Οι καλοκαιρινές τσάντες που θα ερωτευτούμε παράφορα

Αν οι ανοιξιάτικες ενδυματολογικές προτάσεις των διάσημων σχεδιαστών σας άφησαν άφωνες είναι γιατί δεν είδατε ακόμα τις εκπληκτικές τσάντες που έχουν να προτείνουν για αυτή τη σεζόν. Επιλέξαμε τις 10 εντυπωσιακότερες και σας τις παρουσιάζουμε. 
Οι καλοκαιρινές τσάντες που θα ερωτευτούμε παράφορα
της Έλενας Μπούλια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο άκομψο από ένα αμιγώς ανοιξιάτικο (ή καλοκαιρινό) φόρεμα συνδυασμένο με μία χειμερινή τσάντα -όσο ακριβά κι αν την έχουμε πληρώσει. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο, σε κάθε εποχιακή κολεξιόν οποιουδήποτε σχεδιαστή οι προβολείς των fashion editors πέφτουν με την ίδια ένταση στα ρούχα και στα αξεσουάρ. Για πολλούς μάλιστα τα αξεσουάρ, και κατά κύριο λόγο οι τσάντες, χρίζουν μεγαλύτερης βαρύτητας γιατί ενώ ρούχα επιλέγουμε από διάφορους σχεδιαστές, μπλέκοντας συχνά τα στυλ και τις τάσεις, η τσάντα που αγοράζουμε κάθε σεζόν είναι συνήθως μία. Και αυτή η μία μέλλει να μας ακολουθεί για καιρό –αν όχι για χρόνια.

Και επειδή αυτή η μία, ξέρετε αυτή που θα ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά, δε μπορεί να είναι μία οποιαδήποτε τσάντα, αλλά Η ΤΣΑΝΤΑ, αναζητήσαμε τις 10 πιο εντυπωσιακές, περιζήτητες και πολυσυζητημένες τσάντες για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2008 και αφήνουμε την τελική επιλογή για εσάς. Απολαύστε τις:

1. Balenciaga – Σα να μπαίνει η Άνοιξη

Ο οίκος Balenciaga έκανε αυτή την Άνοιξη τη μεγαλύτερη αίσθηση με τα εκπληκτικά εμπριμέ λουλούδια στα υφάσματά του και τα πρωτοποριακά σχέδια στα ρούχα του. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να είναι εξίσου εντυπωσιακές και οι τσάντες του οίκου που δημιουργήθηκαν με πνεύμα ανοιξιάτικο, χαρούμενο και φωτεινό. Ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε για τις πρωινές μας βόλτες στην πόλη. Η συγκεκριμένη, ένα μικρό βαλιτσάκι, είναι ιδανική και για σαββατοκύριακο αφού χωράει τα πάντα! Είναι υφασμάτινη, με μεγάλα φούξια και πράσινα λουλούδια και δερμάτινες λεπτομέρειες σε σκούρο πράσινο.

Τιμή: 1.500 ευρώ

Πού θα την βρούμε; Στο Free Shop, Χάριτος 8, Κολωνάκι, τηλ. 210 7290151.

2. Chanel – Στο απόγειο της κομψότητας

Από όλες τις τσάντες που είδαμε για να καταλήξουμε σε αυτό το αφιέρωμα -και πιστέψτε μας ήταν πολλές- καμία δεν συγκρίνεται σε κομψότητα με τη συγκεκριμένη σατέν τσάντα-φιόγκο του οίκου Chanel. Προορίζεται φυσικά μόνο για βραδινές εξόδους, αλλά όχι απαραίτητα επίσημες αφού το girly σχέδιό της θα δώσει στο όλο look έναν ανάλαφρο και νεανικό τόνο. Φανταστείτε την… Hip καλοκαιρινό μπαράκι, μικρό μαύρο φόρεμα και… ο φιόγκος!

Τιμή: 1.740 ευρώ

Πού θα την βρούμε; Στο κατάστημα του οίκου Chanel, Σέκερη 6, Κολωνάκι, τηλ. 210 3606125.

3. Folli Follie – Με το άγγιγμα της πεταλούδας

Για αυτήν την Άνοιξη η Follie Folli εμπνεύστηκε από τις αέρινες και μαγευτικές πεταλούδες και δημιούργησε την πανέμορφη σειρά Wonderfly, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο δέρμα, τόσο στις τσάντες όσο και στα υπόλοιπα αξεσουάρ. Για τις βραδινές μας εμφανίσεις επιλέξαμε το πολύ glam τσαντάκι-φάκελο από λουστρίνι και σατέν, σε χρυσαφί απόχρωση, που θα μας χαρίσει λάμψη και κομψότητα. Μεγάλο ατού; Η τελευταία λέξη της μόδας σε πολύ προσιτή τιμή.

Τιμή: 190 ευρώ

Πού θα την βρούμε; Σε όλα τα καταστήματα και corners της Folli Follie (επισκεφθείτε το website της Folli Follie για τις ακριβείς διευθύνσεις).

4. Dior – Τσιγγάνικη γοητεία

Μέρος του νέο-boho στην ανοιξιάτικη μόδα είναι και το ανάλαφρο, πολύχρωμο τσιγγάνικο στυλ στα ρούχα και τα αξεσουάρ. Έντονα χρώματα, κεντήματα και κυματιστά layers συνθέτουν ένα ελκυστικό, μυστηριώδες look που δε θα μπορούσε να συμπληρώνεται καλύτερα αν όχι με τη συγκεκριμένη Dior Gipsy Ruffles Bag σε κόκκινο (ή και μαύρο, ταμπά, off-white) χρώμα. Είναι φτιαγμένη από μαλακό δέρμα, διακοσμημένη με δερμάτινα κυματιστά κεντήματα και τα γράμματα D.i.o.r σε χρυσαφί μέταλλο κρέμονται από δερμάτινα κορδονάκια. Οι διαστάσεις της είναι 37 x 20 x13 εκ. και κλείνει με φερμουάρ.

Τιμή: 1.190 ευρώ

Πού θα την βρούμε; Στο κατάστημα του οίκου Dior, Βουκουρεστίου 18-20, Αθήνα, τηλ. 210 3613014.

5. Giorgio Armani – Κρατήστε την καλά

Μιλήσαμε νωρίτερα για κομψότητα. Η κομψότητα, όμως, μπορεί να έχει πολλές εκφάνσεις όλες τις ώρες της μέρας και σε κάθε δημόσια εμφάνισή μας. Όταν μία βραδινή τσάντα-φάκελος συνδυάζει την τελευταία λέξη της μόδας -το κροκό δέρμα- σε μπλε μαρέν απόχρωση, με πολύχρωμους πολύτιμους λίθους και σε ένα σχέδιο που μέχρι τώρα βλέπαμε σε βαρετό μαύρο γυαλιστερό δέρμα ή σατέν, το αποτέλεσμα δεν είναι απλά κομψό. Είναι μοναδικό. Τόσο μοναδικό όσο η συγκεκριμένη τσάντα-φάκελος του οίκου Giorgio Armani, η οποία ωστόσο δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα.

Τιμή: Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Πού θα την βρούμε; Στο κατάστημα του οίκου Giorgio Armani, Κουμπάρη 8, Κολωνάκι, τηλ. 210 3613603.

6. Dolce & Gabbana – Αγκαλιά με το ουράνιο τόξο

Αν ο Balenciaga πρωτοτύπησε με τα εμπριμέ του σχέδια και τις πρωτοποριακές του γραμμές, οι Dolce & Gabbana για τη φετινή Άνοιξη μετέφεραν τη μόδα στον ζωγραφικό καμβά, πήραν ένα πολύχρωμο πινέλο και απέδειξαν όλο το καλλιτεχνικό τους ταλέντο, ως άλλοι Dali. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα συγκλονιστικά φορέματα που παρουσίασαν στη συγκεκριμένη κολεξιόν αλλά και στα εξίσου φανταστικά αξεσουάρ, παπούτσια και τσάντες, στα οποία πρωταγωνιστεί το δέρμα από κροκόδειλο και πύθωνα (τάση που εκείνοι καθιέρωσαν για φέτος) με τα έντονα, λαμπερά χρώματα. Η συγκεκριμένη τσάντα είναι ένα δείγμα μόνο της συλλογής limited edition bags και θα κυκλοφορήσει μόνο σε 10 κομμάτια. Ένα από αυτά θα έρθει και στην Ελλάδα και μπορεί -αν προλάβετε- να γίνει δικό σας.

Τιμή: Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά υπολογίζεται στα 3.000 ευρώ.

Πού θα την βρούμε; Στο κατάστημα του οίκου Dolce & Gabbana, Σταδίου 4, Αθήνα, τηλ. 210 33 56 443.

7. Louis Vuitton – Για τις επιμένουσες γαλλικά

Ο διασημότερος ίσως γαλλικός οίκος για τα δερμάτινα είδη του δεν ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, πολύ απλά γιατί αποτελεί μόδα από μόνος του. Στις κατά σεζόν συλλογές του, λοιπόν, δεν περιμένουμε να δούμε την έκπληξη, γιατί σκοπός του οίκου δεν είναι να εκπλήξει, ούτε να πείσει καμία από εμάς. Από τις οκτώ συνολικά καινούργιες σειρές που λανσάρισε η εταιρία για τη φετινή άνοιξη, το βλέμμα μας τράβηξε περισσότερο η Monogram Mini Lin Croisette και συγκεκριμένα το μοντέλο Marina GM, που είναι ταυτόχρονα κομψό και «εκδρομικό». Είναι φτιαγμένη από λινό ύφασμα -πάνω στον οποίο αναγράφεται το λογότυπο του οίκου- και διακοσμημένη με λευκές δερμάτινες λεπτομέρειες. Οι ροζ (ή μπλε ανάλογα την απόχρωση που θα επιλέξετε) κάθετες γραμμές της αποτείνουν φόρο τιμής στις παραδοσιακές κασέλες του οίκου που διακοσμούνταν αρχικά με ριγέ καμβά. Η Marina GM μπορεί να κρατηθεί ή να φορεθεί χιαστί.

Τιμή: 1.050 ευρώ

Πού θα την βρούμε; Στα καταστήματα του οίκου Louis Vuitton, Βουκουρεστίου 19, Αθήνα, τηλ. 210 3613938 και Λεβίδου 4, Κηφισιά, τηλ. 210 6234530.

8. Prada – Η μικρή νεραϊδοτσάντα

Οι πραγματικές bag-lovers θα λατρέψουν την Prada Fairy Bag που δημιούργησε η Miuccia Prada σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη James Jean. Γιατί; Πολύ απλά γιατί είναι μία τσάντα για νεράιδες, για γυναίκες, δηλαδή, ρομαντικές και δυναμικές, μυστηριώδεις και σαγηνευτικές που δίνουν σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Είδαμε να την κρατούν η Tilda Swinton, η Sienna Miller, η Catherine Deneuve και η Jennifer Love Hewitt και ξέρουμε ότι είναι μία από τις πιο περιζήτητες για αυτή τη σεζόν. Είναι φτιαγμένη από δέρμα ελαφιού και διατίθεται σε τρία μοτίβα με χρυσές λεπτομέρειες και σε δύο σχέδια -βαλιτσάκι και clutch bag- για να την κρατάτε όλες τις ώρες της μέρας. Οι διαστάσεις της είναι 36 x 26 εκ.

Τιμή: 1.500 ευρώ

Πού θα την βρούμε; Επειδή το κατάστημα του οίκου Prada δεν έχει ανοίξει ακόμα στην Αθήνα, μπορείτε να την παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Prada.

9. Diane von Furstenberg – Ένα με το χέρι μας

Είναι κάποιες τσάντες, ασχέτως κόστους, που έχουν τη μαγική ιδιότητα να γίνονται ένα με το χέρι μας. Να ταιριάζουν παντού και πάντα και να τις επιλέγουμε τυφλά, ανάμεσα σε πολλές άλλες, όταν βιαζόμαστε και θέλουμε την καλύτερη και ταχύτερη λύση. Μία τέτοια τσάντα είναι και η Large Wrap Bag της Diane von Furstenberg, η οποία -όπως και το ομώνυμο Wrap Dress του οίκου- διακρίνεται για την κομψότητα και τη λειτουργικότητά της. Είναι φτιαγμένη από φίνο ιταλικό δέρμα, έχει μικρές χρυσές λεπτομέρειες και λουράκι που προσαρμόζεται και τυλίγεται γύρω από την τσάντα. Μέσα της κρύβεται και ένα αποσπώμενο μικρότερο τσαντάκι που μπορεί να κρατηθεί βράδυ. Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς από μια τσάντα; Διατίθεται σε ταμπά, κυπαρισσί και τιρκουάζ.

Τιμή: 600 ευρώ

Πού θα την βρούμε; Ενδέχεται να τη βρούμε στο κατάστημα Zilly, Λεβέντη 4 Κολωνάκι, τηλ. 210 7230600, αλλά για σιγουριά μπορούμε να την παραγγείλουμε από το ηλεκτρονικό κατάστημα της DVF.

10. Tod’s – Απλά

Η απόλυτη day bag δε θα μπορούσε να μην είναι Tod’s. Γιατί Tod’s σημαίνει ποιότητα, διαχρονικότητα και ευκολία. Στην ανοιξιάτικη κολεξιόν της εταιρίας εντοπίσαμε την πανέμορφη αυτή τσάντα από δέρμα Vacchetta που ξεχωρίζει για την tribal προσωπικότητά της και ταιριάζει ιδανικά με το casual καθημερινό μας ντύσιμο, ενώ το διπλό λουράκι με τη δερμάτινη πλεξούδα της προσδίδει την απαραίτητη κομψότητα. Διατίθεται σε δύο αποχρώσεις, το ανοιχτόχρωμο ταμπά της φωτογραφίας και στο χρώμα της πέτρας. Κρατήστε την στα χέρια σας και δε θα μπορείτε να την αποχωριστείτε με τίποτα.

Τιμή: 1.179 ευρώ

Πού θα την βρούμε; Στο κατάστημα της εταιρίας Tod’s, Βουκουρεστίου 13, Αθήνα, τηλ. 210 3356425.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v