Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Seat

Το νέο SEAT Mii electric θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της φίρμας.
 


Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Seat, Mii electric. Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία αξιοποίησε την τεχνογνωσία του γερμανικού ομίλου VW, για να δημιουργήσει τον πρώτο εκπρόσωπο της στη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Mii electric: Κομψή σχεδίαση, προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης, νέα επίπεδα συνδεσιμότητας και χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της μάρκας, θέτει επίσης τα θεμέλια για μελλοντικά μέλη στην οικογένεια, με περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά (EVs) και υβριδικά(PHEVs) στο εγγύς μέλλον, συμπεριλαμβανομένων του πλήρως ηλεκτρικού el-Born, plug-in υβριδικών εκδόσεων του Tarraco και Leon καθώς και της υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικών εκδόσεων του Cupra Formentor και Cupra Leon.




Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Mii, αποδίδει ισχύ 83 ίππων και 21,4 χλγμ. ροπή. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh του αυτοκινήτου, παρέχει αυτονομία μέχρι 260 χλμ., σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Χρόνος φόρτισης σε AC 7.2 kW έως 80%, σε περίπου 4 ώρες. Χρόνος φόρτισης σε DC 40 kW έως 80%, σε 1 ώρα. Επιδόσεις, επιτάχυνση 0-50 χλμ./ώρα σε 3,9΄΄, τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης είναι το πρώτο μοντέλο που περιλαμβάνει το Seat Connect για πρόσβαση και διαχείριση του οχήματος μέσω εφαρμογής στο smartphone. Οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν τα δεδομένα οδήγησης, τη θέση στάθμευσης, την κατάσταση του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των θυρών και των φώτων καθώς και δυνατότητα ελέγχου από απόσταση του κλιματιστικού.

Το Mii electric λανσάρεται στην αγορά σε μία σημαντική στιγμή που η αυτοκινητοβιομηχανία μεταβάλλεται προκειμένου να καταστήσει την κινητικότητα βιώσιμη και με περιορισμένη επίδραση στο περιβάλλον, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της εταιρείας απευθύνεται τόσο σε πελάτες λιανικής όσο και σε πελάτες fleet, που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους, στους μητροπολιτικούς και προαστιακούς δρόμους, ενώ αντιλαμβάνονται το όφελος των μηδενικών εκπομπών ρύπων.




Όταν λανσαριστεί στις βασικές αγορές - Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ιταλία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία - θα είναι ένα από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της μάρκας. Το κόστος θα είναι ισοδύναμο με ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά με σημαντικά χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, εκτιμά η εταιρεία.

Και καθώς τα μοντέλα ιδιοκτησίας αλλάζουν, το Mii electric θα προσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v