Η πρόκληση των επαγγελματικών οχημάτων

Μετά το Λονδίνο, η Ford ξεκινά δοκιμές ηλεκτρικών οχημάτων (PHEVs) και στη Βαλένθια της Ισπανίας.
Η πρόκληση των επαγγελματικών οχημάτων
Ένας από τους πιο δύσκολους τομείς στην εξέλιξη των επαγγελματικών οχημάτων είναι η μείωση της ποσότητας των ρύπων που παράγουν. Τα μεγάλα και βαριά οχήματα εκπέμπουν ρύπους από τον κινητήρα, θόρυβο και επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με διάφορους άλλους ρύπους από την λειτουργία των συστημάτων τους(φρένα, μετάδοση, ελαστικά κ.α.).

Οι πόλεις συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο σκληρά εργασιακά περιβάλλοντα για τα vans, επιφέροντας προκλήσεις σε τομείς όπως η μεταφορά προσωπικού, διανομή αγαθών και η παροχή υπηρεσιών. Η Ford, που ήδη διερευνά τη συμβολή των plug-in υβριδικών, ηλεκτρικών οχημάτων (PHEVs) στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει δοκιμές και στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Η συνεργασία μεταξύ Ford Smart Mobility, της περιφερειακής κυβέρνησης της Βαλένθια και της ηγεσίας της Πόλης της Βαλένθια, είναι σχεδιασμένη για να παρακολουθεί πώς οι στόλοι Transit Custom PHEV θα μπορούσαν να συμβάλουν στους στόχους μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αύξησης της παραγωγικότητας.

Οι συνεργασίες της Ford με την Generalitat Valenciana και την πόλη της Βαλένθια, όχι μόνο συμπληρώνουν τις δοκιμές στο Λονδίνο, αλλά αντιπροσωπεύουν και μία επένδυση 11 δις δολαρίων στη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Ford, που μέχρι το 2022, θα περιλαμβάνει 40 ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά μοντέλα παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων 16 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας.

Στην Ισπανική πόλη, θα διερευνηθεί κυρίως η χρήση μικρών κα μεσαίων στόλων Transit Custom PHEVs που κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρα και με στόχο αυτονομίας άνω των 50 km για μηδενικούς ρύπους. Ο βραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.0L EcoBoost ενεργοποιείται για την επέκταση της αυτονομίας, καταργώντας το άγχος των οδηγών, καθώς φορτίζει τις μπαταρίες του οχήματος, όταν πρέπει να διανύσει μεγαλύτερες αποστάσεις.*

Προγραμματισμένο για μαζική παραγωγή το 2019, το Transit PHEV project επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευση της Ford στην Ισπανία και τη Βαλένθια σαν ένα από τα σημαντικότερα σημεία παραγωγής στην Ευρώπη. Η Ford έχει επενδύσει πάνω από 2,9 δις Ευρώ στη Βαλένθια από το 2011, και το Νοέμβριο του 2017, η Fordανακοίνωσε επένδυση άνω των 750 εκατομμυρίων στις εκεί δραστηριότητές της (Valencia Vehicle Operations) για την παραγωγή της επόμενης γενιάς Ford Kuga.

Εξοπλισμένα με τεχνολογία τηλεματικής και geofencing, είκοσι Transit Custom PHEV van χρησιμοποιούνται για την 12μηνη δοκιμή στο Λονδίνο που η Ford ξεκίνησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, σε συνεργασία με την Transport for London και διάφορους πελάτες fleet, από την Metropolitan Police μέχρι υπηρεσίες διανομών (courier) και κατασκευαστικές εταιρίες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v