ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Κερδίζει και στους αγώνες

Η Skoda πανηγύρισε τον τίτλο τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς, στην κατηγορία WRC 2, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Κερδίζει και στους αγώνες

Η Skoda έχει τη τύχη με το μέρος της. Υποστηρίζεται από το γκρουπ VW και αναπτύσσει συνεχώς τις δραστηριότητες της. Η προσπάθεια της έχει θετικά αποτελέσματα στις πωλήσεις και στις αγωνιστικές αντιπαραθέσεις.

Η χρονιά που φεύγει ήταν η πλέον επιτυχημένη για τη Skoda και στο Motorsport, στα 116 χρόνια της ιστορίας της. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ πανηγύρισε τον τίτλο τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς, στην κατηγορία WRC 2. Οι Σουηδοί Πόντους Τίντεμαντ και Γιόνας Άντερσσον στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5 κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το Skoda Fabia R5 αναδείχθηκε πρωταθλητής σε πολλούς άλλους διεθνείς και εθνικούς θεσμούς ανά την υφήλιο. Η επιτυχία του αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η κατηγορία R5 αφορά αγωνιστικά αυτοκίνητα τα οποία είναι ότι πιο κοντινό στα μοντέλα ευρείας παραγωγής που είναι διαθέσιμα στους απλούς οδηγούς.

Χαρακτηριστικά, 14 εθνικά πρωταθλήματα κατακτήθηκαν από πληρώματα που οδηγούσαν Fabia R5. Φυσικά, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους Σωκράτη Τσολακίδη και Χάρη Δήμο, οι οποίοι κέρδισαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι, στο τιμόνι ενός Fabia R5.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους θεσμούς, ξεχωρίζει το Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασίας-Ειρηνικού, με αγώνες σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαλαισία και Ινδία. Ο πολύ γνωστός Βέλγος συνοδηγός Στεφάν Πρεβό καθοδήγησε με τη μεγάλη εμπειρία του τον Ινδό Γκάουραβ Γκιλ στη κατάκτηση του τίτλου, για τρίτη μάλιστα συνεχή χρονιά. Παράλληλα, οι πολλά υποσχόμενοι νεαροί Νορβηγοί Όλε Κρίστιαν Βέιμπι και Στιγκ Ρούνε Σκιάρμοεν τερμάτισαν στη δεύτερη θέση στο APRC, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό 1-2 για τη Skoda.

Η επιτυχία της εργοστασιακής ομάδας αντανακλάται έντονα στο ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από πελάτες. Περισσότερα από 170 Skoda Fabia R5 πουλήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε σε ιδιώτες, τόσο μεμονωμένους οδηγούς όσο και σε οργανωμένες ομάδες ράλι.

Για το 2018, η Skoda Motorsport θα διατηρήσει τους πρωταθλητές Πόντους Τίντεμαντ και Γιόνας Άντερσσον, παράλληλα με την προώθηση του Νορβηγικού διδύμου Βέιμπι και Σκιάρμοεν. Παράλληλα, η Skoda έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις ανακοινώνοντας την προσθήκη στις τάξεις της του πιο hot ίσως ονόματος σήμερα, ανάμεσα στους πολλά υποσχόμενους νεαρούς οδηγούς: πρόκειται για το 17χρονο Φινλανδό Κάλλε Ροβάνπερα, γιο του παλιού οδηγού ράλλυ Χάρι Ροβάνπερα, γνωστού από τη συμμετοχή του στο WRC από το 1993 μέχρι το 2006.

SPONSORED LINKS

"Αυτό που δε θέλει κανείς να ξέρει για τον εαυτό του καταλήγει να επέρχεται σαν πεπρωμένο."

Καρλ Γιούνγκ, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

  • 1862 - Έξωση του Όθωνα.

    1912 - Ο Ελληνικός Στρατός μπαίνει στην Κοζάνη.

© 2002-2018 MEDIA2DAY