Νέο Opel Combo: αξιόπιστος συνεργάτης

Η Opel ανακοινώνει την πέμπτη η γενιά του συμπαγούς, πολυχρηστικού επαγγελματικού μοντέλου της.

Η Opel, πρόσθεσε στη γκάμα της την 5η γενιά του συμπαγούς, πολυχρηστικού επαγγελματικού μοντέλου Combo. Εξελίχθηκε με κριτήριο την υψηλή απόδοση και το χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας στην κατηγορία, χάρη στη νέα αρχιτεκτονική, στην ευφυή διάταξη χώρων και στις νεες τεχνολογίες.

Προσφέρει μία ευρεία γκάμα τύπων αμαξώματος που περιλαμβάνει κοντή έκδοση μήκους 4,4 μ., μακριά έκδοση 4,75 μ., και στις δύο περιπτώσεις με δύο ή τρία εμπρός καθίσματα, και ένα ευρύχωρο πενταθέσιο crew cab.

Το νέο συμπαγές όχημα μεταφορών της Opel επισκιάζει επίσης πολλούς από τους βασικούς ανταγωνιστές του έχοντας χωρητικότητα χώρου φόρτωσης 4,4 m3, ωφέλιμο φορτίο έως 1.000 κιλα και μήκος φόρτωσης έως 3.440 χιλ. για εξοπλισμό και υλικά εργασιών.

Αποφασιστικής σημασίας για πολλούς επαγγελματίες, είναι ότι η απόσταση ανάμεσα στους θόλους των τροχών είναι αρκετά μεγάλη ώστε να επιτρέπει τη φόρτωση ευρωπαλετών. Μάλιστα δύο τέτοιες ευρωπαλέτες χωράνε στο χώρο φόρτωσης της κοντής έκδοσης του Combo. Επίσης, φορτία μεγάλου μήκους, όπως ξύλινες σανίδες μπορούν να τοποθετούνται υπό γωνία χάρη στο προαιρετικό άνοιγμα παραθύρου 5ης πόρτας. Αξιοσημείωτο στοιχείο που λανσάρεται στη νέα γενιά Opel Combo είναι ένας δείκτης υπερφόρτωσης που λειτουργεί με αισθητήρα ο οποίος, ενημερώνει τον οδηγό, πιέζοντας ένα μπουτόν, για την υπέρβαση του επιτρεπόμενου φορτίου.

Επιπλέον, το νέο Combo έρχεται εξοπλισμένο με περισσότερες καινοτόμες τεχνολογίες και μέχρι 19 συστήματα υποστήριξης που κάνουν την οδήγηση, τους ελιγμούς και τη μεταφορά αγαθών ή πληρώματος ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο άνετη. Η προαιρετική, μόνιμη κάμερα οπισθοπορείας - Permanent Rear View Camera1, λειτουργεί σαν “ψηφιακός” μεσαίος καθρέπτης – βελτιώνοντας σημαντικά την ορατότητα των panel vans ή των πλήρως φορτωμένων οχημάτων. Επιπλέον, μία δεύτερη κάμερα στον εξωτερικό καθρέπτη του συνοδηγού εξασφαλίζει ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για το ‘τυφλό σημείο’ σε αυτή την πλευρά του οχήματος.


Το νέο Combo μπορεί επίσης να εφοδιάζεται με το νέο σύστημα Flank Guard που λειτουργεί με αισθητήρα και βοηθά να αποφεύγονται δυσάρεστες και δαπανηρές προσκρούσεις ή γρατζουνιές όταν το όχημα στρίβει με χαμηλή ταχύτητα.


Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό, εάν το όχημα κινδυνεύει να συγκρουστεί πλευρικά με εμπόδιο (κολώνα, μπαριέρα, τοίχο, ή άλλα οχήματα). Οι επαγγελματίες που κινούνται σε περιοχές όπου απαιτείται αυξημένη ελκτική πρόσφυση λόγω λάσπης, άμμου ή χιονιού, μπορούν επίσης να αναβαθμίσουν το προσθιοκίνητο Combo τους με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip και με το σετάρισμα εργοταξίου (“worksite” set-up). Αυτό περιλαμβάνει αυξημένη απόσταση από το έδαφος 30 χιλ., εμπρός και πίσω σκληρότερες αντιστρεπτικές δοκούς, αυξημένη διάμετρο ελαστικών και πίσω ελατήρια μεταβλητής σκληρότητας. Και τα προαιρετικά, υπερσύγχρονα συστήματα ενημέρωσης ψυχαγωγίας που είναι συμβατά με Apple CarPlay and AndroidAuto εξασφαλίζουν ότι οι οδηγοί θα βρίσκουν το δρόμο της ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v