Brooks Brothers: Το ανδρικό ντύσιμο - θρύλος έρχεται στην Αθήνα

Η αμερικανική μάρκα-θρύλος που από το 1818 έντυσε με τα κοστούμια της όλους σχεδόν τους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και τον Andy Warhol και τον Δούκα του Windsor, έρχεται το Φθινόπωρο στην Ελλάδα για να προσδώσει άνεση και κύρος στο στυλ των Ελλήνων.
Brooks Brothers: Το ανδρικό ντύσιμο - θρύλος έρχεται στην Αθήνα
H Brooks Brothers, η μάρκα-θρύλος της Αμερικής, ανακοινώνει τον επόμενο σταθμό της διεθνούς πορείας της, εγκαινιάζοντας, το φθινόπωρο του 2008, την παρουσία της στην Ελλάδα με τρία σημεία πώλησης. Το ομώνυμο κατάστημα, συνολικής έκτασης 350 περίπου τμ, πρόκειται να λειτουργήσει στο νέο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι, ενώ δύο ακόμα shop-in-shop σημεία πώλησης θα λειτουργήσουν στο Attica.

Με έτος ίδρυσης το 1818, η Brooks Brothers έχει καταστεί συνώνυμο της καινοτομίας και της πρωτοπορίας αλλά και της μοναδικής, ανυπέρβλητης ποιότητας στην ανδρική κλασική ένδυση. Η Brooks Brothers αρχικά έγινε ευρέως γνωστή για το λανσάρισμα του ready-to-wear κοστουμιού στην Αμερική, ενώ αργότερα έγραψε πάλι ιστορία, λανσάροντας το μυθικό πλέον πουκάμισο με τα κουμπιά στους γιακάδες (polo button down shirts), και δε σταμάτησε ποτέ να καινοτομεί, με πιο πρόσφατα επιτεύγματα τα βαμβακερά non - iron πουκάμισα και τις stain-resistant γραβάτες από καθαρό μετάξι.

Ρούχα της Brooks Brothers φορούσαν οι πιο διάσημοι και καλοντυμένοι άντρες όλων των εποχών: ο Clark Gable, ο Cary Grant, ο Fred Astair, o δούκας του Windsor, o J.P. Morgan, ο Gianni Agnelli και πολλοί άλλοι ακόμα. O Andy Warhol φορούσε τα Oxford Polo Button-Down πουκάμισα και λάτρευε τα Brooks Brothers για την λιτή ανεπιτήδευτη γραμμή τους. Αλλά και 37 από τους 44 προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Αbraham Lincoln έως τον J. F. Kennedy και τον Bill Clinton, τα προτιμούσαν ανελλιπώς.

Σήμερα, τα κοστούμια, τα blazer, τα πουκάμισα και οι γραβάτες της Brooks Brothers είναι σημεία αναφοράς. Οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές της Wall Street «επενδύουν» στο στυλ της Brooks Brothers για τις απαιτητικές τους εμφανίσεις.

Το έμβλημα της εταιρείας, ένα πρόβατο που αιωρείται από μια κορδέλα, οφείλει την «σύλληψή» του στην αρχαία Ελλάδα. Το «Golden Fleece» («Χρυσόμαλλο Δέρας»), υιοθετήθηκε από την Brooks Brothers το 1870 και είναι εμπνευσμένο από τον αρχαίο μύθο του χρυσόμαλλου δέρατος και της αργοναυτικής εκστρατείας. Έτσι, κατά πολλές έννοιες η Brooks Brothers επιστρέφει στις ρίζες της.

Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 300 καταστήματα Brooks Brothers στην Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κόνγκ, την Κίνα, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, τη Χιλή, το Ντουμπάι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v