ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Devolo dLAN 500 AV Wireless+: ADSL χωρίς ασύρματο δίκτυο

Γίνεται να μοιράζεσαι το διαδίκτυο με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, χωρίς να «φορτώσεις» τον χώρο με ένα επιπλέον ασύρματο δίκτυο; Η ειδική συσκευή της Devolo είναι η λύση στο παραπάνω πρόβλημα, φέρνοντας το ADSL στην εποχή του Powerline.

Devolo dLAN 500 AV Wireless+: ADSL χωρίς ασύρματο δίκτυο

του Χρήστου Τζώρτζη

Τα δίκτυα καλωδίων στα περισσότερα σπίτια είναι αυτά του ρεύματος και του τηλεφώνου - μάλιστα σε παλιότερες κατασκευές απουσιάζει η καλωδίωση τηλεφώνου. Η καθιέρωση του ADSL και το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα μέλη που κατοικούν στην ίδια στέγη επιθυμούν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δημιουργεί ένα μικρό πρόβλημα στο διαμοιρασμό του Internet σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

Οι περισσότεροι καταφεύγουν στη λύση της ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi, ωστόσο οι παρεμβολές είναι κάποιες φορές σημαντικές και η κάλυψη είναι προβληματική σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού. Επιπλέον, ενεργοποιώντας το Wi-Fi στο οικιακό μας router, προσθέτουμε ένα ακόμη ασύρματο δίκτυο στην "οικιακή ατμόσφαιρα μας", στην οποία υπάρχουν ήδη, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το δίκτυο από την ασύρματη τηλεφωνική συσκευή και ίσως και κάποια άλλα ασύρματα δίκτυα.

Το Powerline

 
Μια αρκετά καλή λύση που εμφανίστηκε πριν μερικά χρόνια ήταν η δικτύωση μέσω των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος. Χρησιμοποιώντας την ανάλογη συσκευή, κάθε πρίζα ρεύματος του σπιτιού έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο και κατ' επέκταση πρόσβαση στο Internet.

Η τεχνολογία που μας επιτρέπει τη δημιουργία ενός τοπικού δικτύου (LAN) μέσω της καλωδίωσης του ηλεκτρικού ρεύματος ονομάζεται Powerline και έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που να προσφέρει ασφαλείς και αξιόπιστες λύσεις.

Η Devolo έχει σημαντική εμπειρία στην τεχνολογία Powerline, ανακοινώνοντας κατά καιρούς εξελιγμένα προϊόντα και καταλαμβάνοντας σχεδόν ηγετική θέση στην κατηγορία . Το Devolo dLAN 500 AV Wireless+ είναι αυτό που θα λέγαμε "όλα σε ένα" όσον αφορά την τεχνολογία Powerline.

Πώς θα εγκαταστήσετε την συσκευή

Στην περίπτωση που η λέξη Powerline είναι άγνωστη στην οικία σας, τότε θα χρειαστείτε την Starter Kit έκδοση του προϊόντος, η οποία περιλαμβάνει ένα Wireless+ καθώς και έναν dLAN 500 AVplus-Adapter.

Αρχικά τοποθετείτε τον Adapter σε μια πρίζα ρεύματος κοντά στο router και συνδέετε με καλώδιο δικτύου το router και τον Adapter. Από αυτή τη στιγμή, το δίκτυο ρεύματος είναι ταυτόχρονα και δίκτυο δεδομένων (LAN).

Το Wireless+ είναι παρόμοιο με τον adapter αλλά έχει τρεις θύρες LAN. Σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού τοποθετήσετε το Wireless+ και συνδέσετε έως τρεις συσκευές με καλώδιο δικτύου, τότε αυτές οι συσκευές αποκτούν πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο και φυσικά στο Internet. Τόσο απλά.

Οι δυνατότητες της συσκευής

 
Οι συσκευές Wireless+ και dLAN 500 AVplus-Adapter διαθέτουν μάλιστα και πρίζα, όπου μπορείτε να συνδέσετε πολύμπριζα ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές (έως και 16 Ampere), οπότε δεν καταργείται η πρίζα που καταλαμβάνουν οι συσκευές του starter kit.

Επιπλέον, οι συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένα φίλτρα ώστε να μειώσουν τις παρεμβολές στη μετάδοση δεδομένων από τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν τεχνολογίες που εξασφαλίζουν απρόσκοπτη λειτουργία του ηλεκτρικού δικτύου.

Ωστόσο οι δυνατότητες του Devolo dLAN 500 AV Wireless+ δεν σταματούν εδώ. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει σαν Wi-Fi access point. Δηλαδή να διαμοιράσει ασύρματα πρόσβαση στο Internet σε προβληματικά σημεία του σπιτιού, λειτουργία που απευθύνεται κυρίως σε χρήστες Smartphone και Tablet, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν στο Internet μόνο μέσω Wi-Fi.

Η διαχείριση του δικτύου Powerline μπορεί να γίνει είτε από τους συνδεδεμένους σταθερούς ή φορητούς υπολογιστές, είτε από συσκευές Smartphone και Tablet με τη βοήθεια ειδικού app που διατίθεται, για iPhone, iPad και Android συσκευές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v