Έτοιμο για το χριστουγεννιάτικο ταξίδι

Το νέο Opel Grandland X  λανσάρεται στην κορυφαία έκδοση με το μοτέρ ντίζελ 2.0 177 ίππων.
Έτοιμο για το χριστουγεννιάτικο ταξίδι
Αυτές τις ημέρες προγραμματίζουμε τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις. Μια καλή πρόταση για το αυτοκίνητο που θα μας εξασφαλίσει ασφαλές και άνετο ταξίδι είναι το νέο Opel Grandland X που πλέον διαθέτει τον κινητήρα ντίζελ 2.000 κ.εκ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και premium εξοπλισμό.

Το νέο Opel Grandland X γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο. Τώρα, λανσάρεται η κορυφαία έκδοση με το μοτέρ ντίζελ 2.0 177 ίππων, που αποδίδει μέγιστη ροπή 40,6 χλγμ. Συνδυάζεται με το νέο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ωρα σε 9,1''. Τελική ταχύτητα 214 χλμ./ώρα. Παρά τις δυναμικές επιδόσεις του, είναι πολύ αποδοτικό με κατανάλωση μικτού κύκλου κάτω από πέντε λίτρα. Ο κινητήρας είναι επίσης εφοδιασμένος με ένα αποδοτικό σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων με ψεκασμό AdBlue (SCR, Selective Catalytic Reduction), που αφαιρεί τα οξείδια του αζώτου (NOx) από τα καυσαέρια του κινητήρα. Η υδατοδιαλυτή ουρία, που περιέχει αμμωνία (NH3), αντιδρά με τα οξείδια του αζώτου στον καταλυτικό μετατροπέα SCR, από όπου παράγεται αβλαβές άζωτο και υδρατμοί. Κατανάλωση, στην πόλη 5,3 λίτρα/100χλμ., εκτός πόλης 4,6 λίτρα/100χλμ., μικτός κύκλος 4,9 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 128 γραμ./χλμ.

Επιπλέον, διατίθεται με την premium έκδοση Ultimate, που περιλαμβάνει μία σειρά πολυτελών στοιχείων εξοπλισμού, στάνταρ. Το σπορ και κομψό SUV εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο με τις αλουμινένιες δίχρωμες (BiColor) 19άρες ζάντες και τις ασημί ράγες οροφής. Επιπλέον, premium εργονομικά καθίσματα, δερμάτινη ταπετσαρία, το premium ηχοσύστημα και πολυάριθμα, υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης και infotainment υπόσχονται υψηλά επίπεδα άνεσης και ευεξίας.

Το premium ηχοσύστημα Denon, που επίσης είναι στάνταρ στην έκδοση Ultimate, υπόσχεται ακουστική εμπειρία με οκτώ ενσωματωμένα ηχεία και ένα subwoofer, ενώ το DAB+ αυξάνει τον αριθμό των διαθέσιμων ραδιοφωνικών σταθμών. Οδηγός και επιβάτες είναι πάντα συνδεδεμένοι χάρη στο σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας OnStar μαζί με το συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay σύστημα infotainment Navi 5.0 IntelliLink με έγχρωμες οθόνες αφής οκτώ ιντσών. Επιπλέον, συμβατά smartphones φορτίζονται ασύρματα.

Όμως το Opel Grandland X εκτός από εξαιρετικά άνετο είναι και εξαιρετικά ασφαλές. Τα στάνταρ χαρακτηριστικά της έκδοσης Ultimate, όπως οι προσαρμοζόμενοι προβολείς AFL LED, η κάμερα 360° και το Advanced Park Assist το επιβεβαιώνουν.

Προσφέρει βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια σε όλων των ειδών τα εδάφη. Αυτό οφείλεται και στο προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip που εξασφαλίζει κορυφαίο κράτημα σε αντίξοες συνθήκες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα κατανέμει τη ροπή στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει ολίσθηση των τροχών εάν χρειαστεί και με το αυτόματο κιβώτιο προσαρμόζει τα σημεία αλλαγής καθώς και την απόκριση του γκαζιού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v