Πολυτελές, υβριδικό SUV

Το ανανεωμένο NX της Lexus κάνει πρεμιέρα στην αγορά τον Νοέμβριο και συνδυάζει την πολυτέλεια με τη δυναμική συμπεριφορά.
Πολυτελές, υβριδικό SUV
Από το 2014 που λανσαρίστηκε, το Lexus NX γρήγορα καθιερώθηκε σαν βασικός παίκτης στην γκάμα της μάρκας με μερίδιο πάνω από 30% επί των ευρωπαϊκών πωλήσεων. Έχει προσελκύσει πελάτες – πολλοί από τους οποίους είναι νέοι στη μάρκα – με ένα συνδυασμό πολυτέλειας, ελκυστικής και σύγχρονης σχεδίασης, ευφυούς διάταξης χώρων και απολαυστικής δυναμικής συμπεριφοράς. Στην επιτυχία των πωλήσεων έχει συντελέσει η υβριδική μονάδα παραγωγής ενέργειας και η τετρακίνηση.

Για να διατηρήσει το momentum και την ισχυρή απήχηση του NX, η Lexus εφάρμοσε μία σειρά μέτρων αναβάθμισης και βελτίωσης, που καλύπτουν το εσωτερικό και εξωτερικό στυλ, την ασφάλεια, τη δυναμική συμπεριφορά και τον εξοπλισμό. Το ανανεωμένο NX έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017 (IAA) και αναμένεται στα καταστήματα των ευρωπαίων εμπόρων το Νοέμβριο.

Η βασική σχεδιαστική φιλοσοφία του NX έχει διατηρηθεί, απλά έχει γίνει ισχυρότερη οπτικά, με αρκετές λεπτομερείς αλλαγές, όπως η νέα εμφάνιση της μάσκας σε σχήμα ατράκτου, ο ανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας και οι προβολείς LED με σειριακά φλας LED. Πίσω, υπάρχουν αλλαγές στο σχήμα και το φινίρισμα του πίσω προφυλακτήρα και νέα φωτιστικά σώματα. Επίσης έχουν δημιουργηθεί νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου.

Η καμπίνα έχει αποκτήσει μία πιο σπορ, πιο πολυτελή αίσθηση, ενώ με την αναβάθμιση των στοιχείων εξοπλισμού, όπως μεγαλύτερες οθόνες πολυμέσων και ανανεωμένο πάνελ ελέγχου A/C, βελτιώνεται η λειτουργικότητα και αναδεικνύεται η εμφάνιση του οχήματος.

Προσφέρει την άνεση μιας ηλεκτρικής πίσω πόρτας με ανέπαφη λειτουργία ανοίγματος / κλεισίματος. Όταν πλησιάζετε το όχημα με το κλειδί επάνω σας, το μόνο που χρειάζεται για να ανοίξετε τη πόρτα είναι να περάσετε το πόδι σας κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα, για να ανιχνεύσει την κίνηση ένας αισθητήρας. Η πίσω πόρτα μπορεί να κλείνει με τον ίδιο τρόπο. Ένα μπουτόν δίπλα στη λαβή της πίσω πόρτας κλειδώνει αυτόματα το όχημα.

Το Lexus Safety System + λανσάρεται στο ανανεωμένο NX, και διατίθεται σε όλη τη γκάμα, είτε σαν στάνταρ εξοπλισμός ή σαν μία προσιτή προαιρετική επιλογή. Η ύπαρξη αυτών των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού εκφράζει τη δέσμευση της Lexus να κάνει τις χρήσιμες προηγμένες τεχνολογίες προσιτές σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες.

Για το ανανεωμένο NX, το Lexus Safety System + προσφέρει Pre-Collision System, Adaptive Cruise Control, Adaptive High-beam System, Lane Keeping Assist with Sway Warning και Road Sign Assist. Επίσης διατίθενται Αισθητήρες Έξυπνου Παρκαρίσματος (Intelligent Parking Sensors). Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο ανεξάρτητο κεφάλαιο Lexus Safety System +.

Το NX 300h χρησιμοποιεί το επιτυχημένο σύστημα Lexus Hybrid Drive που αποτελείται από ένα βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson 2.5, μία γεννήτρια, ηλεκτροκινητήρα και υβριδική μπαταρία με μία προηγμένη μονάδα ελέγχου HV που έχει εξελιχθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Διατίθενται προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Η συνολική ισχύς του συστήματος είναι 197 ίπποι. Η κατανάλωση μικτού κύκλου είναι 5,1λιτρα/100χλμ. και οι εκπομπές CO2 116 γραμ./χλμ.

Οι βελτιώσεις του κινητήρα απέφεραν ταχύτερη απόκριση και οικονομία. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει ένα υγρόψυκτο ψυγείο λαδιού για τον ηλεκτροκινητήρα και νέο κιβώτιο υποπολλαπλασισμού, βελτιώνοντας την κατανάλωση και την ικανότητα ανάβασης.

Η υβριδική μετάδοση προσφέρει λειτουργία kick-down για πιο δυναμική επιτάχυνση. Η μονάδα περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα – γεννήτρια και ένα ηλεκτρικό μοτέρ κίνησης που συνδέονται με διπλό σετ πλανητικών γραναζιών.

Το ανανεωμένο NX διαθέτει ένα μοναδικό έλεγχο ροπής που μειώνει τις αλλαγές στις διαμήκεις κλίσεις του αμαξώματος κατά την οδήγηση σε τραχύ οδόστρωμα. Το προ-φορτισμένο εμπρός διαφορικό αποτελεί επίσης μέρος του συστήματος E-Four AWD.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v