Compaq Mini: Το μικρό που πάει παντού

Μικρό, ελαφρύ και οικονομικό, το netbook της HP θα γίνει το νέο αγαπημένο σας αξεσουάρ αν θέλετε να "σερφάρετε παντού" και πάντα. Στα συν, οι εξαιρετικές δυνατότητες για την κατηγορία και την τιμή του.
Compaq Mini: Το μικρό που πάει παντού
του Πάρη Καπράλου

Τα netbook είναι μία κατηγορία μηχανήματος προορισμένου να παραμείνει "ελαφρύ πυροβολικό", καθώς τα φυσικά χαρακτηριστικά των φορητών υπολογιστών διαρκώς βελτιώνονται, παράγοντας εξαιρετικά ισχυρά μηχανήματα με πολλές δυνατότητες και αβάσταχτη ελαφρότητα. Ωστόσο, η αποτυχία τους να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, τα καθιστά "σημαντικά" για πιο ειδικό κοινό.

Η απόκτηση ενός netbook είναι καλή ιδέα για όσους θέλουν να σερφάρουν στο internet με την άνεση του υπολογιστή τους παντού και πάντα, αλλά δεν τους ενδιαφέρουν πολλές άλλες λειτουργίες. Το λεπτό, ελαφρύ και οικονομικό Compaq Mini CQ10-500sv είναι μία από τις τελευταίες προσθήκες στην οικογένεια της ΗΡ.

Σας παρέχει τη δυνατότητα να απολαύσετε βίντεο, μουσική και φωτογραφίες, να δείτε τα mail σας ή να συνομιλήσετε online με τους φίλους σας, μέσω μιά οθόνης 10,1'' με ανάλυση 1024x600 και τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού LED για βελτιωμένη απεικόνιση ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Επιπλέον, περιλαμβάνει πληκτρολόγιο στο 92% του πλήρους μεγέθους για πλήρη εμπειρία χρήσης e-mail και Instant Messaging, καθώς και έξοδο οθόνης VGA για γρήγορη σύνδεση με monitor ή βιντεοπροβολέα.

Με βάρος μόλις 1,21 kg, το Compaq Mini CQ10 έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Έρχεται εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Atom Ν455, 1GB μνήμης DDR2 και είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ισχυρή απόδοση με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Παράλληλα, με νέας γενιάς ασύρματη δικτύωση Wi-Fi Ν, η πρόσβαση στο internet είναι πιο εύκολη, το ίδιο και η επικοινωνία μέσω email, IM, chat και blogging χάρη στην ενσωματωμένη VGA webcam. Το πάχος της συσκευής με κατεβασμένη την οθόνη (κλειστό) είναι 2,35 cm γεγονός που συμβάλει στη φορητότητα του.

Παράλληλα, τεχνικά μιλώντας, το μηχάνημα βρίσκεται σε έναν καλό μέσο όρο χαρακτηριστικών λειτουργιών για την πολύ χαμηλή τιμή του: σκληρός δίσκος 160GB, ενσωματωμένo Βluetooth και αναγνώστης καρτών SD/MMC, Touch pad με αποκλειστική κατακόρυφη κύλιση πάνω/κάτω και Windows 7 ενσωματωμένα και προεγκατεστημένα.

Το Compaq Mini CQ10-500sv είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στην τελική ενδεικτική τιμή των 285 ευρώ (τιμή που συμπεριλαμβάνει φόρο) και συνοδεύεται από ένα έτος εγγύησης κατασκευαστή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v