AXDW: Καλοκαιρινή μόδα '09 στο Μέγαρο

Η μεγάλη γιορτή της μόδας έφτασε. Η 4η «Athens Xclusive Designers Week» ανοίγει τις πόρτες τις με δημιουργίες Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών για την Άνοιξη/Καλοκαίρι '09, από το Σάββατο 8 έως και την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής.
AXDW: Καλοκαιρινή μόδα 09 στο Μέγαρο
Η 4η Athens Xclusive Designers Week είναι γεγονός! Από τις 8 έως και τις 11 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής μία μεγάλη διοργάνωση με αφορμή τη Μόδα ανοίγει τις πύλες της. 18 κορυφαίοι σχεδιαστές, 8 νέοι δημιουργοί, ένα διαφορετικό fashion πάρτυ, μία ανατρεπτική έκθεση φωτογραφίας, 20 καλλιτέχνες σε live performance, dj’s, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, live booths, διαγωνισμοί, μία λαμπερή γιορτή - αναδρομή στη Μόδα μέσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, ένα φιλανθρωπικό gala, είναι μερικά από τα highlights της ΑXDW!

Όλα αυτά με αφορμή την παρουσίαση των ολοκαίνουργιων collection για την «Άνοιξη / Καλοκαίρι ‘09» σημαντικών σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Oι σχεδιαστές που θα πάρουν μέρος στην 4η AXDW είναι:
• Emanuel Ungaro
- ο θρυλικός οίκος υψηλής ραπτικής, θα παρουσιάσει την ανδρική collection Άνοιξη / Καλοκαίρι 2009, υπό την εποπτεία του head designer Franck Boclet.
• Ioannis Guia- Ο Έλληνας σχεδιαστής που ζει και εργάζεται στο Παρίσι συμμετέχει για δεύτερη φορά στην ΑXDW. Έργο του έχει εκτεθεί στο Λούβρο ενώ είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “Τhe sexual function of the occidental clothing” Έχει δική του εταιρεία με έδρα το Παρίσι από το 1999.
• Kostas Murkudis- O ελληνικής καταγωγής σχεδιαστής εργάζεται με μεγάλη επιτυχία στο Βερολίνο. Έχει υπάρξει σχεδιαστής επί 7 χρόνια στον Οίκο Helmut Lang. Η φετινή του collection είναι βασισμένη σε ελληνικά υφάσματα και στα catwalks της AXDW θα παρουσιάσει την αντρική και γυναικεία σειρά του.
• Fatima Lopes- Η εντυπωσιακή Πορτογαλέζα, παρουσιάζει τις συλλογές της στο Paris Fashion Week. Η Fatima διατηρεί την δική της boutique στο Παρίσι. Ένα από τα πλέον γνωστά και εντυπωσιακά δημιουργήματά της είναι το bikini από χρυσό και διαμάντια!
• Tara Reid- Η γνωστή ηθοποιός του Hollywood και επιστήθια φίλη της Paris Hilton, έρχεται στην Ελλάδα ως σχεδιάστρια ρούχων. Παρουσιάζει την πρώτη της συλλογή στην AXDW, “Mantra by Tara” που αποτελείται από μαγιώ και καλοκαιρινά outfits με χαρακτηριστικό τα «ενεργειακά» κοσμήματα που τα διακοσμούν.
• Gaspard Yurkievich- Γάλλος σχεδιαστής, παρουσιάζει στο Paris Fashion Week και γιορτάζει τα 10 του χρόνια στον χώρο της μόδας, στην AXDW στην Αθήνα παρουσιάζοντας την γυναικεία και ανδρική συλλογή του. O Gaspard έχει συνεργαστεί ως designer με μεγάλες εταιρείες και με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες.
• Charles of London- Το δίδυμο των Charles of London, τα τελευταία 5 χρόνια ανατρέπει κάθε κανόνα της μόδας στο Λονδίνο με τις punk δημιουργίες του, εμπνευσμένες από την Cyndi Lauper! Στην φετινή AXDW θα παρουσιάσουν την ανδρική και γυναικεία collection τους.
• Elena Antoniades- Ελληνο-Κύπρια σχεδιάστρια, με βάση το Λονδίνο, με πελάτες από το Λος Άντζελες μέχρι το Ντουμπάι και το Σεντ Τροπέ.
• Penelope Zagoras- Έχει το δικό της οίκο μόδας και στο Παρίσι, συνεργασίες με επώνυμα διεθνή μοντέλα και εμφανίσεις δίπλα σε γνωστούς οίκους μόδας του εξωτερικού. Συνεχίζει τις haute couture δημιουργίες της τις οποίες και θα παρουσιάσει στην 4η ΑXDW
• Fani Xenophontos- Κύπρια σχεδιάστρια με διεθνή καριέρα και βάση το Λονδίνο, ανήκει πλέον στο δυναμικό του Liberty of London. Παρουσιάζει για δεύτερη φορά στην AXDW.
• Notis Panagiotou & Marina Zachou- Ένα δυναμικό σχεδιαστικό δίδυμο από την Κύπρο και την Ελλάδα, δημιουργεί κοσμήματα, έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Στο βιογραφικό τους καταγράφονται αξιόλογες συνεργασίες, όπως αυτή με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Στην καλοκαιρινή τους κολεξιόν περιλαμβάνονται και μαγιώ.
• Vicky Koulianou by Christos B.– Το λαμπερό πρώην top model αφού έγραψε τη δική του ιστορία στις ελληνικές και στις διεθνείς πασαρέλες, συστήθηκε τον Απρίλιο με μεγάλη επιτυχία ως σχεδιάστρια. Παρουσιάζει για 2η φορά την συλλογή της στην AXDW.
• Katia Delatola- η Ελληνίδα σχεδιάστρια, έχει ήδη δείξει τη συλλογή της στο εξωτερικό (Ν.Υόρκη, Παρίσι, Βαρκελώνη, Λονδίνο). Παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην AXDW την συλλογή της TWISTED CLASSICS by Katia Delatola στην AXDW.
• Andreas Georgiou- O νέος και ταλαντούχος σχεδιαστής από την Κύπρο, που τον Απρίλιο κέρδισε το βραβείο του Best Designer, στον διαγωνισμό της ΑXDW “New Designers Award”. Ο Ανδρέας θα παρουσιάσει τη συλλογή του τέλη Νοεμβρίου στην Αγγλία στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΑXDW με διεθνή fashion weeks.
• Levinia Konyalian- η καταπληκτική Αρμενο-Κύπρια Levinia, με πελάτες απ’ όλο τον κόσμο, έρχεται στην AXDW για να παρουσιάσει ένα πολύ εντυπωσιακό installation με θέμα την «θηλυκότητα της γυναίκας». Τό όνειρο της πάντα το οποίο και έγινε πραγματικότητα ήταν και παραμένει να μεταφορτώνει την γυναίκα με τις μοναδικές της δημιουργίες.
• Angelos Frentzos- Ένας από τους λίγους Έλληνες σχεδιαστές με διεθνή καριέρα, ζει μόνιμα τον τελευταίο καιρό στη Βενετία. Ο Angelos εμφανίζεται την πρώτη μέρα της AXDW μαζί με τους dj’s Αmateur Boyz και υπόσχεται ένα μοναδικό, μουσικό fashion party.
• Adjei Anang – Ένας σχεδιαστής που έρχεται από την Γκάνα ειδικά για την AXDW. Είναι ιδιοκτήτης εταιρείας haute couture για άνδρες και γυναίκες και συμμετέχει με επιτυχία σε διεθνή fashion events όπως το Singapore Fashion Week.

Και αυτή τη σαιζόν όμως, η AXDW φέρνει στο προσκήνιο τα νέα ταλέντα του χώρου της Μόδας.

Οκτώ Νέοι Σχεδιαστές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρωσία και το Ιράκ παρουσιάζουν τις ιδέες τους, προτείνουν τις τάσεις της Άνοιξης και διεκδικούν το Νοέμβριο τα βραβεία:
«Best Designer», «Best Trendsetter» και «Best Catwalk».
Οι τρείς καλύτεροι Νέοι Σχεδιαστές της AXDW πρόκειται να επιβραβευθούν με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις στο πλαίσιο του Θεσμού NEW DESIGNERS AWARD / «Βράβευση των Καλύτερων Νέων Σχεδιαστών».
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες είναι οι:

• Vassiliki Assimomiti
• Ιοanna
• Εlie Papakosta
• Rannia Angelakou
• Maria Daskalaki
• Xrisanthos
• Marina Avdeeva
• Βassam Dawood

Έχοντας φιλοξενήσει στο παρελθόν σημαντικά ονόματα σχεδιαστών από το ελληνικό και διεθνή χώρο όπως οι: Krizia , Frank Muller, Vivia Ferragamo, Boy George, Thes Tziveli, Nicky Hilton, Catalin Botezatu, Christoforos Kotentos, Elena Vorrea, Melina Pispa και πολλούς ακόμα, η φετινή AXDW επανέρχεται στο προσκήνιο με τις νέες προτάσεις της Άνοιξης / Καλοκαίρι 2009!

Το Φεστιβάλ μόδας της AXDW όμως δεν τελειώνει εδώ. Τα πιο δυναμικά side events θα κρατούν επί 4 ημέρες το ενδιαφέρον του κοινού:
• Ένα μοναδικό Fashion Party του Άγγελου Φρέντζου με δυνατό dj set
• Μία ανατρεπτική έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βρεττού και του Κωνσταντίνου Ρήγου
• Ένα live performance της Σχολής ΒΑΚΑΛΟ με θέμα εμπνευσμένο από την Pink Ribbon
• Τελετή Βράβευσης των Νέων Σχεδιαστών
• Ένα ιδιαίτερο φιλανθρωπικό Gala με θέμα τη μόδα μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο για τις ανάγκες της υποστήριξης της καμπάνιας Samsung-Pink Ribbon (για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού)
 
Λίγα λόγια για την Athens Exclusive Designers Week
Η AXDW αποτελεί την Διεθνή Διοργάνωση Μόδας στην Ελλάδα η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, φιλοξενεί σημαντικούς σχεδιαστές από όλον τον κόσμο, συνάπτει νέες συνεργασίες διεθνώς, ανοίγει τις πύλες της σε επαγγελματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού εξασφαλίζοντας συνέργιες, γεφυροποιώνοντας τις αποστάσεις. Η Μόδα είναι μια εκ των σημαντικότερων βιομηχανιών παγκόσμια, η οποία εκτός από την επιχειρηματικότητα, βοηθά την τουριστική ανάπτυξη της πόλης στην οποία φιλοξενείται μέσω των συμμετεχόντων επαγγελματιών αλλά και των ξένων Media που την καλύπτουν.

Η 4η AXDW αποτελεί το φετινό λαμπερό γεγονός του Φθινοπώρου, με νέες εμφανίσεις σχεδιαστών, εντυπωσιακά catwalks και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συζητηθούν και θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς με κεντρικό άξονα τον κόσμο του Fashion 2009!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v