5η Εβδομάδα Μόδας: Υψηλή ραπτική αλά ελληνικά

Η αφρόκρεμα της ελληνικής υψηλής ραπτικής αλλά και των υποδημάτων θα παρελάσει τις επόμενες μέρες στις πασαρέλες της 5ης Εβδομάδας Μόδας στο Ζάππειο. Οι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2007/08 και το in2life θα είναι εκεί.
5η Εβδομάδα Μόδας: Υψηλή ραπτική αλά ελληνικά

Με αναπτερωμένες τις ελπίδες για διεθνή καταξίωση, πολλές εκπλήξεις, στροφή στο εμπορικότερο pret-a-porter και κυρίως αναβάθμιση της δημιουργικής πλευράς του σχεδιασμού τους για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνα 2007-2008, οι ΄Ελληνες σχεδιαστές προχωρούν ολοταχώς στη διοργάνωση της 5ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας.

H πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Σχεδιαστών Μόδας, κα Δάφνη Βαλέντε ανακοίνωσε το πρόγραμμα των επιδείξεων, τις παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και τη συμμετοχή ξένων σχεδιαστών που συμπληρώνουν την 5η Diners ”ATHENS COLLECTIONS” In Style, που διοργανώνεται 14 - 18 Μαρτίου 2007 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Εκτός από τους 38 Ελληνες σχεδιαστές-μέλη του Συλλόγου που θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους σε Ελληνες αλλά και σε 40 ξένους δημοσιογράφους και 20 αγοραστές η Εβδομάδα Μόδας φιλοξενεί και εφέτος διεθνείς συμμετοχές: 10 Γάλλους σχεδιαστές, μια Κύπρια και ένα Γεωργιανό. Παράλληλα, στο χώρο του Ζαππείου θα φιλοξενηθεί η έκθεση, ”PAPER DELIC: Χάρτινα Φορέματα μιας χρήσης” από τη συλλογή της ΑΤΟΠΟΣ, με την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη και της ’Ιριδας Κρητικού.

Σημαντικό στοιχείο για την ελληνική διοργάνωση πάντως είναι η ολοένα και εντονότερη συμμετοχή και της βιομηχανίας ένδυσης και υπόδησης στο τετραήμερο των επιδείξεων, με στόχο τη μέγιστη εξωστρέφεια των ελληνικών δημιουργιών. Ετσι, φέτος, πέρα από τις δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών μόδας που είναι μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου, θα συμμετάσχουν και επιχειρήσεις ένδυσης (Lucifair, Giannetos, Miss Denim), ενώ εταιρείες υποδημάτων θα συνεργαστούν με τους Ελληνες σχεδιαστές δημιουργώντας υποδήματα για τις συλλογές τους.

Εξάλλου, στους στόχους της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας συγκαταλέγονται η οργανωμένη προβολή των Ελλήνων σχεδιαστών, η καταξίωσή τους και στο εξωτερικό καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων και ο συντονισμός της ελληνικής με την παγκόσμια αγορά μόδας. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΛΚΕΔΕ (Κέντρο Τεχνολογίας & Σχεδιασμού).

Το πρόγραμμα των επιδείξεων περιλαμβάνει αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις, όπως ”νέες εισόδους” σχεδιαστών (2B, Frida Karadima), το show του Παύλου Κυριακίδη ο οποίος απουσίαζε από την προηγούμενη διοργάνωση και την παρουσίαση της πιο προσιτής σειράς ρούχων του Γιώργου Ελευθεριάδη με το όνομα Collage Social.

Οι Ελληνες σχεδιαστές που συμμετέχουν στην 5η Εβδομάδα Μόδας είναι οι: Andria, Angelos Bratis, Aslanis, Celia Dragounis, Chara Lembessi, Christos Costarellos, Christos Maillis, Costas Faliakos, Daphne Valente, Deux Hommes, Dimitris Dassios, Erifilli, Elina Lembessi, Filep Motwary, Frida Karadima, Katerina Alexandraki, Kathy Heyndels, Konstantinos, Liana Camba, Loukia, Makis Tselios, Maria Mastori, MI-RO, Nikolas, Nikos-Takis, Parthenis, Simeoni, Smaragdi, Vassilios Kostetsos, Vassilis Zoulias, Vasso Consola, Veloudakis, Yiorgos Elefteriades, Pavlos Kyriakides, Yiannos Xenis και 2B.

Πέννυ Κούτρα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v