Ντύσου καλά και ελληνικά

Ψάξαμε και επιλέξαμε έξι ιδιαίτερες μάρκες ρούχων... made in Greece, για να ντυθείτε στυλάτα κι ελληνικά!
Ντύσου καλά και ελληνικά
Παπούτσι απ’ τον τόπο σου κι ας είναι... δανεικό, λέει η γνωστή παροιμία. Μόνο που οι παρακάτω 100% ντόπιες παραγωγές κάθε άλλο παρά δανεικές είναι, καθώς μπορείτε να τις αποκτήσετε εύκολα και φτηνά, να τονώσετε το στυλ σας και να γεμίσετε την ντουλάπα σας με κομψά και διαχρονικά κομμάτια.

Μέσα στις δύσκολες μέρες της κρίσης, που οι περισσότεροι σχεδιαστές συμβιβάζονται με φτηνά, εισαγόμενα υφάσματα, οι παρακάτω εταιρίες δηλώνουν περήφανα πως κάθε κομμάτι τους είναι φτιαγμένο με μεράκι, αγάπη και –κυρίως– ελληνικά υλικά. Κι επειδή όταν είσαι παθιασμένος με αυτό που κάνεις, ο κόσμος (της μόδας) σίγουρα θα το προσέξει, μπορούμε με σιγουριά να δηλώσουμε πως είμαστε χαρούμενοι που εκπροσωπούμαστε μ’ αυτό τον τρόπο στις ευρωπαϊκές, μα και παγκόσμιες, αγορές. 

Raxevsky

Σχεδόν 40 χρόνια παρουσίας στον χώρο της ελληνικής μόδας μετράει η εταιρία Raxevsky, που ιδρύθηκε το 1976 από την Ελένη Raxevsky και τον Γιώργο Μουρτζούχο, με κύριο στόχο την εξαγωγή σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και η Σουηδία. Σύντομα, η εταιρία αναπτύχθηκε ανοίγοντας αλυσίδα καταστημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, απαριθμώντας 55 μαγαζιά, και με εξαγωγές ακόμα και στην άλλη άκρη της υδρόγειου, στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Με μότο ‘Η γυναίκα προηγείται, η μόδα ακολουθεί’, τα ρούχα της Raxevsky θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπη σε κάθε περίσταση, από χαλαρά μεσημεριανά λουκ μέχρι πιο επίσημες βραδινές εξόδους – και όλα σε άκρως προσιτές τιμές, με τις φούστες, τα φορέματα και τα τοπάκια να ξεκινούν ακόμα κι από τα 20 ευρώ! 

marymaryshop

Η Μαρία Μπακοδήμου φέρνει την κομψή της αισθητική στο σπίτι σας με το online κατάστημα marymary. Η φιλοσοφία του καταστήματος είναι απλή: θηλυκότητα και άνεση για την πολυάσχολη γυναίκα, που θέλει να δείχνει πάντα στυλάτη, «χωρίς να κουβαλάει την ντουλάπα της στο αμάξι», όπως γράφει η ίδια στην περιγραφή της ιστοσελίδας. Πρόσφατα, επεκτάθηκε και στην ανδρική μόδα, με πολύ ξεχωριστά ζωγραφισμένα στο χέρι t-shirt. Επειδή υπάρχουν περιορισμένα κομμάτια για το κάθε σχέδιο, οι τιμές ίσως να ανεβαίνουν ελαφρώς, με τα φορέματα να κυμαίνονται στα 120 ευρώ και τις μπλούζες να ξεκινούν από τα 50, μα υπάρχουν συχνά προσφορές, που τις κατεβάζουν σε πολύ προσιτά πλαίσια. Εκτός από όλα αυτά, στην σελίδα υπάρχει παράρτημα μαγειρικής και blog με ιδέες και νέα από τον διεθνή χώρο της μόδας. 

C-throu

Η γκλαμ ροκ αισθητική και η σέξι θηλυκότητα συναντούνται στα ρούχα της C-throu, που μετράει πλέον 178 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρωσία. Μάρκα που αγαπούν πολλές διάσημες Ελληνίδες, όπως η Ναταλία Γερμανού και η Σίσσυ Χρηστίδου, τα ρούχα βασίζονται στην φιλοσοφία πως η γυναίκα ξέρει τι θέλει και δεν διστάζει να το κατακτήσει—εξού και οι πολύ λογικές τιμές. Αρκετά απλές γραμμές με γεωμετρικά σχέδια, με έμφαση στην διχρωμία και την αντίθεση εξωτερικεύουν τον δυναμισμό κάθε γυναίκας. Οι τιμές κυμαίνονται από τα 79 μέχρι και τα 110 ευρώ. 

madame shou shou

Οι βιντάζ δημιουργίες της madame shou shou, σε γήινα χρώματα και νοσταλγική girlie αισθητική θα σας κάνουν να αισθάνεστε σαν να παίζετε σε βίντεο της Lana del Rey. Το ιδιαίτερο στυλ και το πάθος της σχεδιάστριας κάθε άλλο παρά απαρατήρητα πέρασαν, κι έτσι τα ρούχα της έφτασαν να πωλούνται σε περισσότερα από 50 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Ιταλία, η Φινλανδία, ακόμα και το Ντουμπάι. Οι τιμές τους βρίσκονται σε αρκετά λογικά πλαίσια, με τα φορέματα να βρίσκονται γύρω στα 100 ευρώ. 

Attr@tivo 

Η εναλλακτική επιλογή, είναι η περιγραφή της εταιρίας εδώ και χρόνια, και μια ματιά στην βιτρίνα ενός εκ των 65 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα (αλλά και σε αυτών που βρίσκονται στις περισσότερες Βαλκανικές χώρες, μα και στην Κύπρο και την Σαουδική Αραβία) αρκεί για να καταλάβουμε γιατί. Με επιρροές από grunge και 90s, αλλά και πιο μοντέρνα, νεανικά σύνολα και φορέματα, αποτελούν μια από τις καλύτερες κάζουαλ επιλογές για κάθε μέρα. Και με τιμές πολύ ευγενικές προς την τσέπη, με τις μπλούζες να ξεκινούν από τα 10 ευρώ και τα παντελόνια και φορέματα από τα 25! 

Rock the outfit

Μία online μπουτίκ που έχει κάτι για όλες. Ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις της μόδας, και με υπηρεσίες personal styling, θα μπορέσετε σίγουρα να φτιάξετε το απόλυτα δικό σας, προσωπικό look. Είτε ψάχνετε καθημερινά ρούχα, είτε ένα πιο επίσημο φόρεμα, θα βρείτε σίγουρα κάτι για εσάς, και θα... ροκάρετε άμεσα με παράδοση στο σπίτι. Κι όσο για τις τιμές; Πολύ καλές για να είναι αληθινές, με φορεματάκια από 12 ευρώ!

Θ.Δ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v