Nέα BMW X2: Πρόκληση στα crossover

Το νέο της crossover παρουσιάζει τον Μάρτιο του 2018 η BMW. Με το X2 απευθύνεται στους οικογενειάρχες που... δεν ξέχασαν τι σημαίνει "χαρά της οδήγησης".
Nέα BMW X2: Πρόκληση στα crossover

H νέα BMW X2, εισέρχεται στη κατηγορία των crossover για να προάγει την έννοια της οδηγοκεντρικής προσέγγισης. Η καινούργια δημιουργία της premium μάρκας απευθύνεται σε υποψήφιους αγοραστές που δεν ξέχασαν την χαρά της οδήγησης όταν απέκτησαν οικογενειακές υποχρεώσεις. Η νέα BMW X2, θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2018.

Χαρακτηριστικές λεπτομέρειες είναι οι θόλοι των τροχών με τετραγωνισμένο σχήμα, οι εντυπωσιακές απολήξεις εξαγωγής και οι τονισμένες ποδιές, όπως επίσης και η κομψή γραμμή οροφής, οι λείες γραμμές και τα τύπου coupe παράθυρα. Επιπλέον, εκδόσεις M Sport και M Sport X θα διατίθενται για πρώτη φορά.

Δύο σχεδιαστικά́ χαρακτηριστικά́, ειδικότερα, προσελκύουν την προσοχή́ στη X2. Το πρώτο είναι η αναστροφή́ του κλασικού́, τραπεζοειδούς σχήματος της μάσκας BMW. Είναι η πρώτη φορά́ που μια σύγχρονη BMW υιοθετεί́ αυτή́ την προσέγγιση.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό́, είναι το προσθετό λογότυπο BMW στις κολόνες C που παραπέμπει σε μία πολυαγαπημένη λεπτομέρεια των κλασικών BMW coupe, όπως οι 2000 CS και 3.0 CSL, υπογραμμίζοντας το σπορ DNA της BMW X2.

Οι κινητήρες BMW TwinTurbo μεταφέρουν αυτά́ τα γονίδια στο δρόμο με το κατάλληλο δυναμικό́ στυλ. Τρεις εκδόσεις κινητήρων διατίθενται από το λανσάρισμα: η βενζινοκίνητη X2 sDrive20i με 192 ίππους (κατανάλωση μικτού́ κύκλου: 5,9 λίτρα /100χλμ., εκπομπές CO2 134 γραμ./χλμ.) και οι εκδόσεις X2 xDrive20d με 190 ίππους (κατανάλωση 4,8/100χλμ., εκπομπές CO2 126 γραμ.) και X2 xDrive25d με 231 ίππους (κατανάλωση 5,3 λιτρα/100χλμ., εκπομπές CO2 στο 139 γραμ./χλμ.).

Και οι δυο εκδόσεις με κινητήρα ντίζελ διατίθενται στάνταρ με σύστημα τετρακίνησης xDrive και οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Η βενζινοκίνητη εκδοχή φέρει σπορ, επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Από τις αρχές του 2018, τρικύλινδρη X2 sDrive18i και τετρακύλινδρη X2 xDrive20i, X2 sDrive18d και X2 xDrive18d. Η ισχύς των βενζινοκίνητων μοντέλων κυμαίνεται από 140 ίππους έως 192 ίππους.

Η σπορ ανάρτηση της X2 μεταφέρει την ευελιξία και δυναμική́ του συστήματος κίνησης της BMW στο δρόμο. Τα μοντέλα M Sport και M Sport X διατίθενται στάνταρ με ανάρτηση M Sport, με πιο σκληρές ρυθμίσεις ελατηρίων και αποσβεστήρων και χαμηλωμένο ύψος. Αυτό́ το χαρακτηριστικό́ διατίθεται προαιρετικά́ με τη βασική́ έκδοση της X2. Με το προαιρετικό Dynamic Damper Control (μείωση ύψους 10 χιλ.) η ανάρτηση ρυθμίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια σύμφωνα με τα προσωπικά́ γούστα ή τις απαιτήσεις των οδηγών.

Το σαλόνι των εκδόσεων M Sport και M Sport X εντυπωσιάζει με έναν συνδυασμό́ υφάσματος Micro Hexagon σε Anthracite/Alcantara με αντίθετες ραφές στο ταμπλό́ και την κεντρική κονσόλα. Ο πίνακας οργάνων και οι μεγάλες οθόνες αποτελούν πρόσθετες πινελιές και προδίδουν την ψηφιακή́ τεχνογνωσία της μάρκας.

 Χαρακτηριστικά́ όπως το BMW Connected, υπηρεσίες BMW ConnectedDrive, πλήρως έγχρωμο Ηead-UpDisplay κ.α. διατίθενται για την Χ2.

Χαρακτηριστικά́ όπως το BMW Connected και τις υπηρεσίες BMW ConnectedDrive, που διατίθενται προαιρετικά́ για την BMW X2. Στη λίστα προαιρετικών επίλογων προστίθεται και το πλήρως έγχρωμο BMW Head-UpDisplay.


 

 

 

Επίσης, προσφέρει τεχνολογίες αιχμής στον τομέα συστημάτων υποστήριξης οδηγού: Traffic Jam Assistant ξεκουράζει τον οδηγό́ σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνά́ ‘stop/start’. Traffic Jam Assistant αποτελεί́ τμήμα του προαιρετικού́ Driving Assistant Plus, που περιλαμβάνει μία σειρά́ συστημάτων υποστήριξης βασισμένων σε κάμερα. Parking Assistant αναγνωρίζει αυτόματα κατάλληλους χώρους στάθμευσης και μπορεί να παρκάρει το όχημα αυτόματα, σε παράλληλους χώρους. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v