Οκτώ DIY τρόποι να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα ρούχα σας χρειάζονται επειγόντως ανανέωση; Μην τα πετάξετε. Έχουμε οκτώ τρόπους να τα φρεσκάρετε.
Οκτώ DIY τρόποι να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας
Τι σημαίνει για εσάς ανανέωση γκαρνταρόμπας; Αν η φράση συνεπάγεται πέταγμα όλων των παλιών ρούχων και αγορά νέων, τότε οι παρακάτω γραμμές δεν σας αφορούν. Αν όμως θέλετε να δώσετε αέρα ανανέωσης στα ρούχα σας χωρίς να ξοδέψετε ένα σωρό λεφτά, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος.

Δείτε παρακάτω οκτώ εύκολους και πρωτότυπους τρόπους για να το κάνετε.

Μπλουζάκια/ Τ-shirts

* Βάψτε τα
Όχι μαύρα, φυσικά, αλλά σε χρώματα που ταιριάζουν στο ύφος και την εποχή. Πώς; Στην αγορά θα βρείτε ειδικές βαφές για υφάσματα σε διάφορα χρώματα, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνω στις μπλούζες σας για να δημιουργήσετε DIY σχέδια, εύκολα και – σχετικά – γρήγορα. Μια καλή σειρά από τέτοιες βαφές είναι αυτές εδώ οι οποίες είναι κατάλληλες για τους περισσότερους τύπους υφάσματος και σε συνδυασμό με τη χρήση ειδικού σελοτέιπ μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και την πιο αδιάφορη μπλούζα σε κανονικό έργο DIY τέχνης. Δείτε εδώ το σχετικό tutorial.


* Τυπώστε τα
Αν θέλετε το «καθαρό» και φινιρισμένο look μιας μπλούζας με τυπωμένη στάμπα, υπάρχει τρόπος να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι με βάση το σχέδιο της αρεσκείας σας. Χρησιμοποιώντας μια υδατοδιαλυτή κόλλα/βερνίκι/στεγανωτικό όπως αυτή εδώ, βαφές για ύφασμα όπως αυτές που αναφέραμε παραπάνω, λίγο χαρτόνι, νάιλον για τα όρια, ανεξίτηλο μαρκαδόρο και ένα πινέλο μπορείτε πραγματικά να κάνετε θαύματα. Δείτε εδώ το tutorial.


* Προσθέστε τσέπες
Μπορεί να ακούγεται… αναχρονιστική, όμως η προσθήκη μιας τσέπης μπορεί να αλλάξει ριζικά το look μιας παλιάς σας μπλούζας φυσικά προς το καλύτερο. Δεν έχετε ιδέα από κοπτοραπτική; Κανένα πρόβλημα, δεν θα χρειαστεί καν να τη ράψετε. Σιγουρευτείτε ότι έχετε το ύφασμα από το οποίο θέλετε να αποτελείται η τσέπη, ένα σίδερο, ένα ψαλίδι, ένα μολύβι ή στυλό, μια κόλα για ύφασμα και ένα κομμάτι χαρτί. Τα υπόλοιπα είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία, την οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.


* Διακοσμήστε τα
Δώστε αέρα glam εμφάνισης που εντυπωσιάζει, προσθέτοντας κοσμήματα/πέτρες στην μπροστινή όψη των ρούχων ή όπου εσείς νομίζετε ότι ταιριάζει καλύτερα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι διακοσμητικά κοσμήματα/πέτρες, τα οποία θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία σε αντίστοιχα καταστήματα, ένα πιστολάκι κόλας ή σκέτη κόλα υφάσματος και… φαντασία για να φτιάξετε τα σχέδια που σας αρέσουν. Πειραματιστείτε με σχέδια τύπου κολιέ γύρω από τον λαιμό ή μισοφέγγαρα ή τοποθετήστε μεμονωμένα πετραδάκια σε συγκεκριμένα μέρη πάνω στις μπλούζες σας. Πάρτε ιδέες από εδώ.


Το ίδιο μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας μικρά μεταλλικά «καρφάκια» σαν αυτά των jean παντελονιών (δείτε μερικά εδώ), τα οποία θα «κουμπώσετε» σε συγκεκριμένα μέρη πάνω στις μπλούζες που θέλετε να ανανεώσετε.

Πουκάμισα/πουλόβερ/σακάκια

* Μπαλώστε τα
Δεν χρειάζεται να έχουν τρύπες για να τα «στολίσετε» με ένα μπάλωμα. Η προσθήκη ενός μπαλώματος στο σημείο του αγκώνα (elbow patch) θα τους δώσει ένα νέο πιο φοιτητικό και μοδάτο look. Θα χρειαστείτε ένα τετραγωνικό μέτρο από το ύφασμα της αρεσκείας σας, ψαλίδι, βελόνα, στυλό, χαρτί και κλωστή. Δείτε εδώ βήμα προς βήμα τη διαδικασία του… μπαλώματος


Jeans/παντελόνια

* Κάντε τα πουά
Εύκολα και γρήγορα, μπορείτε να μετατρέψετε ακόμα και το πιο παλιό/αδιάφορο jean ή παντελόνι σας σε ένα μοδάτο ρούχο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ειδικό μαρκαδόρο για ύφασμα και ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτί σαν χάρακα για να γεμίσετε το ρούχο σας με πουά. Δείτε εδώ πώς.


* Στενέψτε τα (για όσους ξέρουν να ράβουν)
Έχετε βαρεθεί να βλέπετε τα παλιά, φαρδιά σας jean να σκονίζονται στη ντουλάπα; Υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρετε στη μόδα, κάνοντάς τα εφαρμοστά έτσι ώστε να ταιριάζουν άψογα στα πόδια σας. Γυρίστε το παντελόνι ανάποδα και βάλτε από πάνω του ένα άλλο, πιο στενό, για να το χρησιμοποιήσετε σαν μοτίβο. Καρφιτσώστε ή χρησιμοποιήστε κιμωλία για να ορίσετε το σχήμα που θέλετε να πάρει το ανανεωμένο σας παντελόνι και να ξέρετε πού ακριβώς θα το ράψετε. Ράψτε το στη νέα του γραμμή, κόψτε ότι περισσεύει και είστε έτοιμοι.

Παπούτσια

* Βάλτε λάμψη
Δώστε νέα πνοή στα παλιά σας παπούτσια προσθέτοντας μια δόση glitter λάμψης σε αυτά. Ξεκινήστε βάζοντας στο εσωτερικό των παπουτσιών και στη σόλα tape, για να το προφυλάξετε από την βαφή glitter. Ύστερα βάλτε ικανοποιητική ποσότητα βαφής glitter μέσα σε ένα πλαστικό ποτηράκι και ανακατέψτε την με μια υφασμάτινη κόλλα/βερνίκι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Το μείγμα θα πρέπει να μην είναι ούτε πολύ νερουλό, ούτε πολύ σφιχτό, επομένως όση λιγότερη κόλλα βάλετε, τόσο το καλύτερο. Ξεκινήστε το βάψιμο προσέχοντας να μην στάξει το μείγμα, και αφήστε τα να στεγνώσουν, αφαιρώντας πρώτα την ταινία (tape). Δείτε περισσότερα εδώ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v