Dressing Bar: Ενδυματολογικές προτάσεις... να τις πιεις στο ποτήρι

Πώς συνδυάζονται τα όμορφα γυναικεία ρούχα και τα αλκοολούχα cocktails; Έξυπνα, σε ένα χώρο που εμπνέεται από την ατμόσφαιρα του μπαρ για να φιλοξενήσει ένα μοναδικό για τα αθηναϊκά δεδομένα concept store.
Dressing Bar: Ενδυματολογικές προτάσεις... να τις πιεις στο ποτήρι
Πώς συνδυάζονται τα όμορφα γυναικεία ρούχα και τα αλκοολούχα κοκτέιλς; Συνήθως τα ρούχα αποτελούν «καυτό» χαρτί για την ανάταση της γυναικείας ψυχολογίας, ενώ τα κοκτέιλ (έστω και με υπεύθυνη κατανάλωση) ενισχύουν ούτως ή άλλως τη διάθεση όλων. Από την άλλη πλευρά, κάθε γυναίκα επιθυμεί να δοκιμάσει ένα καινούριο και ενδιαφέρον outfit σ’ένα μπαρ, παρά, ας πούμε, στη συνάντηση με το λογιστή της.

Δεν ξέρουμε αν αυτές ήταν οι σκέψεις της Πόπης Ιωαννάτου και της Βασιλικής Παλιούρα, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Dressing Bar, το πρώτο ελληνικό κατάστημα ρούχων που παραπέμπει σε μπαρ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κορίτσια αγαπούν τόσο το αλκοόλ όσο και τα ρούχα.

Το Dressing Bar (μπαρ ρούχων) δημιουργήθηκε τέλη Απριλίου του 2008, από τα δύο κορίτσια, που διαθέτουν σπουδές και επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του marketing, της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων. Bασικό concept του καταστήματος, στο οποίο οφείλεται και η αισθητική κατανομή του, είναι το γεγονός ότι οι πελάτες μπορούν να κινηθούν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με ατμόσφαιρα μπαρ, απολαμβάνοντας το ποτό ή τον καφέ που τους προσφέρεται.

Η αισθητική του χώρου είναι λιτή, ώστε τα stands των ρούχων να κερδίζουν τις εντυπώσεις, αλλά στη βασική του σάλα δεσπόζει και το ολόλευκο μπαρ (που εκτελεί επίσης χρέη reception και ταμείου) με τα ψηλά stools. O χώρος των δοκιμαστηρίων –μια πονεμένη ιστορία καθώς τα περισσότερα ελληνικά καταστήματα ρούχων επιμένουν να τον περιορίζουν και να απαιτούν από τους πελάτες τους ευλιγισία χορευτή– είναι πραγματικά άνετος και εύχρηστος αφού πλαισιώνεται από τεράστιους καθρέφτες.

Οι δε ενδυματολογικές επιλογές του Dressing Bar αποτελούν μια ακόμη πρωτοτυπία, καθώς απαρτίζονται αποκλειστικά από σχεδιαστικά ρούχα και accessories. Μην φανταστείτε πανάκριβες υπογραφές και δυσκολοφόρετα ρούχα. Οι συλλογές που φιλοξενούνται είναι κυρίως δουλειές νέων ταλαντούχων Ελλήνων σχεδιαστών, όπως της Ιωάννας Κουρμπέλα, της Δημήτρια Ιωαννίδου (white D light), της Έλενας Παύλου (Two in a Gondola), κ.α. Πρόκειται για ρούχα με φρεσκάδα, σχεδιαστική γνησιότητα, τα οποία φοριούνται απ’όλων των ηλικίων τις γυναίκες, εφόσον αυτές έχουν διάθεση να βγουν από την τυποποίηση του κουστουμιού και του ταγιέρ.

Στις κρεμάστρες του Dressing Bar φιλοξενούνται πολλά φορέματα σε απλή φαινομενικά γραμμή, τα οποία φορεμένα μεταμορφώνονται. Θα βρείτε ρούχα πολυμορφικά που με τις κατάλληλες επεμβάσεις μετατρέπονται σε τουνίκ, μίνι φόρεμα ή φούστα. Έξυπνα και ιδιαίτερα τοπς αλλά και ζώνες και τσάντες που προσθέτουν στη γενική εικόνα. Η Βασιλική και η Πόπη, ως υπεύθυνες fashion tenders είναι πρόθυμες να παρουσιάσουν τα ρούχα, να αποκαλύψουν τους πολλαπλούς τους συνδυασμούς, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν αξεσουάρ και γενικώς να σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε, να «παίξετε» με τα ρούχα και να διαλέξετε το καταλληλότερο outfit στο στύλ και στο γούστο σας.

Αν και το Dressing Bar λειτουργεί ήδη από την άνοιξη, πραγματοποιεί απόψε στις 9 μ.μ τα επίσημα εγκαίνια του, κάνοντας πάρτυ που θα τιμήσει το χαρακτήρα του. Εκτός από την παρουσίαση των νέων κολεξιόν από τις σχεδιάστριες-συνεργάτιδες του καταστήματος, θα υπάρξει special dj σετ από τον NikP, αλλά και άφθονο ποτό με τη χορηγία της κάβας Χάλαρη.

Το Dressing Bar εξάλλου ως το μοναδικό bar ρούχων διεθνώς που έχει τη βασική υποδομή, προσφέρεται για γευστικές δοκιμές ποτών. Άμεσος στόχος των κοριτσιών είναι να φιλοξενήσουν διάφορα brands ποτών, παρουσιάζοντας τα μέσω ειδικών events και άλλων ενεργειών marketing προωθώντας ένα πάντρεμα γευστικής και ενδυματολογικής αισθητικής.

Dressing Bar, Ελ. Βενιζέλου 140, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9950099

Πέννυ Κούτρα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v