Ανοιξιάτικη μόδα 2014: Ό,τι θα φορεθεί φέτος

Δροσερά υφάσματα, λευκά παντελόνια, λουλουδιαστά μοτίβα και κοντά top. Ρίχνουμε μια ματιά στις κυριότερες τάσεις της μόδας για την άνοιξη του 2014.
Ανοιξιάτικη μόδα 2014: Ό,τι θα φορεθεί φέτος
Αν έπρεπε να μαντέψετε, πριν δείτε τις φωτογραφίες, ποιες τάσεις της μόδας θα κυριαρχήσουν (και) φέτος την άνοιξη, θα ποντάρατε ας πούμε στα λουλουδάτα μοτίβα και τα λευκά λινά; Πολύ καλά θα κάνατε. Μαζί, βέβαια, με τις διαχρονικές ανοιξιάτικες τάσεις, οι διεθνείς πασαρέλες μας στέλνουν –εκτός από την αγάπη τους– και μερικές πιο πρωτότυπες ενδυματολογικές προτάσεις, όπως τα γεωμετρικά μοτίβα, οι διαφάνειες και τα «κροπαρισμένα» μπλουζάκια (που καθόλου δεν είχαν λείψει σε εμάς και τους αγύμναστους κοιλιακούς μας). Ιδού οι τάσεις της μόδας που κυριάρχησαν στις διεθνείς πασαρέλες για την άνοιξη του 2014.

Κοντά top

Από αριστερά: BCBG Max Azria, Diane von Furstenberg, DKNY, Narciso Rodriguez
Δε φανταστήκατε, ελπίζουμε, όταν έφυγαν από τη μόδα πριν από λίγα χρόνια ότι μπορούσατε να ακυρώσετε τη συνδρομή του γυμναστηρίου; Τα cropped tops που δείχνουν τόσο ωραία στις πασαρέλες και τόσο αμήχανα επάνω στις μεσογειακές σιλουέτες επιστρέφουν φέτος δριμύτερα.

Διαφάνειες

Από αριστερά: Alexander Wang, Calvin Klein, Philip Lim, Reed Krakoff
Ένα βήμα πριν τους εντελώς ακάλυπτους κοιλιακούς, είναι η διαφάνεια που κυριαρχεί κυρίως γύρω από τη μέση σε φορέματα και μπλούζες, προσθέτοντας ενδιαφέρουσες εναλλαγές στα υφάσματα. Η «θέση» της βέβαια δεν είναι σταθερή, όπως βλέπουμε στη δημιουργία του Phillip Lim (τρίτη από αριστερά) που την επιλέγει για το τελείωμα του εντυπωσιακού μίνι φορέματος. 

Φαρδιά λευκά παντελόνια

Από αριστερά: BCBG Max Azria, Calvin Klein, Daks, Derek Lam 
Τα λευκά παντελόνια απαρνούνται το αυστηρό ύφος των προηγούμενων σαιζόν υιοθετώντας χαλαρές γραμμές και υφάσματα που δείχνουν να «ρέουν». Το συγκεκριμένο στυλ ταιριάζει γάντι στην άνοιξη, που επιβάλλει άνετο δροσερό ντύσιμο. Έξτρα πόντους κερδίζει στην εκτίμησή μας γιατί είναι μια τάση που φοριέται εύκολα και λειτουργεί ως πασπαρτού, για όλη την ημέρα: από το πρωί στο γραφείο ως το βράδυ. 

Γεωμετρικά prints

Από αριστερά: Diane von Furstenberg, Edun, Ralph Lauren, Zimmermann
Το άσπρο και το μαύρο «παίζουν» σε γεωμετρικά μοτίβα που ποικίλουν από το all time classic καρό μέχρι το πιο χειμωνιάτικο pied de poule και τα ρομβοειδή patterns. Και μπορεί το ολόσωμο στιλ που βλέπουμε στις πασαρέλες να μοιάζει (και να είναι) υπερβολικό για τις καθημερινές μας εμφανίσεις, όμως κανείς δεν μας εμποδίζει να το υιοθετήσουμε σαν πινελιά στο ανοιξιάτικο ντύσιμό μας –σε ένα top, σε μια midi φούστα ή σε ένα ελαφρύ πανωφόρι που θα δώσει μια ενδιαφέρουσα πινελιά σε ένα μονόχρωμο ντύσιμο. 

Κρόσσια

Από αριστερά: Calvin Klein, Hervé Léger by Max Azria, 3.1 Phillip Lim, Proenza Schouler
Οι hippies θα ένιωθαν στα νερά τους αν τηλεμεταφέρονταν στην άνοιξη του 2014. Τα κρόσσια πρωταγωνίστησαν στις πασαρέλες της σαιζόν, τόσο ως λεπτομέρεια στο τελείωμα των cropped tops (όπως στην περίπτωση του Hervé Léger by Max Azria, πρώτη φωτό επάνω) όσο και ως συνολικό look, στην μάλλον τολμηρή –και ιδανικότερη για ψυχρότερα κλίματα– δημιουργία της Proenza Schouler, των σχεδιαστών Jack McCollough και Lazaro Hernandez. 

Απλικέ λεπτομέρειες

Από αριστερά: 3.1 Phillip Lim, Tibi, Tory Burch, Wes Gordon
Σκεφτείτε τρουκς, μικρά και μεγαλύτερα στρας, γκλίτερ λεπτομέρειες, ακόμα και ολόκληρα… κοσμήματα (έστω, μικρά σε μέγεθος) επάνω στα υφάσματα. Η συγκεκριμένη τάση, άλλοτε στην υπερβολή της για φορέματα-υπερπαραγωγές απευθείας από το κόκκινο χαλί και άλλοτε σαν μικρή χαριτωμένη πινελιά σε ρούχα που μπορούμε να φορέσουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί, προσδίδει μια νότα πολυτέλειας στις ανοιξιάτικες εμφανίσεις μας.

Φλοράλ

Από αριστερά: Dennis Basso, Michael Kors, Oscar de la Renta, Ralph Lauren
Θα μπορούσαν να λείπουν τα λουλούδια από τις πασαρέλες της άνοιξης; Φυσικά και όχι. Τα χρωματιστά φλοράλ μοτίβα έχουν, λοιπόν, για άλλη μια χρονιά την τιμητική τους, με την έμφαση φέτος να δίνεται στην αντίθεση του άσπρου και του μαύρου με ένα ή το πολύ δύο φωτεινά χρώματα. Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε ξεκάθαρα ότι μόνο μία στις τέσσερις δημιουργίες είναι πολύχρωμη και οι υπόλοιπες ποντάρουν στην απαλή γοητεία του φλοράλ ως σχεδίου –και όχι ως πληθωρικού χρώματος. 

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v