Πινακίδες κυκλοφορίας στα drones

Η Ford πρωτοτυπεί και προτείνει την αναγραφή ενός 10-ψήφιου κωδικού που παρέχει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στα drones.
Πινακίδες κυκλοφορίας στα drones
Η Ford εξετάζει όλα τα θέματα που αφορούν τον άνθρωπο, την φύση και την σχέση μας με την αυτοκίνηση. Τώρα παίρνει θέση και στο θέμα που έχει προκύψει με την ανεξέλεγκτη χρήση των drones.

Ο αριθμός των μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών για προσωπική χρήση αναμένεται να αυξηθεί από τα 1,9 εκατομμύρια  σήμερα σε 4,3 εκατομμύρια το 2020, σύμφωνα με την FAA, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις drones για εμπορικούς σκοπούς, οι οποίες αναμένεται να τριπλασιαστούν στο ίδιο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στις ΗΠΑ σε 7 εκατομμύρια μονάδες. 

Ένα μεγάλο εμπόδιο για την εξάπλωση των drones ως πραγματικά επαγγελματικά εργαλεία είναι το νομικό καθεστώς που θα ισχύει στον εναέριο χώρο. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η Ford συμμετέχει στο Συμπόσιο που οργανώνει η FAA με θέμα τα μη Επανδρωμένα Συστήματα Αεροσκαφών. Η Ford είναι μάλιστα ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που συμμετέχει στην Επιτροπή Αεροπορικών Κανονισμών της FAA. Προτείνει την αναγραφή ενός 10-ψήφιου κωδικού που παρέχει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε όσους δηλώνουν το drone τους, ο οποίος πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς πάνω στη συσκευή. Το πρόβλημα είναι ότι τα στοιχεία ενός drone δεν είναι ευανάγνωστα παρά μόνο από πολύ μικρή απόσταση, και εντελώς δυσανάγνωστα όταν πετά.

Η μάρκα διεξάγει έρευνες ώστε να διαπιστώσει κατά πόσο η χρήση τους θα μπορούσε να συνδυαστεί με τη χρήση των αυτοκινήτων. Η ομάδα που εξειδικεύεται στα μη επανδρωμένα συστήματα αεροσκαφών (UAV) στο Palo Alto της Καλιφόρνια, έχει αναπτύξει μία ευέλικτη πλατφόρμα η οποία δίνει τη δυνατότητα σε διάφορες ομάδες εργασίας να δοκιμάσουν τις προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στα drones και στα αυτοκίνητά, όπως για παράδειγμα σε μία έρευνα αγοράς.

Ίσως φαντάζει περίεργο το ότι ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων ενεργοποιείται στο να τεθούν οι βάσεις για τα drone του μέλλοντος, ωστόσο η μάρκα πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική για εξερεύνηση στο συγκεκριμένο τομέα. Πριν ενσωματώσει μία νέα τεχνολογία στα οχήματά της, πρέπει να καταλάβει καλύτερα πώς λειτουργεί, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ποιοι είναι οι περιορισμοί που θέτει. Συχνά διεξάγει πειράματα σε συγκεκριμένα εξαρτήματα των αυτοκινήτων ώστε να αντιληφθει όσο το δυνατόν περισσότερα γι’ αυτά, με στόχο να εφαρμόζει πάντα το καλύτερο δυνατό στα αυτοκίνητά της. Τώρα κάνει το ίδιο στον τομέα των drone.

Όσο επιταχύνεται η εξάπλωση των drone, πολλοί από τους πελάτες θα θέλουν να τα χρησιμοποιούν, είτε ως χόμπι για τον ελεύθερο χρόνο τους, είτε ως εργαλεία δουλειάς – όπως ακριβώς χρησιμοποιούν σήμερα ένα Ford Ranger ή ένα Ford Transit.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v