Πώς θα κάνετε το σπίτι σινεμά με (σχετικά) λίγα λεφτά

Θέλετε να στήσετε σινεφίλ γωνίτσα στο σπίτι χωρίς να δώσετε πολλά λεφτά; Έχουμε τις απολύτως απαραίτητες και οικονομικότερες επιλογές.
Πώς θα κάνετε το σπίτι σινεμά με (σχετικά) λίγα λεφτά
Ωραία τα θερινά, αλλά το σινεμά στο σπίτι έχει τη δική του μαγεία. Μαζεύεστε με φίλους, φτιάχνετε κοκτέιλ, πιάνετε θέση στον καναπέ και… σσσς! Αρχίζει.

Όσον αφορά το κόστος δε χρειάζεται να δώσετε πολλά. Δείτε παρακάτω μερικές οικονομικές επιλογές για να στήσετε το δικό σας σινεμά στο σαλόνι.

Η τηλεόραση

Το μέγεθος αλλά και η ανάλυση της τηλεόρασης που θα επιλέξετε, σχετίζεται άμεσα με την ανάλυση της ταινίας, αλλά και την απόσταση που θα κάθεστε. Δεν είναι ανάγκη να πάρετε μια τηλεόραση ανάλυσης 4Κ αν οι ταινίες που βλέπετε δεν έχουν  τέτοια ανάλυση, ενώ αν ο καναπές βρίσκεται σχετικά κοντά, τότε μία 42άρα τηλεόραση είναι ό,τι πρέπει. Τσεκάρετε αυτήν την LG στα 226€.

Oι Smart τηλεοράσεις κοστίζουν κατιτίς παραπάνω, επομένως αν έχετε χαμηλό μπάτζετ μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας με μία απλή, στην οποία απλά θα συνδέσετε με καλώδιο HDMI το laptop από το οποίο θα αναπαράγετε την ταινία.

Αν πάλι μπορείτε να δώσετε παραπάνω χρήματα, τότε δείτε αυτήν εδώ την άκρως οικονομική 43αρα Samsung στα 297€.

Ο ήχος

Σίγουρα μπορείτε να ακούσετε τον ήχο της ταινίας από τα ηχεία της τηλεόρασης ή από το laptop όμως κάτι τέτοιο ίσως να μην δώσει το απαραίτητο βάθος για να ζήσετε μια τίμια σινεφίλ εμπειρία. Επενδύστε σε ένα οικονομικό σύστημα ηχείων 5.1 λοιπόν, το οποίο, ακόμα καλύτερα, θα έχει και ασύρματη σύνδεση με την πηγή (laptop) για να μη γεμίσετε καλώδια. Μια σούπερ vfm πρόταση είναι αυτά εδώ τα ηχεία της Logitech στα 103€ με δικό τους χειριστήριο και πολύ καλή απόδοση πεντακάναλου ήχου.

Σημειώστε επίσης πως η τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο, παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη συνολική ακουστική εμπειρία. Δείτε στην παρακάτω εικόνα πώς θα πρέπει να τα βάλετε.



Μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για ήχο είναι και τα soundbars. Τα περισσότερα soundbars έχουν αυτόνομη τροφοδοσία (πρίζα τοίχου) και ενσωματώνουν ενισχυτή. Τοποθετούνται ακριβώς κάτω από την τηλεόραση με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική επιλογή αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος. Πολύ καλές επιλογές για τα λεφτά τους είναι το Crystal Audio CASB240 στα 128€ και το LG SJ2 στα 92.

Οι ταινίες

Αν δεν σας καλύπτουν οι ταινίες του Netflix (περί τα 7€ ο μήνας), τότε μπορείτε να «νοικιάσετε» από το Youtube (από 2€ η ταινία), το Amazon Prime (περί τα 7€ ο μήνας), το ελληνικό Cinobo, ή να βρείτε μόνοι σας κάποιο σάιτ το οποίο διαθέτει online ταινίες, χωρίς συνδρομή.

Αυτό ήταν! Είστε έτοιμοι να απολαύσετε τις ταινίες σας σπίτι, έχοντας δώσει κάτι λιγότερο από 400€, έχετε ένα τιμιότατο home cinema. Το μόνο που λείπει πλέον είναι η καλή παρέα και τα ποπ κορν ή τα νάτσος.

Ή τα σουβλάκια.

Ή η πίτσα.

Καλές προβολές!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v