ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η πίκρα του βενζινοπώλη

Το νέο VW e-Golf εντυπωσιάζει με την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία του, η οποία του παρέχει αυτονομία μέχρι και 300 χιλιόμετρα.

Η πίκρα του βενζινοπώλη

Τα πάντα αλλάζουν στην αυτοκίνηση. Από τον τρόπο οδήγησης, που σύντομα θα ελέγχεται πλήρως από το σύστημα αυτόνομης οδήγησης μέχρι το είδος του καυσίμου και την θέση των αυτοκινήτων στη ζωή μας. Η εξέλιξη είναι συνυφασμένη με την αυτοκίνηση και ένα δείγμα αυτής της επίδρασης είναι το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά του αυτοκινήτου που προκαλεί προβληματισμό στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων.

Ο λόγος για το νέο VW e-Golf. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει πολλά πλεονεκτήματα και βρίσκεται στις εκθέσεις της VW Kosmocar. Η μεγαλύτερη κατά 50% αυτονομία, μέχρι 300 χλμ. (New European Driving Cycle - NEDC) επιτυγχάνεται χάρη στη νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου με χωρητικότητα 35.8 kWh, καθιστώντας στην πράξη την ηλεκτροκίνηση πιο ρεαλιστική από ποτέ. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα βέλτιστης διαχείρισης ενέργειας και αυτονομίας, με την επιλογή ανάμεσα σε διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Normal, Eco, Eco+), το νέο e-Golf είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση. 

Σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η μπαταρία φορτίζεται κατά 80% σε διάστημα 45 λεπτών ενώ απαιτούνται λιγότερες από 6 ώρες για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 7,2kW. Οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων θα πρέπει να εξετάσουν την δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για παροχή ρεύματος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια στην χώρα μας.

Ο εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους (100 Kw), με μέγιστη απόδοση ροπής 290 Νm. Η επιτάχυνση (0-80χλμ./ώρα) ολοκληρώνεται σε 6,9’’ (0-100χλμ./ώρα σε 9,6’’) ενώ η μέγιστη ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 150 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση ενέργειας διατηρείται στις 12,7 kWh/100 χλμ.

Το νέο e-Golf εξοπλίζεται με τα πλέον προηγμένα, ευφυή συστήματα υποβοήθησης και ημι-αυτόνομης οδήγησης: Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με City Emergency Braking και λειτουργία αναγνώρισης πεζών. Σύστημα υποβοήθησης Emergency Assist που αναλαμβάνει μέρος της διεύθυνσης του οχήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σύστημα υποβοήθησης κατά την κυκλοφοριακή συμφόρηση Traffic Jam Assist το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας και ελέγχει αυτόματα το γκάζι και το φρένο ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα με ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα. Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist. Αισθητήρα Τυφλού Σημείου Blind Spot Monitor. Προειδοποίηση κίνησης πίσω Rear Traffic Alert. Σύστημα διαρκώς προσαρμοζόμενου φωτισμού μεγάλης σκάλας Dynamic Light Assist.

Tο νέο e-Golf είναι παγκοσμίως το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων αναφορικά με τα συστήματα Ενημέρωσης & Ψυχαγωγίας. Στον βασικό του εξοπλισμό διαθέτει τo κορυφαίο σύστημα Infotainment Discover Pro, με έγχρωμη οθόνη αφής 9,2’’ και λειτουργία ανέπαφου χειρισμού Gesture Control. 

Με τις πρωτοποριακές Mobile Online Yπηρεσίες Car-Net της Volkswagen, το νέο e-Golf είναι περισσότερο συνδεδεμένο από ποτέ: Guide & Inform. Security & Service. Κλήση έκτακτης ανάγκης Emergency Call Service . Car Net e-Remote που παρέχει εύκολη πρόσβαση από τον υπολογιστή ή το smartphone στις κύριες λειτουργίες του οχήματος: διαχείριση μπαταρίας, προγραμματισμό ώρας αναχώρησης, ρύθμιση του κλιματισμού, ενημέρωση για την κατάσταση του οχήματος κ.α.

Ο πλήρως ψηφιακός και διαδραστικός πίνακας οργάνων Active Info Display απεικονίζει τις εξειδικευμένες ενδείξεις του πίνακα οργάνων του e-Golf (μετρητή ενέργειας, επίπεδο ανάκτησης ενέργειας, επίπεδο φόρτισης κτλ.) ενώ ανάλογα με τις ανάγκες μπορούν να ενσωματωθούν επιπλέον πληροφορίες όπως για την πλοήγηση ή τα συστήματα υποβοήθησης. Χαρακτηριστικά στοιχεία σχεδίασης διαφοροποιούν την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση στη γκάμα του Golf.  Ο ειδικής σχεδίασης εμπρός προφυλακτήρας με τα φώτα ημέρας σε χαρακτηριστικό σχήμα “C”, η διακοσμητική γραμμή σε μπλε χρώμα στα φώτα LED και τη γρίλια ψυγείου, οι ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16’’ και τα σχεδιαστικά στοιχεία σε μπλε χρώμα στο εσωτερικό. Το νέο e-Golf είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, με αρχική τιμή  38.800 ευρώ.

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY