Τι να μην φορέσετε στο ρεβεγιόν

Οκτώ συμβουλές για να αποφύγετε τα στιλιστικά λάθη και να ξεχωρίσετε με την εμφάνισή σας στο φετινό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.
Τι να μην φορέσετε στο ρεβεγιόν
Έφτασε εκείνη η ημέρα που στο ημερολόγιο έχει μείνει το τελευταίο χαρτάκι του έτους, και ετοιμάζεστε για το βραδινό ρεβεγιόν. Ανοίγετε την ντουλάπα και καλείστε να επιλέξετε πώς θα υποδεχθείτε το νέο έτος. Δεν θα σας πούμε τι να βάλετε… Αλλά θα σας πούμε τι να μην βάλετε, για να αποφύγετε κακοτοπιές που στερούν κομψότητα αλλά και άνεση. Ιδού λοιπόν τα faux pas του ρεβεγιόν:

*Πολύ casual ρούχα
Είναι γιορτές, είναι πάρτι, είναι η τελευταία λαμπερή νύχτα του χρόνου (και η πρώτου του επόμενου). Της αξίζει κάτι παραπάνω από το t-shirt που φορούσατε το πρωί στη δουλειά ή τα αθλητικά σας παπούτσια.

*Ανοιχτά χρώματα
Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, πράγμα που σημαίνει πως τα αέρινα λευκά και τα ανοιχτόχρωμα κίτρινα βρίσκονται ελαφρώς εκτός εποχής. Προτιμήστε τα σκουρόχρωμα ρούχα για έναν εξτρά λόγο: Πάρτι είναι, ποτέ δεν ξέρετε ποιος απρόσεκτος μεθυσμένος χορευτής θα ρίξει πάνω σας κρασί – το οποίο θα είναι σίγουρα πιο εμφανές ως λεκές στα ανοιχτόχρωμα ρούχα σας.

*Καλοκαιρινά σχέδια
Τα φλοράλ patterns και τα ανάλαφρα φορέματα αφήστε τα για τις διακοπές σας στις Κυκλαδες. Όπως είπαμε, είναι χειμώνας, και τα παραπάνω είναι επίσης εκτός εποχής.

*Άβολα παπούτσια
Ρεβεγιόν σημαίνει πάρτι, σημαίνει χορός, σημαίνει «όρθια διασκέδαση» ως το πρωί. Και το τελευταίο που θέλετε είναι να αισθάνεστε ότι αργοσβήνετε πάνω σε δωδεκάποντα τακούνια ή βαριές αρβύλες. Προτιμήστε τις μέσες λύσεις, δηλαδή παπούτσια στα οποία αισθάνεστε πως μπορείτε να τη βγάλετε άνετα όλο το βράδυ, χωρίς να χάνετε σε κομψότητα.

*Πλεκτές μπλούζες
Εκτός κι αν σχεδιάζετε να περάσετε όλο το βράδυ με τον Καμίνη στο Θησείο, οπότε και θα χρειαστείτε κάτι ζεστό για να μην παγώσετε, θυμηθείτε ότι στο ρεβεγιόν, ακόμη κι αν έξω έχει κρύο, ο χορός, η ατμόσφαιρα και η πολυκοσμία θα σας ζεστάνουν πολύ. Επομένως, προτιμήστε να φορέσετε χοντρό παλτό, αλλά από μέσα να έχετε κάτι όχι υπερβολικά ζεστό, όπως χοντρά πουλόβερ ή πλεκτά φορέματα, για να μην… ανάψετε και ιδρώσετε κατά την διάρκεια της νύχτας.

*Δερμάτινα παντελόνια
Και επανερχόμαστε στον ιδρώτα: Δεν νομίζουμε πως θέλετε στο τέλος του πάρτι να χρειάζεται… χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των ρούχων σας – όπως είχε πάθει ο Ρος σε εκείνη την επική σκηνή από τα Φιλαράκια.  

*Ολόσωμες φόρμες
Δεν γνωρίζουμε πως κατάφεραν αυτού του είδους τα «φορέματα» να τρυπώσουν στη μόδα, αλλά ευτυχώς αποχωρούν από αυτή το ίδιο γρήγορα.

*Βαρετά ρούχα
Ό,τι είδος ρούχου κι αν επιλέξετε τελικά να φορέσετε, θυμηθείτε και πάλι πως πρόκειται για μία από τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου. Επομένως, δεν θέλετε να φοράτε κάτι βαρετό. Κι αν το στιλάτο, απλό μαύρο φόρεμα ή το αγαπημένο σας πουκάμισο δεν το αποχωρίζεστε, μπορείτε να τα διανθίσετε με όμορφες, χαριτωμένες πινελιές, από ένα πρωτότυπο κόσμημα για τον λαιμό μέχρι ένα hip παπιγιόν αντίστοιχα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v