Φθινοπωρινή μόδα 2014: Όσα είδαμε στις πασαρέλες

Ζεστά υλικά και έντονα χρώματα, αναφορές στην τέχνη, φόρος τιμής στα 80s αλλά και (επιτέλους) στα 90s είναι οι τάσεις της μόδας για το φθινόπωρο του 2014.
Φθινοπωρινή μόδα 2014: Όσα είδαμε στις πασαρέλες
Χαχόλικα μάλλινα πουλόβερ, φουσκωτά μπουφάν και τολμηρά άνορακ, city chic αναφορές στα 90s και δυναμική επιστροφή των τάσεων που καθόρισαν τη ντίσκο σκηνή της δεκαετίας του ’80. Η φθινοπωρινή μόδα του 2014 είναι… φιλική προς το χρήστη, με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση. Ορίστε μια γεύση του τι είδαμε στις πασαρέλες της σαιζόν.


Από αριστερά: Valentino, Chanel, Louis Vuitton
Σε μια τάση που η Vogue βάφτισε “Urban Retro”, τα 60s συναντούν τα 90s στο πιο ενδιαφέρον ίσως look της φετινής σαιζόν. Σκεφτείτε casual εμφανίσεις, ιδανικές για τα πρωινά και τα απογεύματά μας στην πόλη, με εκρήξεις χρώματος εδώ κι εκεί.


Από αριστερά: Valentino, Nina Ricci, Burberry Prorsum
Οι διαφάνειες που αγαπήσαμε το περασμένο καλοκαίρι κυριάρχησαν και στις φθινοπωρινές πασαρέλες. Αυτή τη φορά, όμως, στολίζονται με λεπτομέρειες όπως τα πουλιά του Valentino ή τα μπροκάρ σχέδια του οίκου Burberry που βλέπετε στη φωτογραφία.


Από αριστερά: Miu Miu, Balenciaga, Thakoon
Φέτος για αλλαγή, η μόδα δεν γυρίζει την πλάτη της στην πραγματικότητα –αλλά αποφασίζει να μας προστατεύσει, επιτέλους, από τις καιρικές συνθήκες. Τα μπουφάν φουσκώνουν και τα anorak δεν είναι πια καθόλου διακριτικά ούτε σε χρώματα ούτε σε υλικά.


Από αριστερά: No.21, Saint Laurent, Louis Vuitton
Τα βραδινά φορέματα… αστράφτουν τη φετινή φθινοπωρινή σαιζόν, με παγέτες και ιριδίζοντα μοτίβα που κατακλύζουν τις δημιουργίες των σχεδιαστών, χωρίς καμία ανάγκη για διακριτικότητα.


Από αριστερά: Stella McCartney, Chanel, Marc Jacobs
Στο πνεύμα της εποχής και των καιρικών συνθηκών που λέγαμε προηγουμένως, το μαλλί κάνει φέτος θριαμβευτικό comeback, σε χουχουλιάρικα υπερμεγέθη πουλόβερ, πλεκτά μάλλινα φορέματα, και υπέροχα μακριά κασκόλ.


Από αριστερά: Chanel, Lanvin, Lanvin
Τα 80s επιστρέφουν για μία ακόμα φορά (έφυγαν άραγε ποτέ;) με τα πολύχρωμα φλούο τους, τα τολμηρά κολάν τους, τα βινύλ φορέματα, τα pixie μποτάκια και τις disco εμφανίσεις τους. Κανείς δεν είπε όχι σε λίγο χρώμα μέσα στο φθινόπωρο.


Από αριστερά: Burberry Prorsum, Chanel, Dries Van Noten
Οι σχεδιαστές εμπνέονται φέτος από τις εικαστικές τέχνες, και κάπως έτσι οι αναφορές στο Bauhaus και τον εξπρεσιονισμό κυριαρχούν στις πασαρέλες των Chanel, Dries Van Noten, Carven, Givenchy και Bottega Veneta, μεταξύ άλλων.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v