Η Nissan σκιαγραφεί το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στη Γενεύη

Στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Nissan δείχνει τη δύναμη της στη νέα τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας, την ηλεκτροκίνηση.
Η Nissan σκιαγραφεί το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στη Γενεύη

αποστολή στη Γενεύη

Η ηλεκτροκίνηση είναι προ των πυλών. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν δημιουργήσει προτάσεις που κινούνται με ηλεκτρισμό και προετοιμάζουν τους οδηγούς για την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης. Στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (8-18 Μαρτίου), η Nissan δείχνει τη δύναμη της στη νέα τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η ιαπωνική φίρμα έχει το προβάδισμα στη νέα τεχνολογία που στηρίζεται στον ηλεκτρισμό και ρίχνει το γάντι στον ανταγωνισμό. Η φίρμα με τις αμέτρητες επιτυχίες στις αγωνιστικές αντιπαραθέσεις είναι έτοιμη για να δώσει και την μάχη που θα καθορίσει το μέλλον της αυτοκίνησης και θα συμβάλει στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τα οχήματα κάθε τύπου.Η πρόοδος της Nissan είναι αξιοζήλευτη και αποτελεί κύριο θέμα στις μελέτες των αναλυτών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Περίοπτη θέση στο περίπτερο της, έχει το νέο, μηδενικών εκπομπών, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Leaf, που αποτελεί την ενσάρκωση του οράματος Intelligent Mobility της ιαπωνικής μάρκας.



Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκανε η μάρκα, περισσότερες από 18.000 παραγγελίες έχουν ήδη τοποθετηθεί για το νέο Leaf, σε ολόκληρη την Ευρώπη! Συγκεκριμένα, ένα νέο Leaf παραγγέλλεται στην Ευρώπη κάθε 12 λεπτά, γεγονός που το καθιστά το ταχύτερα πωλούμενο ηλεκτροκίνητο όχημα της Γηραιάς Ηπείρου.

Η τεχνολογία που έκανε το ντεμπούτο της στο συγκεκριμένο μοντέλο, έχει ήδη ενσωματωθεί στη γκάμα των επιβατικών αυτοκινήτων και των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της. Η πρωτοποριακή προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού ProPILOT, θα είναι διαθέσιμη και στο κορυφαίο σε πωλήσεις crossover στην Ευρώπη, το Qashqai, στο προσεχές μέλλον. Αξίζει να τονισθεί ότι το Nissan Qashqai είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της διεθνούς αυτοκινητοβιομηχανίας ανεξαρτήτως κατηγορίας οχημάτων!

Επιπλέον, η μπαταρία των 40kWh του Leaf, θα είναι διαθέσιμη και στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο φορτηγό e-NV200, αυξάνοντας την εμβέλειά του κατά 60%, χωρίς να μειώνεται η ικανότητά του στην  μεταφορά φορτίου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε στη Γενεύη και η παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού αυτοκίνητου της ABB FIA Formula E. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες, στις αρχές της σεζόν 2108/19 αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Η Nissan επιβεβαίωσε ότι με βάση το νέο μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο της, έως το 2022, θα προσφέρει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις στην επόμενη γενιά των κορυφαίων της crossover. Πρόκειται για μια  πρωτοποριακή πρωτοβουλία, που θα διευρύνει περαιτέρω τις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών.

Στο Σαλόνι της Γενεύης, εκτίθεται και το IMX Kuro, ένα πρωτότυπο όχημα που παρουσιάζει την ηγετική θέση της μάρκας τόσο στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, όσο και στα crossovers. Το μοντέλο έχει ανανεωθεί σε σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, καθώς τώρα διαθέτει την πρωτοποριακή τεχνολογία  Brain-to-Vehicle (B2V).

Η ιαπωνική φίρμα - που τόσο αγαπούν και οι Έλληνες οδηγοί, πρώτη σε πωλήσεις τον Φεβρουάριο - έδωσε παράλληλα έμφαση και στο πως η Ευφυής Κινητικότητα (Intelligent Mobility), μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του αυτοκινήτου, με το ενσωματωμένο ηλεκτρικό οικοσύστημα. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε η νέα στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Nissan και της ενεργειακής εταιρείας E.ON, που σκοπό έχει να διερευνήσει ευκαιρίες για πιλοτικές δραστηριότητες και εμπορικές εφαρμογές, που σχετίζονται με υπηρεσίες οχήματος-πλέγματος (vehicle-to-grid), λύσεις παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και ενσωμάτωση στο δίκτυο ενέργειας, για τους κατόχους ηλεκτροκίνητων οχημάτων της ιαπωνικής μάρκας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v