Νέο Ford Puma: Μικρό crossover

Η πρώτη εικόνα του Ford Puma μας δίνει μια μικρή γεύση από το νέο μικρό crossover της φίρμας.

Η Ford αποκάλυψε την πρώτη φωτογραφία του Ford Puma. Πρόκειται για ένα μικρό crossover μοντέλο, εμπνευσμένο από τα μοντέλα της SUV κατηγορίας, που συνδυάζει μία εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση, εξαιρετική χωρητικότητα και ευελιξία στο χώρο φόρτωσης, καθώς και ένα κινητήριο σύνολο ήπιας υβριδικής τεχνολογίας των 48 Volt.

Το Puma θα αρχίσει να πωλείται στο τέλος της χρονιάς και θα παράγεται σύμφωνα με τα υψηλά κατασκευαστικά στάνταρ ποιότητας του εργοστασίου της Ford που βρίσκεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, σε συνέχεια της επένδυσης της εταιρείας, ύψους σχεδόν 1,5 δις ευρώ, που πραγματοποιήθηκε εκεί ήδη από το 2008.

Η πρώτη εικόνα του Ford Puma αποκαλύπτει σημαντικά στιλιστικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Όπως είναι, για παράδειγμα, οι χαρακτηριστικοί εμπρός προβολείς που εδράζονται στα άνω άκρα των φτερών και συνδυάζονται συνολικά με γοητευτικές, σπορτίφ και αεροδυναμικές γραμμές. Την ίδια στιγμή, οι συμπαγείς αναλογίες του crossover αμαξώματος υποστηρίζουν ιδανικά το χαρακτηριστικό της αυξημένης απόστασης από το έδαφος – στοιχείο που εξασφαλίζει όχι μόνο μία εμπειρία οδήγησης που αυξάνει την αυτοπεποίθηση, αλλά και το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα χώρο φόρτωσης στην κατηγορία (456 λίτρα).

Ύστερα από εκτενείς συζητήσεις και αναλύσεις με πελάτες της Ford, η πρωτοποριακή φιλοσοφία του πίσω αποθηκευτικού μέρους του νέου Puma έρχεται να προσφέρει ένα βαθύ και προσαρμόσιμο στις εκάστοτε ανάγκες χώρο φόρτωσης που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα δύο τσάντες του γκολφ σε κάθετη διάταξη.

Η τεχνολογία Ford EcoBoost Hybrid θα βελτιστοποιήσει την απόδοση του Puma και θα προσφέρει σπορ επιδόσεις και άμεση απόκριση, αποδίδοντας έως και 155 ίππους. Μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) με κίνηση μέσω ιμάντα επιτρέπει την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt.

Το σύστημα BISG λειτουργεί επίσης ως μοτέρ, έχοντας συνεχή συνεργασία με τον χαμηλών τριβών τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost. Το σύστημα χρησιμοποιεί την αποθηκευμένη ενέργεια είτε για να μειώσει το φορτίο του κινητήρα και κατ’ επέκταση την κατανάλωση καυσίμου, είτε για να ενισχύσει τη συνολική διαθέσιμη ροπή του κινητήριου συνόλου προς όφελος των επιδόσεων.

Το Puma πλαισιώνει την ολοένα και πιο πολυπληθή σε προτάσεις οικογένεια SUV και crossover μοντέλων της Ford στην Ευρώπη, που περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τα Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge, καθώς και το νέο Explorer Plug-In Hybrid, που αποκαλύφθηκε χθες για πρώτη φορά στην εκδήλωση “Go Further” της Ford.

Τα SUV έχουν τώρα αναλογία πάνω από 1 στα 5 οχήματα στις πωλήσεις Ford, οι οποίες σημείωσαν αύξηση πάνω από 19% το 2018.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v