Ελληνικό fashion χρώμα στο Ζάππειο

Ένα παιχνίδι χρωμάτων και υφασμάτων κάτω από λαμπερούς προβολείς, υπό τον ήχο δυνατής μουσικής, δημιούργησαν 34 Έλληνες σχεδιαστές στην τρίτη επίσημη Ελληνική Εβδομάδα Μόδας που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο την περασμένη εβδομάδα.
Ελληνικό fashion χρώμα στο Ζάππειο

Τρίτη επίσημη Ελληνική Εβδομάδα Μόδας (Diners Athens Collection In Style), και το Ζάππειο Μέγαρο μεταμορφώθηκε σε ένα ναό χρωμάτων και υφασμάτων. Από την Παρασκευή (17 Μαρτίου) μέχρι και την Κυριακή 34 Ελληνες σχεδιαστές παρουσίασαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Ζαππείου τις ατομικές τους κολεξιόν για το φθινόπωρο 2006 – χειμώνα 2007.

Φώτα, λαμπερές παρουσίες, κοσμικές κυρίες και κύριοι, τιβί περσόνες, πανύψηλα μοντέλα, δυνατή μουσική έδιναν την αίσθηση ενός πάρτι που ξεκίναγε νωρίς το απόγευμα για να τελειώσει αργά το βράδυ.

Ανάλαφρα υφάσματα, παιχνίδια με τα χρώματα, αλλά και με τα υλικά, ρίγες, πλεκτά, δαντέλα, κεντήματα είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία που κυριάρχησαν στις συλλογές.

Το ”παρών” αυτή τη φορά έδωσαν οι: Angelos Bratis, Aslanis, Celia D, Chara Lebessi, Christoforos Kontentos, Christos Costarellos, Christos Mailis, Daphne Valente, Dimitris Dassios, Deux Hommes, Elina Lebessi, Erifilli Nikolopoulou, Fanny Voutsela, KaterinaAlexandraki, Kathy Heyndels, Konstantinos, Lena Katsanidou, Liana Camba, Makis Tselios, Maria Mastori, Mi-Ro, Nicolas Mavropoulos, Nikos-Takis, Parthenis, Simeoni, Smaragdi, Thes Tzivelli, Vassilios Kostetsos, Vassilis Zoulias Old Athens, Vasso Consola, Victoria Kyriakides, Yiannos Xenis, Yiorgos Eleftheriades, Loukia.

Από τις επιδείξεις της πρώτης ημέρας μας άρεσε το πρώτο μέρος της κολεξιόν του Μιχάλη Ασλάνη: ανάλαφρα πλεκτά, από αέρινα υφάσματα και έντονα χρώματα.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις επιδείξεις που ακολούθησαν (όσες καταφέραμε να δούμε), όπου φτάσαμε σε σημείο να εκτιμούμε περισσότερο τη μουσική υπόκρουση και καθόλου τη μόδα όπως παρουσιαζόταν.

Όμορφες και ξεχωριστές οι ”αντιθέσεις” της Λιάνας Καμπά, με τις οποίες η σχεδιάστρια κατάφερε να φέρει στο φως έντονα συναισθήματα, παίζοντας με το μοβ, το κόκκινο, τις δαντέλες...

Σταθερή αξία για μια ακόμη φορά η Δάφνη Βαλέντε (η επίδειξη ήταν η τελευταία του Σαββάτου) με συνδυασμούς από τσόχα, ανάγλυφα κεντήματα σε denim και σε ταφτά, σε σκούρα χρώματα, που συνέθεσαν μια συλλογή αφιερωμένη στη σύγχρονη, δυναμική, αισθησιακή γυναίκα.

Όλες οι επιδείξεις πραγματοποιήθηκαν στους τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Ζαππείου, ενώ την ίδια στιγμή γινόταν αναμετάδοση στη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί στο περιστύλιο.

Υπήρχαν, όμως, και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η παρουσίαση 12 κομματιών από συλλογές της Σοφίας Κοκοσαλάκη, καθώς και η έκθεση φωτογραφίας ”Black Dress” σε επιμέλεια της τεχνοκριτικού Ίριδος Κρητικού και συντονισμό του Πάνου Πιτσιλίδη, όπου συμμετείχαν οι: Νίκος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Τσατσάνη, Αυγούλης Σκουλός, Ναταλία Δοκουμετζίδη, Τάκης Διαμαντόπουλος, Γιάννης Μπουρνιάς, Ρούλα Ρέβη, Νίκος Βαρδακαστάνης, Βαγγέλης Κύρης, Χρήστος Πρεντουλής, Bill Georgousis, Χρήστος Καρατζόλας, Γιώργος Καλφαμανώλης, Calliope.

Μ. Μπ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v