Τα μυστικά του νέου Toyota RAV4

Ο Chief Engineer του νέου RAV4 εξηγεί τις φιλοδοξίες του για το νέο μοντέλο της Toyota.

Σε κάθε καινούργιο μοντέλο ελάχιστα ανώτατα στελέχη γνωρίζουν τα μυστικά της νέας πρότασης που θα λανσαριστεί στη παγκόσμια αγορά. Στη σχεδίαση, εξέλιξη και κατασκευή της νέας γενιάς του Toyota RAV4, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο αρχιμηχανικός Yoshikazu Saeki. Προσχώρησε στην Toyota το 1987 και διετέλεσε υπεύθυνος εξέλιξης των Toyota Avalon και Camry και της μάρκας Lexus brand. Πιο πρόσφατα, ενεπλάκη στην παγκόσμια επέκταση της Toyota, προσφέροντας την εμπειρία του στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, πλατφορμών και μοντέλων.

Ως Chief Engineer του νέου RAV4 εξηγεί τις φιλοδοξίες του για το νέο αυτοκίνητο.

«Το RAV4 έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά από τότε που λανσαρίστηκε πριν από 25 χρόνια. Έχει αποκτήσει πιστούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, και εξελίσσεται συνεχώς ώστε να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών. Με το νέο RAV4, ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα απευθύνεται στην επόμενη γενιά πελατών.




«Το πρώτο πράγμα που σκεφθήκαμε ήταν πώς μπορούσαμε να επαναπροσδιορίσουμε την προϊοντική αξία του RAV4. Αναλύσαμε το λόγο της ‘ύπαρξής’ του και αναλογιστήκαμε πώς μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα SUV που να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου – και να διαρκέσει για τα επόμενα 25 χρόνια.

«Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις μία νέα φιλοσοφία σε μία τόσο αυστηρά κατηγοριοποιημένη και όλο και πιο ανταγωνιστική αγορά. Έπρεπε να φτιάξουμε ένα προϊόν που θα καταπλήξει τους πελάτες μας, να τους εμπνεύσουμε με ένα αυτοκίνητο με εξαιρετική προσωπικότητα και να υπογραμμίσουμε τα πλεονεκτήματα που θα απολαμβάνει κάποιος που θα το αποκτήσει. Αυτές είναι οι βάσεις εξέλιξης της πέμπτης γενιάς RAV4.

«Ήδη από την πρώτη γενιά, δύο ήταν τα ‘ατού’ του RAV4 – ‘οδηγικές επιδόσεις παντός εδάφους’ και ‘φιλικό προς το χρήστη εσωτερικό, προσαρμοζόμενο για κάθε περίπτωση’. Αποστολή μου ήταν η εξέλιξη αυτών των στοιχείων.

«Αυτό σημαίνει ότι το RAV4 πρέπει να έχει μία ισχυρή παρουσία και αξιόπιστη αντοχή σε οποιονδήποτε δρόμο, προσφέροντας παράλληλα μία ξεκούραστη εμπειρία ταξιδιού για οδηγό και επιβάτες.

«Στην αρχή της διαδικασίας σχεδίασης σκεφθήκαμε πώς να εξελίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αρχική ιδέα. Αυτό μας οδήγησε στη φιλοσοφία Adventure (Περιπέτεια) και Refinement (Φινέτσα). Το ‘Adventure’ στέλνει ένα απλό, ισχυρό μήνυμα, ότι οι οδηγοί μπορούν να οδηγήσουν οπουδήποτε θέλουν, εκφράζοντας το waku-doki – το αντίστοιχο της αδρεναλίνης στα Ιαπωνικά. Το ‘Refinement’ εκφράζεται μέσα από μία προηγμένη σχεδίαση που ταιριάζει σε ένα αστικό περιβάλλον.

«Ο συνδυασμός αυτών των αντίθετων στοιχείων προάγει τη μοναδική αξία του νέου RAV4. Επιπλέον, τα διευρυμένο πλάτος του, τα μεγάλα ελαστικά και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος δημιουργούν μία ισχυρή εικόνα που τονίζει ακόμα περισσότερο το σχεδιαστικό θέμα του πολυγώνου και τις πολλαπλές ικανότητες του οχήματος. Και μόνο βλέποντας το νέο RAV, σου ξυπνά την επιθυμία να μπεις μέσα και να το οδηγήσεις.




«Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, τη συμπεριφορά και την ευστάθεια του οχήματος, ορίσαμε ως βασική φιλοσοφία το ‘Confident & Natural’ – με τις ευαισθησίες του οδηγού να κατέχουν τη σημαντικότερη θέση. Σαν ομάδα, προσπαθήσαμε πολύ να βελτιώσουμε την οδηγική εμπειρία, εστιάζοντας στη βελτίωση της επαφής του ελαστικού με το δρόμο, στο σταθερό και φυσικό στρίψιμο και στην ομαλή συμπεριφορά και άμεση απόκριση.

«Βελτιώσαμε τις επιδόσεις του RAV4 για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις σε όλα τα είδη δρόμων. Ενώ η ανάρτηση ενός συμβατικού SUV δεν προσφέρει αρκετή άνεση και κράτημα σε off-road συνθήκες, το RAV4 προσφέρει ανέσεις τύπου sedan και μία απολαυστική οδηγική εμπειρία.»


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v