Bespoke: Η τέχνη του χειροποίητου

Χειροποίητα πουκάμισα και γραβάτες επτάδιπλες ακόμη και εντεκάδιπλες, κοστούμια από όλες τις σχολές ραπτικής, έτοιμα, made to measure και εξ ολοκλήρου χειροποίητα και βέβαια υφάσματα από τα καλύτερα στον κόσμο είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συνθέτουν τον... κόσμο του ”Bespoke”.
Bespoke: Η τέχνη του χειροποίητου

της Μαρίσης Μπαλιούση

Η σύγχρονη ζωή έχει φέρει στο προσκήνιο τον κόσμο του βιομηχανοποιημένου, παραμερίζοντας με τρόπο την αξία του χειροποίητου. Αν και τα ”επί παραγγελία” αντικείμενα είναι συνυφασμένα με τη... σημασία στη λεπτομέρεια, όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τα εντοπίσουμε.

Και όμως, στο κέντρο του Κολωνακίου, στην οδό Αναγνωστοπούλου λειτουργεί ένα κατάστημα που κάνει τη διαφορά στον χώρο του ανδρικού ντυσίματος. Αναγνωρίζοντας τη σημασία του χειροποίητου το κατάστημα ”Bespoke” (ελληνιστί ”επί παραγγελία”), κάνει τη διαφορά.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Βασίλης Μπουρτσάλας, δημιούργησε τον συγκεκριμένο χώρο, ορμώμενος από την αγάπη που διαθέτει για την τέχνη του χειροποίητου. Έχοντας ταξιδέψει ανά τον κόσμο κατάφερε να δημιουργήσει μια συλλογή προερχόμενη από πραγματικούς τεχνίτες του χώρου.

Τα κοστούμια που διαθέτει είναι τριών τύπων: έτοιμο, made to measure-πατρόν που προσαρμόζεται στο σώμα του πελάτη και επί παραγγελία που είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητα. Σε ό,τι αφορά τους δυο πρώτους τύπους το ”Bespoke” διαθέτει κοστούμια απ΄ όλες τις σχολές ραπτικής όπως Ozwald Boateng, Chester Barrie (αγγλική σχολή), Regent (γερμανική) και Ravazzolo (ιταλική).

Ιδιαίτερα όσον αφορά στον τελευταίο τύπο ο κ. Μπουρτσάλας συνεργάζεται με τους καλύτερους (από τους εναπομείναντες) ράφτες της πρωτεύουσας.

Μεγάλη είναι όμως και η επιλογή στα υφάσματα και δη από τα καλύτερα στον κόσμο όπως είναι τα Moxon, Loro Piana, Guabello, Alumo.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τετράμετρου υφάσματος στην ούγια του οποίου υφαίνεται το όνομα του πελάτη ο οποίος και αποκτά με αυτόν τον τρόπο την αποκλειστικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συλλογή επεκτείνεται στα χειροποίητα πουκάμισα (από τους Robert Talbott, Marol και Ozwald Boateng) και βέβαια στα αξεσουάρ.

Μας εντυπωσίασαν οι γραβάτες, συλλεκτικά κομμάτια, σε εφτάδιπλες ακόμα και σε εντεκάδιπλες, με γωνίες ή με καμπύλες.

Το ”Bespoke” διαθέτει επίσης τη μεγαλύτερη και καλύτερη συλλογή σε τιράντες, ενώ υπάρχει και ευρεία επιλογή για τις εξαιρετικές εκείνες περιπτώσεις που το σμόκιν είναι απαραίτητο.

Bespoke: Αναγνωστοπούλου 15-17, Κολωνάκι. Τηλ. 210. 36.45.518


player should load here
player should load here
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v