Lexmark X7350: Εκτυπωτής γραφείου από... σπίτι

Η χρεωκοπία της ιδέας του ”paperless office” απέδειξε το (προς το παρόν) αναντικατάστατο των εκτυπωτών. Η Lexmark αποδεικνύει πως για όλο περισσότερους καταναλωτές η οικιακή και η επαγγελματική χρήση μπορούν να συνδυαστούν σε μία και μόνο συσκευή. Σε αυτούς, ο Lexmark X7350 υπόσχεται απόλυτη ευκολία στο χειρισμό, αξιοπιστία και φωτογραφική ποιότητα.
Lexmark X7350: Εκτυπωτής γραφείου από... σπίτι

του Πάρη Καπράλου

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 οι μελλοντολόγοι οραματίζονταν το paperless office, μία ιδέα που πλέον θεωρείται λίγο - πολύ παρωχημένη, όχι διότι επετεύχθη ο στόχος, αλλά επειδή έγινε κατανοητό ότι η ύπαρξη του ”χαρτιού” (σημειώσεις, έγγραφα κλπ.) είναι περισσότερο μια ανθρώπινη ανάγκη, παρά μια επιχειρηματική.

Ετσι λοιπόν, αν και όλοι αναγνωρίζουμε την αξία -ως προς την ευκολία διακίνησης- των ηλεκτρονικών εγγράφων, συνεχίζουμε να... τυπώνουμε.

Την απάντηση στο σύνολο των αναγκών που συνθέτουν τη διακίνηση, εκτύπωση, αποστολή, ψηφιοποίηση εγγράφων δίνει μία ξεχωριστή κατηγορία μηχανημάτων γραφείου που έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τα πολυμηχανήματα, τα οποία είναι προορισμένα να λύνουν τα χέρια σε όσους από εμάς θέλουμε που και που αλλά ίσως και συχνότερα να εργαζόμαστε από το σπίτι.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται μία ενδιαφέρουσα πρόταση από την Lexmark για οικιακούς και επαγγελματίες χρήστες. Ο Lexmark X7350 σχεδιάστηκε για να προσφέρει απόλυτη ευκολία στο χειρισμό του σε συνδυασμό με επαγγελματική απόδοση, αξιοπιστία και φωτογραφική ποιότητα.

Συγκεκριμένα, το νέο πολυμηχάνημα έχει δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών απευθείας από τον υπολογιστή ή μέσω θύρας PictΒridge, επιπρόσθετα της δυνατότητας έγχρωμης εκτύπωσης, σάρωσης, φωτοαντιγραφής και αποστολής fax.

Το PictBridge της CIPA (Camera & Imaging Product Association) είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής και του εκτυπωτή. Μέσω του PictBridge, η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή συνδέεται απευθείας στον εκτυπωτή μέσω ενός καλωδίου USB για εκτύπωση φωτογραφιών χωρίς τη χρήση υπολογιστή. Για να επικοινωνούν η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ο εκτυπωτής μεταξύ τους πρέπει να έχουν πιστοποίηση PictBridge.

Το πολυμηχάνημα τυπώνει ως 25 ασπρόμαυρες και 19 έγχρωμες σελίδες/ λεπτό με ανάλυση έως και 4800 dpi, ενώ παράλληλα έχει εγκατεστημένο Fax.

Η συσκευή συνοδεύεται από το λογισμικό Lexmark Productivity Suite για εύκολη οργάνωση, επεξεργασία και αρχειοθέτηση εγγράφων. Παράλληλα, διαθέτει αυτόματο τροφοδότη χωρητικότητας 50 σελίδων και δυνατότητα σάρωσης και αποστολής σε email (scan to email).

Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, καθώς δέχεται προαιρετικά προσαρμογείς για ενσύρματη δικτύωση Ethernet και ασύρματη δικτύωση WLAN.

Η συσκευή είναι άμεσα διαθέσιμη και κοστίζει 225 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v