Τα ενδυματολογικά trends για φθινόπωρο- χειμώνα

Αν η κουλτούρα του καλοκαιριού είναι ελαστική και μας επιτρέπει αρκετούς ενδυματολογικούς αυτοσχεδιασμούς, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα ρούχα των κρύων μηνών του έτους. Tο In2life παρακολούθησε τα... ντεφιλέ, κατέγραψε τις απόψεις των γκουρού του είδους και σας παρουσιάζει τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές της φετινής μόδας.
Τα ενδυματολογικά trends για φθινόπωρο- χειμώνα

της Έφης Ρουτζάκη

Ο Αύγουστος έφτασε στο τέλος του και... κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που τελειώσαμε και τελειώσατε το σχολείο ωστόσο, ο Σεπτέμβριος εξακολουθεί να αποτελεί μήνα περισυλλογής, απολογισμού και αποφάσεων για το φθινόπωρο που δειλά δειλά κάνει την εμφάνισή του. Τα θέματα που απασχολούν τον καθένα είναι πολλά και ποικίλης ύλης. Κάποια είναι σοβαρά και κάποια άλλα- σχεδόν ασήμαντα- που όμως στο κεφαλάκι μας φαντάζουν...

Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε ήδη ρίξει μερικές κλεφτές ματιές στις βιτρίνες τώρα που οι νέες τάσεις ξεπροβάλλουν. Το in2life παρακολούθησε τα ντεφιλέ των μεγάλων σχεδιαστών, έκανε βόλτες στα μαγαζιά της Αθήνας και προτείνει τα παρακάτω για το φθινόπωρο – χειμώνα 2006-2007.

Αλτ! Τις ει;

Για μερικούς πρόκειται για μια γνώριμη φράση για τους νεότερους κάτι που θα το συζητάνε για την υπόλοιπη ζωή τους. Ο στρατός αποτελεί κεφάλαιο σταθμό στη ζωή του κάθε άντρα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από την τάση της μόδας που υιοθετεί στοιχεία από αυτόν.

Στρατιωτικά σακάκια και παντελόνια μπήκαν δυναμικά στα ντεφιλέ των μεγάλων σχεδιαστών και εξακολουθούν να αποτελούν αναμφισβήτητα από τα πιο in fashion κομμάτια.

Τώρα που γυρίσατε από τις διακοπές σας και τακτοποιείτε τα πράγματά σας αφήστε χώρο και για τα must have κομμάτια της νέας σεζόν. Τα υφάσματα και τα χρώματα είναι πολλά, πιο ελαφριά για τις φθινοπωρινές μέρες και νύχτες που μπορούν ωστόσο να φορεθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το γκρι, το all time classic μαύρο και το χακί, όπως αναφέραμε και νωρίτερα.

Αυτό που θα πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσετε είναι ένα γιλέκο που θα σας συντροφέψει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μπορεί να φορεθεί με τζιν και την αγαπημένη σας γραβάτα αλλά και μέσα από το κοστούμι στο γραφείο δίνοντας μοναδικό στυλ.

Οι ρίγες που όλοι αγαπήσαμε και φορέσαμε στις καλοκαιρινές μας διακοπές έχουν την τιμητική τους. Διαλέξτε ριγέ πουλόβερ και τολμήστε ακόμα και στα παντελόνια. Μιλάμε φυσικά για παντελόνια σε στενή γραμμή, με λεπτές ρίγες που θα φορεθούν με μονόχρωμο πουκάμισο ή ένα λεπτό πουλοβεράκι.

Για όσους δεν αποχωρίζονται τα τζιν τους, προτείνουμε για ακόμη μία σεζόν τα χαμηλοκάβαλα boot cut τζιν, ενώ όσον αφορά στα χρώματα αυτά που κυριαρχούν είναι τα ξεπλυμένα που μοιάζουν παλιά. Βασικό κομμάτι από τη νέα σας γκαρνταρόμπα πρέπει να είναι ένα σε γκρι χρώμα και ένα πιο σκούρο για τις βραδινές σας εξόδους.

Τα σακάκια που φέτος είναι στη μόδα έχουν ένα ή δύο κουμπιά και φτάνουν λίγο πιο χαμηλά από τη μέση. Προτιμήστε τα μονόχρωμα σε μαύρο, γκρι ή μπλε και αποφύγετε τις υπερβολές στη χρωματική παλέτα για να αποφύγετε πικρόχολα σχόλια. Κλασική επιλογή αποτελούν τα κοτλέ που για εμάς δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα.

Τα μπουφάν που θα φορεθούν πολύ φέτος θυμίζουν στρατιωτικά καθώς έχουν πολλά κουμπιά και εντοπίζονται κυρίως σε χακί και γκρι αποχρώσεις. Οι γιακάδες καλύπτουν το λαιμό και φτάνουν πάνω από το γόνατο. Για πιο σπορ εμφανίσεις προτιμήστε μπουφάν στη huge έκδοσή τους καθώς ό,τι προτείνουν οι σχεδιαστές για αυτή τη σεζόν είναι huge σε στυλ και υλικά.

Παίξτε και συνδυάστε τα υλικά άφοβα. Άλλωστε το mix and match ήταν και θα είναι στη μόδα για αρκετές σεζόν ακόμα.

Αποκτήστε οπωσδήποτε ένα ριγέ μάλλινο κασκόλ αλλά και ένα σε κασμίρ που όχι μόνο θα δώσει στυλ και άποψη στο ντύσιμό σας αλλά θα σας βγάλει ”ασπροπρόσωπους” όταν το κορίτσι σας κρυώνει.

Θανάσιμα θηλυκά

Ο χειμώνας μπαίνει δυναμικά, πολλά υποσχόμενος για την νέα σεζόν. Τα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο και το μαύρο κυριαρχούν για τις βραδινές εξόδους με τα πολυτελή υφάσματα όπως το βελούδο και τη δαντέλα να μας ”κακομαθαίνουν” αλλά ταυτόχρονα να μας προσφέρουν την υπέρτατη απόλαυση της πολυτέλειας.

Και μην μου πείτε ότι οι περισσότερες από εσάς δεν έχετε ξεφυλλίσει κάποιο περιοδικό για τη μόδα του φετινού χειμώνα και δεν έχετε αρχίσει ήδη να προβληματίζεστε.

Και επειδή το να συζητήσετε με το φίλο σας τι επιτάσσει η μόδα για το φθινόπωρο- χειμώνα μάλλον δεν θα τον πολυενδιαφέρει -ειδικά τώρα που άρχισε το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ η Εθνική μας γνωρίζει συνεχώς επιτυχίες - αλλά και επειδή η φίλη σας ακόμα σκέφτεται τον κούκλο Νορβηγό που γνωρίσατε στην Πάρο, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο το in2life σας προτείνει τα εξής:

Το κόκκινο είναι το χρώμα που συναγωνίζεται το μαύρο για τις βραδινές εξόδους. Θα φορεθεί άλλοτε σε total look και άλλοτε με μικρές πινελιές, εξιτάροντας ωστόσο σε κάθε περίπτωση τις αισθήσεις (ειδικά του αντίθετου φύλου).

Από τα ντεφιλέ των μεγάλων σχεδιαστών ξεχωρίσαμε την πρόταση του Armani για κόκκινο φόρεμα, μαύρο βελούδινο πανωφόρι, κόκκινη τσάντα και μαύρες γόβες. (Μην ξεχνάτε ότι η γόβα δείχνει το πόδι πιο καλοσχηματισμένο και πιο μακρύ κάτι που δεν επιτυγχάνεται το ίδιο με τις μπότες).

Το μαύρο αποτελεί και αυτή τη χρονιά must. Πρόκειται για την κλασική επιλογή που κολακεύει κάθε σωματότυπο καθώς έχει την ιδιότητα να ”αδυνατίζει” οπτικά το κορμί και δίνει την εντύπωση της μοιραίας γυναίκας. Προτείνουμε ωστόσο, να συνδυαστεί με αξεσουάρ σε χρυσό που όχι μόνο έχει επανέλθει στη μόδα αλλά θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε για πολύ καιρό ακόμα.

Η δεκαετία του ’60 ήταν αυτή που ανέδειξε τα μίνι φορέματα σε πολλές περιπτώσεις με το μίνι να θυμίζει ζώνη. Από τότε ο χορός καλά κρατεί και το μίνι παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι για κάθε γυναίκα που ξέρει να αναδεικνύει τη θηλυκότητά της.

Οι μίνι φούστες θα φορεθούν με πουκάμισα και πλεκτά, φαρδιά πουλόβερ ενώ τα μίνι φορέματα θα φορεθούν με οπάκ καλσόν και μπότες. Υπάρχει βέβαια και η κατηγορίας εκείνων των γυναικών που δεν μπορούν να φορέσουν κάτι τόσο κοντό. Σε αυτή την περίπτωση, οι σχεδιαστές προτείνουν μίντι φούστες σε γραμμή cigarette με πουκάμισο και κοντό σακάκι που θα σας συντροφέψει τόσο στο γραφείο όσο και στο μπαράκι.

Αυτό που δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψει από την γκαρνταρόμπα σας είναι τα κολάν που θα φορεθούν και μόνα τους δίνοντας ένα πιο ροκ στοιχείο στο ντύσιμό σας αλλά και κάτω από φορέματα ή φούστες αντί για καλσόν. Πρόκειται για το απόλυτο must που πολλές διασημότητες του εξωτερικού ήδη λανσάρουν.

Μην ξεχάσετε τα τζιν σε γραμμή cigarette που θα φορεθούν είτε με μπαλαρίνες για τις πρωινές και απογευματινές σας βόλτες είτε με ψηλοτάκουνες μπότες και μποτάκια το βράδυ. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το γκρι και κυρίως το μαύρο. Από πάνω μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα πλεκτό πουλόβερ για το πρωί και μια φαρδιά ζώνη, είτε ένα απλό αλλά θηλυκό τοπάκι για το βράδυ.

Τα παλτό και γενικότερα τα πανωφόρια που θα ”παίξουν” πολύ φέτος το χειμώνα είναι huge σε κάθε τους έκδοση. Είδαμε στρατιωτικά, καρό, γούνα... σε μοναδικές δημιουργίες. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να φαίνεται σαν να είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο.

Τέλος, οι τσάντες που θα φορεθούν είναι οι πολύ μεγάλες για το πρωί και τα μικροσκοπικά τσαντάκια για το βράδυ.

Και ακόμα είμαστε στην αρχή. Μην ανησυχείτε! Έπεται και συνέχεια.

Για όσους η αλλαγή της γκαρνταρόμπας φαντάζει με άπιαστο όνειρο μην ξεχνάτε ότι εμείς κάνουμε τα ρούχα και όχι τα ρούχα εμάς. Εκμεταλλευτείτε τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια σας και κάντε μικρές προσαρμογές που θα σας γλιτώσουν πολλά χρήματα και θα φαίνονται καινούρια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v