LG V20: Το πρώτο smartphone με In Apps

Μάθετε για το πρώτο smartphone παγκοσμίως που ενσωματώνει το In Apps της Google και διαθέτει δεύτερη οθόνη… πάνω από την βασική.
LG V20: Το πρώτο smartphone με In Apps
του Χρήστου Τζώρτζη

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρίες για την παρουσίαση smartphones που θα ξεχωρίσουν, καλά κρατεί. Όταν όμως τα hardware specs είναι πανομοιότυπα σε αρκετά μοντέλα, η διαφοροποίηση μπορεί να έρθει μέσα από το software. Αυτό λοιπόν συμβαίνει και στην περίπτωση του LG V20, αφού είναι το πρώτο smartphone παγκοσμίως που ενσωματώνει τη λειτουργία Ιn Apps της Google.

Το νέο χαρακτηριστικό αναζήτησης που εμφανίζεται στην εφαρμογή της Google, βοηθά τους χρήστες να βρουν περιεχόμενο όχι μόνο από τις ενσωματωμένες εφαρμογές, όπως τις επαφές, τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα κειμένου και τις φωτογραφίες, αλλά και από τις υπόλοιπες εφαρμογές που έχει εγκαταστήσει ο χρήστης. Ειδικότερα, μια συντόμευση της λειτουργίας εμφανίζεται στην αρχική αλλά και στη δευτερεύουσα οθόνη του V20 (περισσότερα για αυτή παρακάτω), επιτρέποντας τη χρήση της ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν “τρέχετε” κάποια άλλη εφαρμογή εκείνη τη στιγμή.



Οι πρωτοτυπίες για το LG V20, δεν εξαντλούνται όμως μόνο στο In Apps. Το smartphone είναι επίσης η πρώτη συσκευή παγκοσμίως με προ-εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat. Παράλληλα, ενσωματώνει μια δεύτερη μικρή – σαν οριζόντια μπάρα – οθόνη, πάνω από την κανονική του οθόνη. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει και στο μοντέλο V10 της εταιρίας, αλλά είναι ούτως ή άλλως κάτι που δε θα συναντήσουμε εύκολα σε άλλα τηλέφωνα. Η δευτερεύουσα οθόνη του V20 έχει πάντως καλύτερη φωτεινότητα αλλά και αντίθεση των χρωμάτων από την αντίστοιχη του V10, με αποτέλεσμα να “διαβάζεται” πιο εύκολα. Επιπροσθέτως, μπορείτε να επιλέξετε να έχετε αυτήν την οθόνη συνέχεια ενεργή, ακόμα και όταν η βασική οθόνη του τηλεφώνου είναι κλειστή, ώστε να βλέπετε με μια ματιά τα notifications, τα shortcuts για τα apps που χρησιμοποιείτε συνέχεια, τις επαφές σας και άλλα χρήσιμα.



Μια ακόμα ιδιαιτερότητα είναι η ύπαρξη τριών μικροφώνων και τεσσάρων digital-to-analog converters (για το φιλτράρισμα και τη βελτιστοποίηση των ηχητικών εγγραφών), με δυνατότητα ηχογράφησης ήχου στα 24-bit και όχι στα 16-bit που γίνεται συνήθως από τα άλλα smartphones. Τα παραπάνω προσφέρουν ζωντανές ηχογραφήσεις που καθιστούν το V20 μια εξαιρετική επιλογή για χρήση ως audio recorder.

Όσον αφορά τα hardware χαρακτηριστικά, το V20 διαθέτει οθόνη 5.7’’ με ανάλυση 2.560x1.440 pixels, ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820 με συχνότητα λειτουργίας στα 2.15 + 1.6GHz, 4GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 64GB. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η χωρητικότητας 3.200 mAh, μπαταρία του μπορεί να αφαιρεθεί προς αντικατάσταση, ενώ υποστηρίζει και κάρτες microSD για την αύξηση του αποθηκευτικού χώρο μεγέθους μέχρι και 256GB.



Η οπίσθια κάμερα διαθέτει διπλό φακό, με ανάλυση 16 Megapixels (κανονικός) και 8 megapixels (ευρυγώνιος), με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να συλλάβει φωτογραφίες με γωνία μέχρι και 135ο. Αντίστοιχα, η εμπρόσθια (selfie) κάμερα, έχει ανάλυση 5 megapixels και διαθέτει δύο modes λειτουργίας για σύλληψη φωτογραφιών ανάμεσα σε 83 και 120 μοίρες προσφέροντας επίσης δυνατότητα για ευρυγώνιες φωτογραφίες. Η σύλληψη βίντεο τέλος, γίνεται σε ανάλυση μέχρι και 4K από την οπίσθια κάμερα.

Η τιμή της συσκευής δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v