Fiat Tipo: Μια ιδέα που αντέχει στον χρόνο

Το Fiat Tipo συνεχίζει εδώ και δεκαετίες την επιτυχημένη του ευρωπαϊκή πορεία στην κατηγορία C.
Fiat Tipo: Μια ιδέα που αντέχει στον χρόνο
Το πιο δύσκολο έργο κάθε σχεδιαστή αυτοκινήτων είναι η δημιουργία ενός μοντέλου που θα αντέξει στον χρόνο και θα αποτελέσει τη βάση για την μελλοντική ανάπτυξη της συγκεκριμένης σειράς αυτοκινήτων. Η Fiat έχει την τύχη να διαθέτει στο επιτελείο της δημιουργικούς στιλίστες.

Το Fiat Tipo - ένα καινοτόμο concept το οποίο συνεχίζει την παράδοση της Fiat σε μία κατηγορία κλειδί για την αγορά σήμερα - παρουσιάστηκε στο κοινό στις 26 Ιανουαρίου 1988. Η οικογένεια του Tipo γιορτάζει σήμερα τα 30 χρόνια λειτουργικότητας, απλότητας και προσωπικότητας.

Η νέα γενιά σχεδιάστηκε από μία διεθνή ομάδα αποτελούμενη από περισσότερους από 2.000 ειδικούς για περισσότερο από τρία χρόνια. Το 2017, το Fiat Tipo ήταν ο επιβεβαιωμένος ηγέτης της κατηγορίας C στην Ιταλία, με ένα μερίδιο αγοράς 20.7 τοις εκατό και με πάνω από 180.000 μονάδες να έχουν πουληθεί στην περιοχή της EMEA. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη στην κατηγορία C. Έχοντας το πνεύμα και την επίγνωση ενός νεανικού 30-χρονου το Fiat Tipo αναλαμβάνει τις μελλοντικές προκλήσεις, που ισχυροποιούνται από την επιτυχία του στην κρίσιμη κατηγορία C στην οποία η Fiat ήταν ανέκαθεν ηγέτης.

Το Fiat Tipo έκανε το ντεμπούτο του στις 26 Ιανουαρίου 1988. Το μοντέλο ήταν ο διάδοχος του Fiat Ritmo, το οποίο είχε με την σειρά του αντικαταστήσει το Fiat 128. Από το 1100, τα αυτοκίνητα Fiat μεσαίου μεγέθους έχουν οδηγήσει τις Ιταλικές οικογένειες και όχι μόνο στους δρόμους της κοινωνικής, οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ιταλία και την Ευρώπη. Ευθύς εξαρχής, αναδείχθηκαν σαν η τέλεια επιλογή για πολλούς νεαρούς επαγγελματίες και για οικογένειες που αναζητούσαν ένα πρακτικό, μοντέρνο και κομψό προϊόν.

Πριν από τριάντα χρόνια, το αρχικό Fiat Tipo ήταν ένα πραγματικά καινοτόμο concept. Οι μηχανικοί της Fiat σχεδίασαν ένα αυτοκίνητο ικανό να έχει ανώτερο χειρισμό, απόδοση, άνεση και ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς, εστιάζοντας όπως ποτέ άλλοτε στην εργονομία. Ξεχώρισε για την προσοχή στην λεπτομέρεια της  κατασκευής του χρησιμοποιώντας καινοτόμες κατασκευαστικές τεχνολογίες και υλικά υψηλής ποιότητας έτσι ώστε να εγγυάται αξιοπιστία και ποιότητα. Το αυτοκίνητο εκτιμήθηκε για την λειτουργικότητα, την απλότητα και την προσωπικότητα του.

Τα χαρακτηριστικά αυτά έχει "δανειστεί" και το σύγχρονο Fiat Tipo, το οποίο υποδηλώνει το πνεύμα του προκατόχου του. Είναι ένα μοναδικό μείγμα τεχνολογίας, στιβαρότητας και ευχρηστίας, το οποίο έχει κατακτήσει την κατηγορία C με την πρακτικότητα του. Έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των τριών κορυφαίων best-sellers το 2017 στην Ιταλία και ήταν ο ηγέτης της κατηγορίας C με μερίδιο αγοράς 20.7 τοις εκατό κατά την διάρκεια του έτους. Το αυτοκίνητο επιλέχθηκε από περισσότερος από 180.000  οδηγούς στην περιοχή της EMEA. Επιπλέον, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη στην κατηγορία C.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v