Νέο Seat Arona: Συναρπαστικό compact crossover

Το πρώτο compact crossover της μάρκας κάνει ντεμπούτο στην ελληνική αγορά από 14.900€.
Νέο Seat Arona: Συναρπαστικό compact crossover
αποστολή στην Ισπανία

Η Seat παρουσιάζει σήμερα στη Βαρκελώνη το νέο Arona. Πρόκειται για το πρώτο compact crossover της ισπανικής μάρκας. Είναι το τρίτο σε σειρά λανσάρισμα μέσα στο τρέχον έτος, μετά το ανανεωμένο Leon και το νέο Ibiza και αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιθετικής προϊοντικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ στην ιστορία της ισπανικής μάρκας. Το Ateca και το επόμενο μεγάλο SUV που θα λανσαριστεί το 2018 περιλαμβάνονται επίσης σε αυτή την προϊοντική επίθεση. Το Arona είναι ο μικρός αδελφός της οικογένειας των Seat SUVs αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των μικρών διαστάσεων του για χρήση στη πόλη με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός SUV για χρήση εκτός πόλης.

Το νέο Arona είναι κομψό, ευρύχωρο, πρακτικό και άνετο για καθημερινή αστική χρήση, όσο και στιβαρό, σπορ και αποδοτικό για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Όλα αυτά, μαζί με την τελευταία τεχνολογία σε θέματα ασφάλειας και συνδεσιμότητας, την αναμφισβήτητη ελκυστική σχεδίαση του καθώς και τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης που είναι διαθέσιμες. Kατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell και αποτελεί βασικό μοντέλο-κλειδί στην γκάμα της μάρκας για την περαιτέρω ενδυνάμωση της και την αύξηση των πωλήσεων. 

Εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης που συναντάμε κυρίως σε μεγαλύτερες κατηγορίες όπως, Front Assist, Hill Hold Control, Σύστημα Ανίχνευσης Κούρασης, Αισθητήρες Φωτός και Βροχής, Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων, Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας, Ανίχνευση Τυφλού Σημείου, Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης με Κάμερα Οπισθοπορείας και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop&Go.

Για την συνδεσιμότητα και την άνεση φροντίζουν τα συστήματα infotainment, όπως το Keyless Entry με Start & Stop System, η υψηλής ακρίβειας και ποιότητας πίσω κάμερα, η premium οθόνη 8” black panel, η ασύρματη βάση φόρτισης τηλεφώνου με κεραία GSM και το ηχοσύστημα BeatsAudioTM. Το Arona είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο χάρη στα Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link χωρίς να ξεχνάμε φυσικά το SEAT DriveApp.

Από το 2018 θα διαθέτει επίσης και το νέο ψηφιακό cockpit, προσφέροντας εξαιρετική λειτουργικότητα και τέλεια ψηφιακή ανάλυση καθώς και τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Amazon Alexa.

Οι βασικές διαστάσεις: 4.138 χιλ. μήκος, 1.780 χιλ. πλάτος και 1.543 χιλ. ύψος. Ο χώρος αποσκευών φτάνει την κορυφαία τιμή των 400 λίτρων, ο μεγαλύτερος σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του.

Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν σύστημα άμεσου ψεκασμού, στροβιλοσυμπιεστή και αυτόματο σύστημα stop&go. Υπάρχουν τρείς διαφορετικοί κινητήρες βενζίνης, όλοι με αλουμινένιο μπλοκ. Ο πρώτος είναι ο 3-κύλινδρος, 1.0 TSI 95 ιππων με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας 1.0 TSI 115 έρχεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-τάχυτο DSG διπλού συμπλέκτη. Στην  πρώτη φάση λανσαρίσματος, θα είναι διαθέσιμες τρεις εκδόσεις (1.0 TSI 95, 115 χειροκίνητο και DSG).

Στη συνέχεια, στην γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων θα προστεθεί και ο τρίτος κινητήρας βενζίνης, ο νέος 1.5 TSI EVO 150 με τεχνολογία απενεργοποίησης  κυλίνδρων, αποκλειστικά στην έκδοση FR, με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.

Όσον αφορά τις εκδόσεις πετρελαίου, ο κινητήρας 1.6 TDI θα διατίθεται με 95 ίππους (5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 7-τάχυτο κιβώτιο DSG) καθώς και με 115 (6-τάχυτο κιβώτιο). Τέλος, μετά τα μέσα του 2018 θα λανσαριστεί ο κινητήρας 1.0 TSI 90 CNG. Η Seat είναι ο πρώτος κατασκευαστής που λανσάρει κινητήρα που τροφοδοτείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην κατηγορία των compact crossover.

Τιμές, εκδόσεις βενζίνης από 14.900 ευρώ και πετρελαίου από 16.900 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v