Vogue Festival: Όσα εκτυλίχθηκαν στην μεγάλη γιορτή της μόδας

Η blogger του eFrontRow, Ευφροσύνη Πολυζώη, βρέθηκε πριν μερικές ημέρες στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει το πρώτο Vogue Festival και μας μεταφέρει όσα είδε και άκουσε από τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Vogue Festival: Όσα εκτυλίχθηκαν στην μεγάλη γιορτή της μόδας
της Ευφροσύνης Πολυζώη
eFrontRow.tumblr.com

Το Ά Vogue Festival είναι πια γεγονός. Πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Απριλίου στο The Royal Geographic Society στο Λονδίνο, με τεράστια επιτυχία και οικοδέσποινα την Editor-In-Chief του περιοδικού, Alexandra Shulman.

Για πρώτη φορά το ευρύ κοινό είχε την ευκαιρία να δει πίσω από τις κλειστές πόρτες του μαγικού κόσμου της μόδας. Δημοσιογράφοι, bloggers, σπουδαστές, μοντέλα, άνθρωποι που απλώς αγαπούν τη μόδα, από όλες τις γωνιές του πλανήτη, ήταν εκεί σε αυτή τη "γιορτή".

Τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου ήρθαν από μακριά για να απογειώσουν ένα πραγματικά μοναδικό event. Πραγματοποιήθηκαν debates, κατά τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στους ομιλητές. Αστέρες του Hollywood, όπως η Kate Hudson και η Joely Richardson συνόδευσαν τους παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές, από τον Tom Ford, που κέρδισε το μεγαλύτερο χειροκρότημα του κοινού με τη γοητευτική παρουσία του και τον άμεσο λόγο του, τον Christopher Bailey και την Diane von Furstenberg, που περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την προσωπική και επαγγελματική της πορεία, μέχρι την Stella McCartney και τους Domenico Dolce και Stefano Gabbana, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι η πρώτη διάσημη που φόρεσε δημιουργία τους ήταν η Madonna. Τα top models Eva Herzigova και Natalia Vodianova, μίλησαν στο κοινό για τη ζωή τους ως μοντέλα. Ο θρυλικός φωτογράφος David Bailey, διηγήθηκε με χιούμορ την ενδιαφέρουσα ζωή του και τις πλούσιες εμπειρίες του στα πάνω από 50 χρόνια καριέρας, αλλά και οι πιο νέοι στο χώρο, όπως ο Christopher Kane και η δικιά μας Mary Katrantzou, οι οποίοι είναι μεταξύ των πιο ταλαντούχων σχεδιαστών της βρετανικής πρωτεύουσας, αναφέρθηκαν στο ξεκίνημά τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Να σημειωθεί, ότι δημιουργίες της Μ. Katrantzou, πωλούνται σε 160 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ενώ τα ρούχα που σχεδίασε για το Topshop αυτή τη χρονιά, ξεπούλησαν σε λίγα λεπτά. Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσίες και αυτή της Rachel Zoe, μιας από τις πιο διάσημες στυλίστριες παγκοσμίως, που ήρθε κατευθείαν από την Ν. Υόρκη και μίλησε μαζί με τον κορυφαίο φωτογράφο διασημοτήτων Richard Young, για τις εμφανίσεις των σταρ στο κόκκινο χαλί.

Την ίδια ώρα στον χώρο του festival λάμβαναν χώρα exclusive workshops και makeovers, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν fashion films, να φωτογραφηθούν από τους επαγγελματίες φωτογράφους της Vogue και να κάνουν το δικό τους εξώφυλλο, με αξεσουάρ Chanel. Παρόν και ο κομμωτής των διασήμων, Josh Wood με την ομάδα του, ο Τhoa Tran, face designer του οίκου Armani, που έδινε συμβουλές μακιγιάζ για smoky eyes, αλλά και η make-up guru της Chanel Mary Greenwell, που έχει συνεργαστεί με τις Kate Moss, Uma Thurman, Keira Knightley, αλλά και την πριγκίπισσα Νταιάνα.

Δείτε στο Photo Gallery στιγμιότυπα από το πρώτο Vogue Festival.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v