίδιο δίπλα στα εισερχόμενα στον browser είτε επιλέγοντας People- Message Requests από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής του Messenger.



Οι ζωές των άλλων

Μέσα από το εικονίδιο Live Video στα αριστερά της κεντρικής σελίδας στον browser σας, το Facebook σας δίνει την ευκαιρία (;) να παρακολουθήσετε ζωντανά βίντεο από κάθε γωνιά του πλανήτη, τα οποία εμφανίζονται σε clickable κουκίδες πάνω σε χάρτη. Όσο πιο παλλόμενες οι μπλε κουκίδες, τόσο πιο δημοφιλές το βίντεο που εκπέμπεται.

Σου ρίχνω άκυρο

Θέλετε να δείτε ποιοι αγνόησαν τα αιτήματα φιλία σας και να… κλάψετε (λέμε τώρα) ελεύθερα ή να τους βρίσετε; Μπορείτε να το κάνετε πλέον. Ανοίξτε το Facebook σε browser, κάντε κλικ στα Αιτήματα Φιλίας και επιλέξτε Προβολή Όλων. Από εκεί επιλέξτε το Δείτε τα Απεσταλμένα Αιτήματα και πάρτε μαζί χαρτομάντιλα για όσους σας αγνόησαν επιδεικτικά.

I like you very much

Θέλετε να δείτε μαζεμένα όλα τα like που σπείρατε ανά τα χρόνια; Θέλετε να δείτε όλα τα like της γκόμενάς σας/ γκόμενού σας των φίλων σας ανά τα χρόνια; Τότε γράψτε στην μπάρα αναζήτησης Photos liked by και το όνομα σας ή των φίλων σας. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τα αποτελέσματα ανά έτος, μέρος και άτομο ή απλά να περάσετε ατέλειωτες ώρες ενθυμούμενοι τι σας άρεσε όλα αυτά τα χρόνια. Και να ξεκινήσετε να σβήνετε αμέσως για να γλιτώσετε πιθανή παντόφλα Μιτσούκο δίχαλη 4-1.

Γιο – χο –χο και ένα μπουκάλι ρούμι

Το ξέρατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως γλώσσα στο Facebook την… Πειρατική; Τώρα το μάθατε. Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις και επιλέγοντας γλώσσα, κάντε κλικ στο English (Pirate) και διασκεδάστε ελεύθερα με tabs όπως Shots o ‘ Rum αντί minutes ago και Τ’ day in years past αντί On this Day. Εξίσου διασκεδαστικό είναι και το English (Upside Down).



Log out εξ’ αποστάσεως

Αν λογκάρατε στον λογαριασμό σας από συσκευή που δεν είναι δική σας και… ξεχαστήκατε μέσα, υπάρχει τρόπος να βγείτε ακόμα και αν δεν έχετε πλέον πρόσβαση στη συσκευή αυτή. Από τις ρυθμίσεις επιλέξτε Ασφάλεια και Σύνδεση και ύστερα δείτε σε ποιες συσκευές είστε συνδεδεμένοι πράττοντας τα δέοντα.

Εδώ το καλό το Wi- Fi

Με την υπηρεσία find Wi-fi το Facebook σας εμφανίζει  δωρεάν ασύρματα δίκτυα που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση. Πατήστε την καρτέλα Περισσότερα και έπειτα επιλέξτε "Εύρεση Wi-Fi". Θα δείτε όλες τις κοντινές τοποθεσίες Wi-Fi σε μια λίστα ή σε κάποιο χάρτη, μαζί με πληροφορίες για τις επιχειρήσεις που τις  φιλοξενούν.

Jesus Saves (as)

Μέσα στον χαμό του feed σας δεν προλαβαίνετε να διαβάσετε/δείτε σχεδόν τίποτα; Κανένα πρόβλημα. Επιλέγοντας το βελάκι δίπλα από κάθε ποστ και πατώντας το Αποθήκευση Συνδέσμου αυτομάτως αποθηκεύετε οποιοδήποτε link/φωτογραφία/status στην κατηγορία Αποθηκευμένα στο αριστερό μέρος του feed σας. Και το βράδυ, ξάπλα στο κρεβατάκι σας σκρολάρετε με την ησυχία σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v