Τι πρέπει να κάνεις πριν αλλάξεις από iphone σε Android

Αποφάσισες να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή και να «προδώσεις» το iPhone σου, επιλέγοντας Android συσκευή; Μάθε όλα όσα πρέπει να κάνεις για να γίνει ομαλή η μετάβαση.
Τι πρέπει να κάνεις πριν αλλάξεις από iphone σε Android
Αν δεν είχατε ποτέ smartphone που «τρέχει» με λειτουργικό σύστημα Android, πιθανώς να σας ξενίσει η ξαφνική μετάβαση σ’ αυτό. Εκτός αν είστε καλά προετοιμασμένοι και ξέρετε τι να κάνετε βήμα προς βήμα, για να πείτε αντίο στο iOS και να βάλετε στη ζωή σας το «αντίπαλο δέος» του. Ιδού τι πρέπει να ξέρετε:

Δεν υπάρχει μία εκδοχή Android
Όχι τουλάχιστον όπως είχατε συνηθίσει με το iOS: Σε αυτό, κάθε φορά που βγαίνει νέα έκδοση, όλοι οι χρήστες iPhone κάνουν upgrade στη νέα. Ωστόσο, στα Android κινητά δεν ισχύει το ίδιο: Κάθε κατασκευαστής μπορεί να διαχειριστεί και να προσαρμόσει το Android λειτουργικό σύστημα σύμφωνα με τις ανάγκες του – έτσι, θα έχετε ελαφρώς διαφορετική εμπειρία Android αν αγοράσετε π.χ. κινητό Samsung και αν αγοράσετε ένα LG.

Θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε το iMessage
Τα iPhone μεταξύ τους επικοινωνούν με iMessage όταν έχουν πρόσβαση σε δεδομένα ή wifi, αντί να στέλνουν κλασικά SMS. Προτού βγάλετε την SIM σας από το iPhone για να την βάλετε σε κάποιο Android κινητό, φροντίστε να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή, διότι κάποια από τα μηνύματά σας στο μέλλον μπορεί να συνεχίσουν να ακολουθούν το «κανάλι» του iMessage για να παραδοθούν – μόνο που εσείς δεν θα τα δείτε ποτέ. Ταυτόχρονα, απενεργοποιήστε και το FaceTime.

Ίσως χρειαστεί να αγοράσετε εκ νέου κάποιες εφαρμογές
Οι πληρωμένες εφαρμογές που είχατε εγκαταστήσει στο iPhone σας δεν μεταφέρονται στο νέο κινητό, καθώς το App Store στα iPhones και το Google Play Store για Android είναι δύο εντελώς διαφορετικές πλατφόρμες. Κάποιες εφαρμογές που υπάρχουν στη μία, μάλιστα, μπορεί να μην υπάρχουν καν στην άλλη. Ωστόσο, αν έχετε συνδρομή σε κάποια εφαρμογή, όπως π.χ. το Spotify, αρκεί, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή στο νέο σας κινητό, να κάνετε log in για να χρησιμοποιείτε κανονικά τον λογαριασμό σας.

Θα χρειαστείτε… re-sync
Ας μιλήσουμε για συγχρονισμό: Πολλά από τα στοιχεία (επαφές, φωτογραφίες, έγγραφα κλπ) που είχατε στο iPhone σας αποθηκευόταν στο iCloud. Στα Android smartphones, αυτά φιλοξενούνται σε εφαρμογές της Google, όπως τα Docs, Gmail, Contacts και Drive. Στην αρχή, θα χρειαστεί να θέσετε έναν λογαριασμό Google ως βάση για το Android κινητό σας, και σε αυτόν να συγχρονίσετε το υλικό που είχατε αποθηκεύσει στο iCloud, για να μην χρειαστεί να εισάγετε χειροκίνητα όλες σας τις απαραίτητες πληροφορίες. Για να εισάγετε απευθείας τις επαφές σας από iPhone σε Android, δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες. Για να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Google Photos – δείτε αναλυτικές οδηγίες εδώ

Αξιοποιήστε τα «προγράμματα-γέφυρες» κάθε κατασκευαστή
Αν έχετε τα αρχεία του iPhone σας αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας, δεν μπορείτε να τα περάσετε όλα μεμιάς στο νέο σας κινητό, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα software κάθε κατασκευαστή που «τρέχει» με Android και να κάνετε drag and drop τα στοιχεία που θέλετε στο νέο κινητό. Για την Samsung, το πρόγραμμα αυτό λέγεται Samsung Smart Switch, για την LG υπάρχει το LG Bridge και για τα Pixel υπάρχει το Pixel Switch.

Πειραματιστείτε
Η μετάβαση δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση όσο ακούγεται – από τις πρώτες ημέρες θα έχετε κιόλας συνηθίσει το νέο «περιβάλλον». Ωστόσο, ακριβώς επειδή το Android περιβάλλον είναι εξαιρετικά πιο ευέλικτο και customizable, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο τις πρώτες μέρες για να το ανακαλύψετε, να κάνετε τις επιλογές σας και να διαμορφώσετε την χρηστικότητα και την αισθητική του τηλεφώνου σας στα δικά σας δεδομένα. Μην το δείτε σαν αγγαρεία, αλλά σαν… διασκέδαση.

Περισσότερες συμβουλές για μετάβαση από iPhone σε Android θα βρείτε εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v