4η Athens Xclusive Designers Week: Χορτάστε... μόδα

Η 4η Athens Xclusive Designers Week είναι γεγονός. Από 8 έως 11 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής η μεγάλη διοργάνωση ανοίγει τις πύλες τις στο κοινό με πληθώρα από ξεχωριστούς καλεσμένους και events. Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή την παρουσίαση των ολοκαίνουργιων collection για την «Άνοιξη / Καλοκαίρι ‘09» σημαντικών σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
4η Athens Xclusive Designers Week: Χορτάστε... μόδα
Η AXDW αποτελεί την Διεθνή Διοργάνωση Μόδας στην Ελλάδα η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, φιλοξενεί σημαντικούς σχεδιαστές από όλον τον κόσμο, συνάπτει νέες συνεργασίες διεθνώς, ανοίγει τις πύλες της σε επαγγελματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού εξασφαλίζοντας συνέργιες, γεφυροποιώνοντας τις αποστάσεις. Η Μόδα είναι μια εκ των σημαντικότερων βιομηχανιών παγκόσμια, η οποία εκτός από την επιχειρηματικότητα, βοηθά την τουριστική ανάπτυξη της πόλης στην οποία φιλοξενείται μέσω των συμμετεχόντων επαγγελματιών αλλά και των ξένων Media που την καλύπτουν.

Oι σχεδιαστές που θα πάρουν μέρος στην 4η AXDW είναι οι εξής:

Emanuel Ungaro- ο θρυλικός οίκος υψηλής ραπτικής, θα παρουσιάσει την ανδρική collection Άνοιξη / Καλοκαίρι 2009.
Ioannis Guia- Ο Έλληνας σχεδιαστής που ζει και εργάζεται στο Παρίσι συμμετέχει για δεύτερη φορά στην ΑXDW.
Kostas Murkudis- O ελληνικής καταγωγής σχεδιαστής εργάζεται με μεγάλη επιτυχία στο Βερολίνο. Η φετινή του collection είναι βασισμένη σε ελληνικά υφάσματα και στα catwalks της AXDW θα παρουσιάσει την αντρική και γυναικεία σειρά του.
Fatima Lopes-  Η Fatima διατηρεί την δική της boutique στο Παρίσι. Ένα από τα πλέον γνωστά και εντυπωσιακά δημιουργήματά της είναι το bikini από χρυσό και διαμάντια!
Tara Reid- Η γνωστή ηθοποιός του Hollywood και επιστήθια φίλη της Paris Hilton, έρχεται στην Ελλάδα ως σχεδιάστρια ρούχων.
Gaspard Yurkievich- Γάλλος σχεδιαστής, παρουσιάζει στο Paris Fashion Week και γιορτάζει τα 10 του χρόνια στον χώρο της μόδας, στην AXDW στην Αθήνα παρουσιάζοντας την γυναικεία και ανδρική συλλογή του.
Charles of London- Το δίδυμο των Charles of London, τα τελευταία 5 χρόνια ανατρέπει κάθε κανόνα της μόδας στο Λονδίνο με τις punk δημιουργίες του, εμπνευσμένες από την Cyndi Lauper! Στην φετινή AXDW θα παρουσιάσουν την ανδρική και γυναικεία collection τους.
Elena Antoniades- Ελληνο-Κύπρια σχεδιάστρια, με βάση το Λονδίνο, με πελάτες από το Λος Άντζελες μέχρι το Ντουμπάι και το Σεντ Τροπέ.
Penelope Zagoras- Έχει το δικό της οίκο μόδας και στο Παρίσι. Συνεχίζει τις haute couture δημιουργίες της τις οποίες και θα παρουσιάσει στην 4η ΑXDW
Fani Xenophontos- Κύπρια σχεδιάστρια με διεθνή καριέρα και βάση το Λονδίνο, ανήκει πλέον στο δυναμικό του Liberty of London.
Notis Panagiotou & Marina Zachou- Ένα δυναμικό σχεδιαστικό δίδυμο από την Κύπρο και την Ελλάδα, δημιουργεί κοσμήματα, έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Στην καλοκαιρινή τους κολεξιόν περιλαμβάνονται και μαγιώ.
Vicky Koulianou by Christos B.– Το λαμπερό πρώην top model, συστήθηκε τον Απρίλιο με μεγάλη επιτυχία ως σχεδιάστρια. Παρουσιάζει για 2η φορά την συλλογή της στην AXDW.
Katia Delatola- η Ελληνίδα σχεδιάστρια, έχει ήδη δείξει τη συλλογή της στο εξωτερικό (Ν.Υόρκη, Παρίσι, Βαρκελώνη, Λονδίνο). Παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην AXDW την συλλογή της TWISTED CLASSICS.
Andreas Georgiou- O νέος και ταλαντούχος σχεδιαστής από την Κύπρο, που τον Απρίλιο κέρδισε το βραβείο του Best Designer, στον διαγωνισμό της ΑXDW “New Designers Award”. Θα παρουσιάσει τη συλλογή του τέλη Νοεμβρίου στην Αγγλία στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΑXDW με διεθνή fashion weeks.
Levinia Konyalian- η Αρμενο-Κύπρια Levinia, με πελάτες απ’ όλο τον κόσμο, έρχεται στην AXDW για να παρουσιάσει ένα πολύ εντυπωσιακό installation με θέμα την «θηλυκότητα της γυναίκας». 
Angelos Frentzos- Ένας από τους λίγους Έλληνες σχεδιαστές με διεθνή καριέρα, ζει μόνιμα τον τελευταίο καιρό στη Βενετία. Ο Angelos εμφανίζεται την πρώτη μέρα της AXDW μαζί με τους dj’s Αmateur Boyz και υπόσχεται ένα μοναδικό, μουσικό fashion party.
Adjei Anang – Ένας σχεδιαστής που έρχεται από την Γκάνα ειδικά για την AXDW. Είναι ιδιοκτήτης εταιρείας haute couture για άνδρες και γυναίκες και συμμετέχει με επιτυχία σε διεθνή fashion events όπως το Singapore Fashion Week.

Επίσης κατά την διάρκεια των τεσσάρων ημερών θα διοργανώνοται αρκετά events, όπως ένα μοναδικό Fashion Party του Άγγελου Φρέντζου με δυνατό dj set, μία ανατρεπτική έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βρεττού και του Κωνσταντίνου Ρήγου, live performance της Σχολής ΒΑΚΑΛΟ με θέμα εμπνευσμένο από την Pink Ribbon και πολλά ακόμα. 

Η 4η AXDW αποτελεί το φετινό λαμπερό γεγονός του Φθινοπώρου, με νέες εμφανίσεις σχεδιαστών, εντυπωσιακά catwalks και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συζητηθούν και θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς με κεντρικό άξονα τον κόσμο του Fashion 2009!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v