Τι κάνουν 647 ίπποι

Το Ford GT ειναι ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της φίρμας.
Τι κάνουν 647 ίπποι
Η προσπάθεια του ανθρώπου να αναζητήσει νέες προοπτικές στην εξέλιξη της μηχανολογίας είναι ένα μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του. Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αναζητούν τους μυστικούς κώδικες που θα τους οδηγήσουν ατην αύξηση της ισχύος των μονάδων παραγωγής ενέργειας και την μείωση της κατανάλωσης.

Μια αέναη προσπάθεια που έχει θετικά αποτελέσματα για την κίνηση των ανθρώπων πάνω σε δυο είτε σε τέσσερις τροχούς καθώς και το περιβάλλον. Η Ford έχει πάθος με την ταχύτητα και την εξέλιξη των μοντέλων της, ενώ ποτέ δεν χάνει τον βασικό στόχο της που είναι η οδηγοκεντρική προσέγγιση κάθε μοντέλου που φέρει τα σήματα της.

Το Ford GT ειναι ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της μαρκας. Με την υποστήριξη ενεργών συστημάτων δυναμικού ελέγχου, το GT πετυχαίνει τελική ταχύτητα 347 χλμ./ώρα  – την υψηλότερη από οποιοδήποτε Ford παραγωγής μέχρι σήμερα. Εξαιρετική αναλογία ισχύος / βάρους σε συνδυασμό με το πιο προηγμένο σύστημα ενεργητικής ανάρτησης στην κατηγορία χαρίζει στο GT προβάδισμα στην πίστα έναντι του ανταγωνισμού. Eνεργά συστήματα δυναμικού ελέγχου παρέχουν βέλτιστη αεροδυναμική πίεση, αντίσταση και ισορροπία σε όλες τις ταχύτητες για κορυφαίες επιδόσεις ανεξάρτητα από τις ικανότητες του οδηγού.

Αποδίδοντας υψηλότερη ισχύ από οποιοδήποτε κινητήρα παραγωγής EcoBoost μέχρι σήμερα, το GT συνδυάζει εξαιρετική ιπποδύναμη με εντυπωσιακή αεροδυναμική απόδοση, προηγμένη δυναμική συμπεριφορά και υψηλή τελική ταχύτητα.

Πέρα από την ασυναγώνιστη τελική ταχύτητα, το υπεραυτοκίνητο της Ford είναι σχεδιασμένο για εξαιρετικές επιδόσεις στην πίστα που τιμούν την αγωνιστική κληρονομιά του.

Μετρημένο με τα στάνταρ της SAE (Society of Automotive Engineers) αποδίδει 647 ίππους και 75 χλγμ. ροπής στην αμερικανική έκδοση. Ο πανίσχυρος V6 3.5 της Ford αποδίδει την υψηλότερη ιπποδύναμη από οποιονδήποτε κινητήρα παραγωγής EcoBoost στην ιστορία, κάνοντας το GT το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών με το σήμα του Μπλε Οβάλ, προσφέροντας το 90% της μέγιστης ροπής από τις 3.500 σ.α.λ.

Το απόβαρο του είναι κάτω από 1.400 κιλα, που τοποθετεί το υπεραυτοκίνητο ανάμεσα σε δύο κορυφαίους ανταγωνιστές, τη McLaren 675LT και τη Ferrari 488. Η αναλογία ισχύος / βάρους του Ford GT είναι 2.14 κιλά ανά ίππο στην αμερικανική έκδοση.

Τα ενεργά δυναμικά συστήματα – για την ανάρτηση και την αεροδυναμική – είναι σχεδιασμένα για να κάνουν το αυτοκίνητο να κινείται με βέλτιστη αεροδυναμική πίεση, αντίσταση και ισορροπία σε οποιαδήποτε ταχύτητα, δημιουργώντας ένα ταχύτερο σύνολο ανεξάρτητα από τις ικανότητες του οδηγού.

Το Ford GT, χωρίς συμβιβασμούς, έχει αποδείξει και πάλι τις ικανότητές τους, σημειώνοντας νίκες στην κατηγορία του στο Le Mans και σε πολλές ακόμα πίστες στους αγώνες IMSA και WEC την περσινή σεζόν. Το Ford GT παραγωγής μοιράζεται πολλά με την αγωνιστική έκδοση υψηλών επιδόσεων, και με προηγμένα χαρακτηριστικά αεροδυναμικής ανάρτησης προάγει τις επιδόσεις σε νέα ύψη.

Το πιο σημαντικό κέρδος όμως για τον οδηγό είναι πως αυτή η τεχνολογία του Ford GT σταδιακά θα περάσει στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v