Volvo C70: Κάθε ”γενιά” και καλύτερη!

Αν αγαπήσατε το Volvo S40, τον ”συγγενή” του, το ολοκαίνουριο C70, θα το λατρέψετε. Αναβαθμισμένο σε όλους σχεδόν τους τομείς, το Volvo C70 διαθέτει τρεις εκδόσεις με 5κύλινδρα κινητήρια σύνολα, πλούσιο εξοπλισμό, ακόμα περισσότερη έμφαση στην ασφάλεια και μεταλλική οροφή αναδιπλούμενη σε 30 μόλις δευτερόλεπτα. Cruising, κανείς;

του Αρη Δαμουλάκη

Η κυριότερη ίσως αιτία ύπαρξης των οχημάτων με αναδιπλούμενη οροφή - πέρα από τo κοινωνικό status- είναι οι χαλαρές και ξεκούραστες βόλτες, περίπου αυτό δηλαδή που αγγλιστί ονομάζεται cruising.

Υπό αυτή την έννοια το νέο Volvo C70 μοιάζει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις της κατηγορίας: Ένα όμορφο όχημα με πολυτελές εσωτερικό και έμφαση στην ασφάλεια, τομέας όπου η σουηδική φίρμα ”έπαιζε πάντοτε δυνατά”.

Το C70 μοιάζει αρκετά με το S40 τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο μπροστινό τμήμα, αποτελεί το μόνο cambrio στην κατηγορία που διαθέτει μεταλλική οροφή, ενώ αρκούν μόνο 30 δευτερόλεπτα για να καταστήσουν τους ουρανούς δικούς σας...

Εξοπλίζεται με 3 κινητήρια σύνολα, όλα 5κύλινδρα. Δύο 2,4 λίτρων που αποδίδουν 140 και 170 ίππους αντίστοιχα και ένα 2,5λίτρο, υπερτροφοδοτούμενο, που αποδίδει 220 ίππους.

Τα πρώτα 100 χ.α.ω. από στάση έρχονται στα 9,1 sec με τον κινητήρα των 170 ίππων και σε 7,6 sec για τον υπερτροφοδοτούμενο. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο 5τάχυτο ή μηχανικό 6 σχέσεων και η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Το εσωτερικό του C70 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ”λιτό”, τουλάχιστον συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Κύρια υπεύθυνη για αυτό είναι η (γνώριμη από το S 40) λεπτή ”μεταλλική” κεντρική κονσόλα που εντυπωσιάζει μεν, στερεί δε την παραπάνω χλιδή που ίσως κάποιοι να ζητούν από αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται cruise control, δερμάτινες επενδύσεις, καθίσματα με μνήμες, καθώς και ABS, ΕΒD, ΕΒΑ και DSTC (αρκτικόλεξα που γενικότερα αφορούν συστήματα ευστάθειας, φρεναρίσματος και ασφάλειας). Η ποιότητα βέβαια είναι υπεράνω κριτικής, ενώ ο χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 200 λίτρα, με κλειστή οροφή και 404 λίτρα με ανοικτή.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον τομέα της ασφάλειας. Το νέο C70 διαθέτει πλευρικούς, μετωπικούς αερόσακους και αερόσακους τύπου ”κουρτίνας”. Διαθέτει ακόμα roll bars που κάνουν την εμφάνισή τους στην περίπτωση ανατροπής του οχήματος. Συνολικά πάντως, το νέο Volvo φαίνεται να είναι αναβαθμισμένο σε όλους σχεδόν τους τομείς, συγκριτικά με τον προκάτοχό του.

Το C 70 αναμένεται στην Ελλάδα περίπου το Μάιο, ενώ οι τιμές του δεν έχουν ανακοινωθεί. Στην Μεγάλη Βρετανία το C70 με τον κινητήρα των 170 ίππων κοστίζει περί τα 38.000 ευρώ, ενώ στη Γερμανία κάπου γύρω στα 37.000 ευρώ. Οι αντίστοιχες τιμές για την έκδοση με τον κινητήρα των 2,5 λίτρων κυμαίνονται στα 42.800 και 43.500 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v