Philips Monitor TV: Τηλεόραση και οθόνη Η/Υ με 160€

Οικονομικότατη και ιδανική είτε θέλετε να βλέπετε ταινίες, είτε να παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή, είναι η νέα οθόνη - τηλεόραση της Philips.
Philips Monitor TV: Τηλεόραση και οθόνη Η/Υ με 160€
του Χρήστου Τζώρτζη 

Οι συσκευές που κατατάσσονται σε πάνω από μια κατηγορίες -όπως τα Monitor TV- καταγράφουν σταθερότητα στην ζήτηση τους, καθώς καλύπτουν διπλές ανάγκες, ωστόσο το κάνουν με σχεδόν ιδανικό τρόπο και γι' αυτό προτιμώνται. Ο λόγος αγοράς ενός monitor TV είναι προφανής: Η ανάγκη να έχουμε στον ίδιο χώρο, στο ίδιο γραφείο, και οθόνη υπολογιστή και τηλεόραση. Το ζητούμενο σε ένα monitor TV είναι να ικανοποιεί και τις δυο ιδιότητες του ταυτόχρονα. Να είναι δηλαδή, ένα πολύ καλό monitor για τον υπολογιστή, αλλά και μια πολύ καλή τηλεόραση.

Η Philips 221TE4LB παρουσιάζει μια πληρότητα και στις δυο "πτυχές" της… προσωπικότητας της, με αποτέλεσμα να έχουμε να κάνουμε με μια ολοκληρωμένη λύση η οποία διατίθεται σε λογική τιμή. Το monitor TV της Phillips έχει διάσταση διαγωνίου 21,5 ίντσες, που σημαίνει ότι είναι κατάλληλοι για μικρούς χώρους. Ιδανική μάλλον για το υπνοδωμάτιο όπου υπάρχει υπολογιστής ή για το γραφείο όπου χρειαζόμαστε και μια τηλεόραση.

Το panel της Philips είναι LED οπίσθιου φωτισμού (Backlight) που σημαίνει ότι εξασφαλίζει ζωντανά χρώματα αλλά και περιορισμένη κατανάλωση. Η αναλογία της οθόνης είναι 16:9 –ό,τι πρέπει για ταινίες, ενώ η ανάλυση φτάνει τα 1920x1080. Άρα μιλάμε για προβολή Full HD (1080p), είτε παίρνει σήμα από τον υπολογιστή, είτε παίζει ως τηλεόραση. Η φωτεινότητα και η αντίθεση, 250 cd/m² και 20000000:1 είναι τυπικές τιμές για αυτή την κατηγορία οθονών και καλύπτουν –και με το παραπάνω– τον μέσο χρήστη. Η οριζόντια γωνία θέασης στις 170 μοίρες, είναι επίσης ικανοποιητική και αν αποφασίσετε να δείτε τηλεόραση μαζί με παρέα δεν θα χρειαστεί να κάθεστε ο ένας κολλητά στον άλλο.

Όσον αφορά τις ιδιότητες της οθόνης που αφορούν την χρήση με υπολογιστή, θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης, ότι ο χρόνος απόκρισης φτάνει τα 5ms, τιμή που θα "εκτιμήσουν" δεόντως οι gamers. Στο πίσω μέρος της οθόνης θα βρείτε αρκετές θύρες για να συνδέσετε τον υπολογιστή σας ή άλλες συσκευές αναπαραγωγής ήχου ή κονσόλες παιχνιδιών. Για τον υπολογιστή υπάρχει θύρα VGA και είσοδος ήχου, ώστε ο ήχος του υπολογιστή να ακούγεται από τα 2 ηχεία της οθόνης ισχύος 3W και με τεχνολογία Incredible Surround.

Στην περιοχή των TV εισόδων, θα βρείτε φυσικά την κλασική θύρα σήματος κεραίας, αλλά και θύρα SCART, είσοδο ήχου, αλλά και θύρα HDMI που σας επιτρέπει να συνδέσετε συσκευές που μεταδίδουν ήχο και εικόνα Full HD, από ένα καλώδιο. Μεταξύ των υπόλοιπων θυρών υπάρχει και μια θύρα USB, στην οποία μπορείτε να συνδέσετε ένα USB Flash drive με τραγούδια MP3 ή εικόνες JPG για αναπαραγωγή ή προβολή στην τηλεόραση.

Αν και η αναφορά του τείνει να γίνει πλεονασμός, η Philips 221TE4LB διαθέτει ψηφιακό δέκτη DVB-T MPEG-4, που σημαίνει ότι δεν θα έχετε το παραμικρό πρόβλημα με την τηλεοπτική ψηφιακή πλατφόρμα της Digea. Η τιμή της οθόνης – τηλεόρασης της Philips κυμαίνεται γύρω στα 160 ευρώ, τιμή μάλλον λογική αν αναλογιστείτε ότι μιλάμε για μια συσκευή 2 σε 1 καθώς επίσης και αν δείτε ότι μια τυπική οθόνη υπολογιστή στις 22 ίντσες κοστίζει γύρω στα 100 ευρώ, ενώ μια ("σκέτη") τηλεόραση στις 22 ίντσες κοστίζει πάνω από 160 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v