Oscar fashion: Οι καλύτερα και χειρότερα ντυμένες της βραδιάς

Η 82η Απονομή των Βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είχε για άλλη μία χρονιά την λάμψη που της άξιζε. Μέρος της οφείλεται στις εντυπωσιακές εμφανίσεις κάποιων star. Άλλες πάλι δεν τα κατάφεραν εξίσου καλά.
Oscar fashion: Οι καλύτερα και χειρότερα ντυμένες της βραδιάς
της Έλενας Μπούλια

Όταν η αυλαία της μαγικής βραδιάς πέφτει και τα χρυσά αγαλματίδια βρεθούν στα χέρια που ανήκουν, το ενδιαφέρον των περισσότερων Μέσων -αυτών έστω που ασχολούνται με τη μόδα- στρέφεται σε μία άλλη, άτυπη αλλά εξίσου πολυσυζητημένη, βράβευση: Ποια ήταν η πιο καλοντυμένη star της βραδιάς των Όσκαρ;

Τα fashion blogs παίρνουν φωτιά, το κοινό έχει εδώ τον πρώτο λόγο και εμείς δε μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε, να θαυμάσουμε ή να απορρίψουμε τις εμφανίσεις που -παρά την ‘οικονομική κρίση’- έκλεψαν και φέτος την παράσταση με την λάμψη και πολυτέλειά τους. Ποιους σχεδιαστές προτίμησαν, λοιπόν, φέτος βραβευθείσες και μη; Ποια «το φόρεσε» καλύτερα; Και ποιες κατάφεραν, αν όχι να περάσουν απαρατήρητες, να επιδείξουν παντελή έλλειψη γούστου;

Οι πιο καλοντυμένες…

Από αριστερά: H Charlize Theron με εντυπωσιακή τουαλέτα Christian Dior. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Inglorious Basterds», Diane Kruger με Chanel. Εκκεντρική, όπως πάντα, η εμφάνιση της Jennifer Lopez με Armani Privé. Στο πνεύμα της ανοιξιάτικης μόδας η Maggie Gyllenhall, υποψήφια για Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλο για την ταινία «Crazy Heart» με φόρεμα Dries Van Noten.


Από αριστερά: Λαμπερά σεμνή η περσινή νικήτρια βραβείου για πρώτο γυναικείο ρόλο, Kate Winslet, με τουαλέτα Salvatore Ferragamo. Από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της βραδιάς αυτή της Penelope Cruz, η οποία επέλεξε τουαλέτα Donna Karan στο κόκκινο της Βουργουνδίας. Η μεγάλη φετινή νικήτρια, Sandra Bullock, στέφθηκε από πολλούς και με το βραβείο της καλύτερης εμφάνισης, αφού επέλεξε μία ημιδιάφανη τουαλέτα Marchesa. Υπέροχη και η παρουσιάστρια της βραδιάς Cameron Diaz επιλέγοντας ένα σίγουρο χαρτί: Μία χρυσοκέντητη τουαλέτα Oscar de la Renta.


Από αριστερά: Η -κατά την γνώμη μας- εντυπωσιακότερη παρουσία της βραδιάς, η Vera Farmiga, επέλεξε Marchesa, σε εκθαμβωτικό φούξια, και ξεχώρισε. Κομψή και σε φοβερή γραμμή εμφανίστηκε η Demi Moore με ρομαντική τουαλέτα Versace. Η πρωταγωνίστρια του Twilight, και μία από τους παρουσιαστές της βραδιάς, Kristen Stewart, φόρεσε μία vamp Monique Lhuillier τουαλέτα. Τέλος, η γλυκειά Rachel McAdams εμπιστεύτηκε μία αέρινη, μεταξωτή τουαλέτα από την Elie Saab σε παλ ανοιξιάτικα χρώματα.

Οι πιο κακοντυμένες…

Από αριστερά: Η Amanda Seyfried, παρουσιάστρια βραβείου της βραδιάς, με παλ πράσινη τουαλέτα Armani Privé και περικάρπιο με κρύσταλλα Swarovski. Η Kathryn Bigelow, μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, με ό,τι πιο αδιάφορο μπορούσε να επιλέξει για την βραδιά της «στέψης της», ως πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που βραβεύεται με Όσκαρ, από συλλογή του Yves Saint Laurent. Η υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία «An Education», Carey Mulligan, με μαύρο Prada φόρεμα.


Από αριστερά: Η υποψήφια για Όσκαρ Β’ καλύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία «Up in the Air», Anna Kendrick, με τουαλέτα Elie Saab, η οποία σχεδόν την εξαφάνιζε. Η Zoe Saldana, πρωταγωνίστρια του «Αvatar» με τουαλέτα-στολή καρναβαλιού του οίκου Givenchy. Η Elizabeth Banks, παρουσιάστρια βραβείου της βραδιάς, με αμφιλεγόμενη τουαλέτα Versace (τα blogs την «έκραξαν», σε εμάς ωστόσο αρέσει).

Οι πιο αδιάφορες…

Από αριστερά: Η Sigourney Weaver με τουαλέτα Lanvin σε συγκεχυμένο στιλ: sexy διαφάνεια; Αρχαιοελληνικές γραμμές; Φλογερό «σπανιόλικο» κόκκινο; Αποτέλεσμα… αδιάφορο. Η Helen Mirren, από την άλλη, υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία «Last Station», είναι σε ηλικία που δεν της επιτρέπει κάτι πιο εντυπωσιακό από μία συντηρητική τουαλέτα Badgley Mischka, την οποία κοσμεί με σκουλαρίκια Chopard. Η σύντροφος του George Clooney, Elisabetta Canalis, πάλι δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα μακρύ κόκκινο φόρεμα Roberto Cavalli, όσο απλοϊκό και να δείχνει αυτό. Τέλος, η Nicole Richie, ως άλλη Elizabeth Taylor, σε λαμέ τουαλέτα Reem Acra.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v