Lexus RX L: Όλοι οι καλοί χωράνε

Στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η πολυτελής ιαπωνική φίρμα εκθέτει το πρώτο της πενταθέσιο μοντέλο στην Ευρώπη.
Lexus RX L: Όλοι οι καλοί χωράνε

αποστολή στη Γενεύη

Το Lexus RX εγκαινίασε την κατηγορία πολυτελών crossover πριν από 20 χρόνια και από τότε είναι το πιο δημοφιλές πολυτελές utility μοντέλο της μάρκας παγκοσμίως. Τα RX 450hL και RX 350L διατηρούν την κομψότητά τους αλλά τώρα προσφέρονται με δυνατότητα επταθέσιας διάταξης.

Στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η πολυτελής ιαπωνική φίρμα εκθέτει το πρώτο της πενταθέσιο μοντέλο στην Ευρώπη. Οι οικογένειας θα μπορούν τώρα να απολαμβάνουν μεγαλύτερη ευρυχωρία χάρη στα νέα μοντέλα Lexus RX L με τρεις σειρές καθισμάτων.

Τα νέα μοντέλα RX L, παρέχουν την δυνατότητα μιας τρίτης σειράς καθισμάτων, χωρίς να θυσιάζεται η κομψότητα και η ευελιξία. Με τη βοήθεια της διάταξης του οχήματος, η μάρκα αύξησε το μήκος του αμαξώματος κατά 110 χιλ. στο πίσω τμήμα και χρησιμοποίησε ένα πιο κάθετο πίσω παρμπρίζ σε σχέση με των μοντέλων με δύο σειρές – ώστε να εξασφαλίζεται ευρυχωρία για τους επιβάτες της τρίτης σειράς και μεγαλύτερη ευελιξία χώρου αποσκευών πίσω από την τρίτη σειρά.

Η επταθέσια έκδοση χρησιμοποιεί διαιρούμενο πάγκο καθισμάτων 40/20/40 στη 2η σειρά. Η πρόσβαση στην τρίτη σειρά γίνεται εύκολα, τραβώντας ένα μοχλό που σπρώχνει τη δεύτερη σειρά προς τα εμπρός.

Η μάρκα σχεδίασε την τρίτη σειρά των μοντέλων RX L ώστε να προσφέρουν τα ίδια επίπεδα άνεσης και πολυτέλειας με της μεσαίας σειράς. Η θέση της δεύτερης σειράς είναι ελαφρώς ψηλότερη από τις τρίτης, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Στάνταρ δερμάτινη ταπετσαρία διατίθεται με μία γκάμα χρωμάτων. Σύστημα ελέγχου κλιματισμού τριών ζωών προσφέρει στους επιβάτες της τρίτης σειράς ανεξάρτητο πίσω A/C και ειδικούς αεραγωγούς, και για μεγαλύτερη άνεση μία ηλεκτρική, αναδιπλούμενη τρίτη σειρά και έξυπνη ηλεκτρική πίσω πόρτα. Όλες οι αποχρώσεις των RX διαθέτουν ένα ανθεκτικό στις γρατζουνιές στρώμα αυτόματης αποκατάστασης, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικό μακρομοριακό πολυμερές.

Στα μοντέλα RX L με τρεις σειρές καθισμάτων, οι πλαϊνοί αερόσακοι τύπου κουρτίνας πλήρους μήκους καλύπτουν και τις τρεις σειρές. Το Lexus Safety System + που είναι στάνταρ για τις περισσότερες αγορές περιλαμβάνει Pre-Collision System (PCS) και Pedestrian Detection, Lane Keeping Assist (LKA) με διορθωτική παρέμβαση του συστήματος διεύθυνσης, Automatic High Beam (AHB) και All-Speed Dynamic Radar Cruise Control. Επίσης διατίθενταιBlind Spot Monitor (BSM) με Panoramic View Monitor (PVM), Intelligent Parking Sensor (IPS), Rear Cross Traffic Braking και Adaptive High Beam System (AHS).



To Lexus RX 450hL με Hybrid Drive system συνδυάζει τον V6 βενζινοκινητήρα 3.5 με σύστημα ψεκασμού D4-S με δύο υψηλόροπους ηλεκτροκινητήρες γεννήτριες, που παράγουν συνδυασμένη ισχύ συστήματος 313 ίππων για δυνατή επιτάχυνση και ασφαλείς προσπεράσεις.

Το σύστημα AWD είναι μοναδικό για το υβριδικό μοντέλο. Αντί για κιβώτιο τετρακίνησης και άξονα μετάδοσης προς τους πίσω τροχούς που χρησιμοποιούνται στα μοντέλα RX 350L AWD, ένας ανεξάρτητος πίσω ηλεκτροκινητήρας κινεί τους πίσω τροχούς, όταν απαιτείται η διατήρηση της βέλτιστης πρόσφυσης.

Το Lexus RX 350L προσφέρει πλούσια ισχύ που συνδυάζεται με μία ευρύχωρη καμπίνα επτά επιβατών και πρόσθετη χωρητικότητα χώρου αποσκευών. Ο V6 κινητήρας 3.5 χρησιμοποιεί το προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου D-4S, που συνδυάζει δύο συστήματα ψεκασμού (άμεσο και στους αυλούς εισαγωγής). Για μεγιστοποίηση της απόδοσης, το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων - Variable Valve Timing με intelligence Wide (VVT iW) χρησιμοποιείται στον εκκεντροφόρο εισαγωγής, μαζί με το VVT i στον εκκεντροφόρο εξαγωγής, επιτρέποντας στον κινητήρα να αλλάζει μεταξύ των κύκλων καύσης Otto και Atkinson.

Το αποτέλεσμα είναι 294 ίπποι και ροπή 35,8 χλγμ., με επιδόσεις και απόδοση βελτιστοποιημένες από ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Χρησιμοποιώντας το Drive Mode Select, ο οδηγός του RX 350L μπορεί να προσαρμόζει καλύτερα τη συμπεριφορά του οχήματος επιλέγοντας ένα από τέσσερα προγράμματα οδήγησης.

Το Normal προσφέρει μία ιδανική καθημερινή ισορροπία επιδόσεων και οικονομία καυσίμου. Τα Sport / Sport+ modes ενεργοποιούν την πιο άμεση απόκριση του κινητήρα, και το ECO mode προσφέρει μέγιστη απόδοση.

Το RX 350L διατίθεται με Dynamic Torque Control AWD. Υπό κανονικές συνθήκες ταξιδιού, το σύστημα ενεργοποιεί την μετάδοση στους εμπρός τροχούς για να συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης.

Συγκεντρώνοντας συνεχώς δεδομένα από διάφορους αισθητήρες (όπως ταχύτητα τροχών, στροφές κινητήρα, γωνία διεύθυνσης, γωνία ανοίγματος γκαζιού και ρυθμός περιστροφής αμαξώματος), το Dynamic Torque Control AWD κατανέμει ενεργά τη ροπή στους πίσω τροχούς χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη στο πίσω διαφορικό. Όταν το όχημα επιταχύνει, το σύστημα αυτόματα αλλάζει σε AWD για να αποτρέψει την ολίσθηση των εμπρός τροχών. Στο ταξίδι, το σύστημα επανέρχεται σε FWD, και όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ολίσθηση των τροχών, μπορεί να μεταβάλλει την κατανομή ροπής εμπρός / πίσω από 100:0 σε 50:50. Η οθόνη πολλαπλών πληροφοριών 4.2” TFT προβάλλει την κατάσταση κατανομής ροπής (εμπρός/πίσω και αριστερά/δεξιά).

Από ένα ισχυρό ηχοσύστημα μέχρι προηγμένες οθόνες, οι επιλογές πολυμέσων που διατίθενται για τα μοντέλα 2018 Lexus RX L καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Το στάνταρ σύστημα Display Audio περιλαμβάνει οθόνη οκτώ ιντσών, AM/FM Radio, Bluetooth audio, μικρόφωνο φωνητικής αναγνώρισης, υποδοχή micro SD card, θύρα AUX, δύο θύρες USB και δώδεκα ηχεία. Οι διακόπτες που χρησιμοποιεί συχνά ο οδηγός βρίσκονται σε θέση εύκολης πρόσβασης. Θύρες USB στη μεσαία σειρά επιτρέπουν στους επιβάτες να χρησιμοποιούν και να φορτίζουν τις δικές τους συσκευές multimedia.

Η πολυτελής έκδοση προσφέρει στάνταρ εξαιρετική ποιότητα ήχου στο ταξίδι με το προαιρετικό Mark Levinson Premium Surround System 835 watt, 15 ηχείων σε συνδυασμό με κάποιο σύστημα πλοήγησης. Τεχνολογία Advanced Clari Fi αναπαραγωγής συμπιεσμένων αρχείων δίνει νέα ζωή στα ψηφιακά, μουσικά αρχεία.

Προαιρετικά, η πρώτη διαιρούμενη οθόνη υψηλής ανάλυσης πολυμέσων 12.3 ιντσών της βιομηχανίας προσφέρει full-screen χάρτη πλοήγησης ή ταυτόχρονη πρόσβαση σε χειριστήρια ήχου ή κλιματισμού και διάφορα συστήματα. Η επιλογή περιλαμβάνει την εύχρηστη διεπαφή τύπου mouse Remote Touch Interface.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v