6η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας: Κάθε χρόνο και καλύτερα

Με επίτιμο προσκεκλημένο τον John Varvatos να παρουσιάζει τη συλλογή του σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα, φαντασμαγορικά fashion shows και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις η φετινή Εβδομάδα Μόδας, από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου, αναμένεται καλύτερη από ποτέ.
6η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας: Κάθε χρόνο και καλύτερα
Μετά από τις προεκλογικές και μετεκλογικές εκδηλώσεις, το Ζάππειο ετοιμάζεται να υποδεχτεί για μια ακόμη σεζόν τις πασαρέλες της 6ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας, όπου οι Ελληνες σχεδιαστές στο διάστημα 24-28 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την περίοδο Άνοιξη- Καλοκαίρι 2008.

Την πρώτη ημέρα των εγκαινίων, πέραν του πανηγυρικού χαρακτήρα, η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί το διάσημο σχεδιαστή ελληνικής καταγωγής John Varvatos, ο οποίος ως επίσημος καλεσμένος θα ανοίξει ατύπως τις επιδείξεις, παρουσιάζοντας σε πανευρωπαική πρεμιέρα την ανδρική συλλογή του για το Καλοκαίρι του 2008.

Στο διάστημα 25-28 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστούν διαδοχικά οι συλλογές των Ελλήνων Σχεδιαστών στις γνωστές «τέντες» που στήνονται στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, τον φωτισμό των οποίων φέτος έχει αναλάβει ο Thierry Dreyfus, αναγνωρισμένος για τις δουλειές που έχει παρουσιάσει τόσο σε διεθνή fashion shows και συναυλίες, όπως των Placebo, αλλά και για φαντασμαγορικά events όπως τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου Palais Royal στο Παρίσι.

Τη φετινή διοργάνωση ωστόσο πλαισιώνουν τρία παράλληλα events με άξονα τη μόδα. Στους εσωτερικούς χώρους του Ζαππείου, θα φιλοξενηθεί μια έκθεση-αφιέρωμα στον Έλληνα σχεδιαστή, Billy Bo, με αφορμή 20 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του.

Επίσης θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους και video των Diane Pernet και Dino Dinco, υπό το γενικό τίτλο It’s Art!. Το μίνι φεστιβάλ,που ξεκίνησε από το Cine Space Theater στο Hollywood και περιοδεύει ανά τον κόσμο θα κάνει μια μικρή στάση και στην Αθήνα.

Σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών, το Ζάππειο θα φιλοξενήσει επίσης έργα του Francesco Scavullo, ενός από τους πλέον αναγνωρισμένους φωτογράφους στις ΗΠΑ, ενώ τα εικαστικό μέρος θα συμπληρώσουν εκθέσεις με έργα του φωτογράφου Τάκη Διαμαντόπουλου – με θέμα το ελληνικό design- αλλά και του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη, ο οποίος θα παρουσιάσει έργα με θέμα τη μόδα.

Π.Κούτρα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v