Ασφαλές internet: Δείτε ζωντανά το συνέδριο της Αστυνομίας

Παρακολουθήστε ζωντανά το 2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης που διοργανώνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας στο Intercontinental, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο internet.
Ασφαλές internet: Δείτε ζωντανά το συνέδριο της Αστυνομίας
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνει το 2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις ενότητες, οι οποίες θα διεξάγονται σε διαφορετικές αίθουσες και σε παράλληλο χρόνο, και περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από διακεκριμένους και εξειδικευμένους επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέματα που αφορούν την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα οι τρεις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι:

1η ενότητα: «Ασφάλεια Ηλεκτρονικών Πληροφοριών – Βιομηχανική Κατασκοπεία», κατά την οποία θα παρουσιαστεί το πρόβλημα της ασφάλειας των ηλεκτρονικών πληροφοριών και συγκεκριμένα του φαινομένου της ηλεκτρονικής Βιομηχανικής κατασκοπείας.



player should load here
player should load here



2η ενότητα: «Κυβερνοέγκλημα και νομοθεσία» - «Κραυγές απόγνωσης – πρόληψη αυτοκτονιών», με σκοπό την ενημέρωση των δικαστικών – εισαγγελικών αρχών και κατ’ επέκταση των νομικών για τους διαδικτυακούς όρους, τη μετάλλαξη του παραδοσιακού – συμβατικού εγκλήματος σε ηλεκτρονικό και το φαινόμενο σχετικά με τις απόπειρες αυτοκτονιών, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

player should load here
player should load here



3η ενότητα: «Cyber bullying», που στοχεύει να προβληματίσει και να ενεργοποιήσει προς τη κατεύθυνση άμβλυνσης των συνεπειών από τη ψυχοσωματική Βία και τον εκφοβισμό που ασκείται μέσω του διαδικτύου στα παιδιά.

player should load here
player should load here


Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ζωής της χώρας, επιχειρηματίες, διευθύνοντες σύμβουλοι, Δικαστές, Εισαγγελείς, Καθηγητές Νομικών Επιστημών, Δικηγόροι, Φοιτητές Νομικής και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και περίπου τριακόσια πενήντα (350) παιδιά – μαθητές 3ης τάξης Δημοτικού μέχρι 3ης τάξης Γυμνασίου, από δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία της Αττικής.




Οι εργασίες του συνεδρίου θα καλύπτονται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live - streaming) στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.cybercrimeunit.gr/  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v