Πολυτελή αξεσουάρ αποκλειστικά για άνδρες

Μπορεί οι λέξεις "κόσμημα" και "άνδρας" να μην είναι ακριβώς συνώνυμες, αλλά κάποιες μικρές εξαιρέσεις, όταν το κόσμημα για το οποίο μιλάμε προσδίδει κομψότητα και στυλ, μπορούν να γίνουν. Δείτε τι εννοούμε...
Πολυτελή αξεσουάρ αποκλειστικά για άνδρες
Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο άνδρας που ενδιαφέρεται για το ίματζ του και επιθυμεί να πληροί κάποιους βασικούς κανόνες καλαισθησίας δεν φοράει κοσμήματα. Μπορεί να φορέσει ένα ρολόι. Μπορεί, αν η περίσταση το επιβάλλει, να φορέσει μανικετόκουμπα (το tie clip στην γραβάτα είναι -φέτος τουλάχιστον- passé) και μπορεί να φορέσει και τη βέρα του. Εδώ, λίγο-πολύ, τελειώνει η σχέση άνδρα-κοσμήματος.

Από την άλλη βέβαια, όταν αντικρίζει κανείς τις διακριτικότατες αλυσίδες από λευκόχρυσο που προτείνει για φέτος το καλοκαίρι ο οίκος Dior Homme, ή τα υπέροχα χρυσά μανικετόκουμπα του Cartier, πώς να αντισταθεί στον πειρασμό; Ρίχνουμε λίγο νερό στο κρασί μας και σας προτείνουμε δέκα από τα πολυτελέστερα ανδρικά αξεσουάρ των διασημότερων οίκων μόδας που θα λάμψουν εκθαμβωτικά πάνω στο μαυρισμένο σας δέρμα. Προσοχή όμως: Θα επιλέξετε να φορέσετε μόνο ένα τη φορά!

Αλυσίδα – κολιέ Dior Homme
Διακριτική και υπερβολικά κομψή, η 30 καρατίων αλυσίδα από λευκόχρυσο του γαλλικού οίκου, με το μικρό μενταγιόν από όστρακο πέρλας, μπορεί να φορεθεί βράδυ, μέσα από ένα ανοιχτό πουκάμισο. Μην διανοηθείτε να τη συνδυάσετε με τη χρυσή βαφτιστική σας αλυσίδα που δεν αποχωρίζεστε ποτέ. Η’ η μία θα νικήσει ή η άλλη. Διαλέξτε. Η τιμή της είναι στα 1.280 ευρώ.
Θα την βρείτε:
Στο κατάστημα του οίκου Dior, Βουκουρεστίου 18-20, Αθήνα, τηλ. 210 3613014.

Συλλογή από πορτοφόλια Comme des Garçons
Από τα αξεσουάρ που επιβάλλεται να έχει ένας άνδρας, το πορτοφόλι είναι μάλλον το σημαντικότερο. Ακόμα περισσότερο όταν αυτό προέρχεται από τη νέα σειρά ανδρικών πορτοφολιών της Comme de Garçons με τα ανάγλυφα διακοσμητικά πάνω στο λαμπερό δέρμα. Από την υπέροχη συλλογή πορτοφολιών την ιαπωνικής φίρμας που προορίζετε για το ερχόμενο Φθινόπωρο μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος και σχήμα που θέλετε, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η τιμή τους ξεκινά από 120 ευρώ.
Θα τα βρείτε:
Αν όχι ακόμα αυτά, αλλά οπωσδήποτε τα περισσότερα σχέδια από την καλοκαιρινή σειρά, στο Guirella Store της Comme des Garçons, Πατριάρχου Ιωακείμ 16, Κολωνάκι, τηλ. 210 7298980.

Black Signat Φάκελος της Samsonite
Και πού θα τοποθετήσετε το πορτοφόλι σας όταν πηγαίνετε στη δουλειά αν όχι σε ένα υπέρκομψο φάκελο; Εμπνευσμένος και αυτός από το μοναδικό στυλ της σειράς Signat, ο φάκελος παρέχει όλα τα πρακτικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο σημερινός businessman. Περιέχει, επίσης, ένα αποσπώμενο portfolio και μία θήκη για στυλό. Το εύχρηστα δομημένο εσωτερικό βοηθά ώστε να στέκονται τα πράγματα στη θέση τους, ενώ διαθέτει και θήκη για κινητό αλλά και για PDA.Το πολυτελές δερμάτινο λουράκι κάνει τη μεταφορά του φακέλου ακόμα πιο εύκολη. Η τιμή του είναι στα 280 ευρώ.
Θα τον βρείτε:
Και σε άλλα χρώματα, στο πολυκατάστημα Attica, Πανεπιστημίου 9, Αθήνα, τηλ. 211 180 2670.

Μπρασελέ 911 Racing and Swarovski Collection
Η Porsce Design σε συνεργασία με την εταιρία Swarovski λάνσαρε πρόσφατα την κομψή νέα της σειρά 911 Swarovski ladies’ and men’s collection. Και οι δύο συλλογές, που περιλαμβάνουν ρολόι, λουράκι, κολιέ, μπρασελέ και μπρελόκ για κλειδιά, απευθύνονται στους λάτρεις (οδηγούς ή μη) της Porsche. Το συγκεκριμένο μπρασελέ είναι φτιαγμένο από ατσάλι υψηλής ποιότητας, μεγάλα ψηφία 911 και χαρακτηριστικά γράμματα της Porsche, ενώ πάνω τους είναι ενσωματωμένοι κρύσταλλοι Swarovski. Προσαρμόζεται δε σε κάθε μάκρος. Η τιμή του είναι περίπου στα 120 ευρώ.
Θα το βρείτε:
Μπορείτε να το παραγγείλετε από τη Σπορτσκαρ ΑΕ (Εθν. Αντιστάσεως 43, Χαλάνδρι τηλ. 210 6725572 και Λ. Βουλιαγμένης 108, Γλυφάδα, τηλ. 210 9644717) αλλά και από την Ρεναλ ΑΕ (Εθν. Αντιστάσεως 130, Φοίνικας, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 440055).

Μανικετόκουμπα Trinity De Cartier
Η σειρά Trinity του οίκου Cartier προέκυψε μετά από αυστηρή μελέτη στη δημιουργία μιας σειράς από τρία είδη απόλυτα καθαρού χρυσού και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν τα συγκεκριμένα μανικετόκουμπα-ωδή στην ανδρική κομψότητα. Ιδανικά για πολύ εξαιρετικές περιστάσεις. Η τιμή τους είναι στα 2.000 ευρώ.
Θα τα βρείτε:
Στην Boutique Cartier, Βουκουρεστίου 7, Αθήνα, τηλ. 210 3313600.




Μανικετόκουμπα Armrevolution

Ένα ακόμα ζευγάρι από υπέροχα, πολύ πρωτοποριακά μανικετόκουμπα. Η εταιρία Armrevolution ιδρύθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο από τον Anthony Hayward, με σκοπό να δημιουργήσει μία πραγματική επανάσταση στην αγορά των ανδρικών αξεσουάρ, δημιουργώντας, σύμφωνα με την εταιρία «αρχιτεκτονικά» κομμάτια. Κάθε ένα από αυτά, μάλιστα, είναι μοναδικό κάτι που το επιβεβαιώνει το χαραγμένο ID του, με σκοπό έτσι να δημιουργηθεί ένα πραγματικό club από λάτρεις της φίρμας. Με τη χρήση της πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας στα σχέδια από υπολογιστές και με χειροποίητα τελειώματα, το συγκεκριμένο ζευγάρι με το κωδικό όνομα «Number 5», είναι το πρώτο και μοναδικό από ατόφιο κίτρινο χρυσό 18 καρατίων στη σειρά Perpetual Series. Κάθε ζευγάρι παρέχεται σε ειδική συσκευασία, η οποία περιέχει και δερμάτινη θήκη για να μπορεί ο ιδιοκτήτης τους να μεταφέρει τα πολύτιμα μανικετόκουμπά του στα ταξίδια του με ασφάλεια. Η τιμή τους, στην έκδοση από ανοξείδωτο ατσάλι, ξεκινά από 400 ευρώ.
Θα τα βρείτε:
Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα. Θα τα βρείτε σίγουρα όμως στο Λονδίνο. Για τις διευθύνσεις επισκεφθείτε το site της εταιρίας.

Καρφίτσα – Λουλούδι από τη Louis Vuitton
Για τους ιδιαίτερα κομψούς άνδρες, έως και δανδήδες, η Louis Vuitton δημιουργήσε πριν λίγο καιρό αυτή την όμορφη ασημένια καρφίτσα σε σχήμα λουλουδιού, για να την τοποθετήσετε στο πέτο του σακακιού σας. Η τιμή της είναι στα 160 ευρώ.
Θα τη βρείτε:
Κατά πάσα πιθανότητα στις Boutique Louis Vuitton, Βουκουρεστίου 19, Αθήνα, τηλ. 210 3613938 και Λεβίδου 4, Κηφισιά, τηλ. 210 6234530.


Ρολόι Cartier Ballon Blue

Ένα ακόμα υπέροχο αξεσουάρ από τον οίκο Cartier. Το μοναδικό αυτό ρολόι των 980.000 ευρώ θα μπορούσε να γίνει δικό σας. Το Cartier Ballon Blue διατίθεται, βέβαια, και σε άλλες 19 οικονομικότερες εκδόσεις. Το χρυσό πλαίσιό του διακοσμείται από ένα καταγάλανο ζαφείρι, το οποίο διατίθεται σε τρία μεγέθη, 42, 36.5 και 28.5 mm ενώ το ίδιο το πλαίσιο μπορεί να είναι λευκόχρυσος 18 καρατίων, ροζ ή κίτρινος χρυσός αλλά και ανοξείδωτο ατσάλι. Ένας πραγματικός θησαυρός στα χέρια σας, δηλαδή.
Θα το βρείτε: Στην Boutique Cartier, Βουκουρεστίου 7, Αθήνα, τηλ. 210 3313600.

Δαχτυλίδι Boucheron Rugby Diablotine
Ένα από τα πλέον επικίνδυνα ανδρικά κοσμήματα είναι το δαχτυλίδι, το οποίο αν δεν είναι αρκετά κομψό μπορεί να προκαλέσει μία πραγματική καταστροφή στο όλο look. Με το Rugby Diablotine Ring της Boucheron μάλλον δεν διατρέχετε τέτοιον κίνδυνο, αφού η περσινή συλλογή του γνωστού γαλλικού οίκου «L’Arte Emmele 2007» φρόντισε να δημιουργήσει μία υπέροχη σειρά εμπνευσμένη από το Παγκόσμιο Κύπελλο Rugby, η οποία αγαπήθηκε πολύ. Το δαχτυλίδι είναι φτιαγμένο από λευκόχρυσο και κοσμείται με μία πέτρα από πράσινο ζαφείρι, στο σχήμα φυσικά μπάλας rugby. Ιδανικό δώρο για τους λάτρεις του σπορ.
Θα το βρείτε: Πάντως όχι στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα σε κάποιο από τα καταστήματα του οίκου στο Παρίσι. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οίκου για τις ακριβείς διευθύνσεις.

Clip χαρτονομισμάτων Dior
Και αν είστε από αυτούς που δεν συνηθίζουν να χρησιμοποιούν πορτοφόλι, θα σας χρησιμεύσει σίγουρα το ασημένιο clip για χαρτονομίσματα του οίκου Dior. Ιδιαίτερα κομψό, με χαραγμένη την περίφημη πατέντα Guilloche (το ελληνικό γιαννιώτικο που μοιάζει συρματόπλεκτο) αλλά και το όνομα του οίκου (Dior Homme) στην άκρη του. Η τιμή του είναι στα 100 περίπου ευρώ.
Θα το βρείτε:
Πιθανότατα στο κατάστημα του οίκου Dior, Βουκουρεστίου 18-20, Αθήνα, τηλ. 210 3613014.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v