Η καλύτερη στιγμή του Toyota Auris

Το Auris αναβαθμίζει την εικόνα του, με τη νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής Freestyle του Touring Sports wagon.
Η καλύτερη στιγμή του Toyota Auris
Στην Έκθεση της Φρανκφούρτης που ολοκλήρωσε τον κύκλο της χθες το βράδυ, η Toyota παρουσίασε μια νέα εκδοχή του Auris  Touring Sports Freestyle που εντάχθηκε στη γκάμα του μικρομεσαίου αυτοκινήτου για το 2018. Απαριθμώντας ήδη πέντε χρόνια στον κύκλο ζωής του, το Auris πουλά περισσότερο από ποτέ, με τις υβριδικές εκδόσεις να συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στο μίγμα πωλήσεων. Το Auris αναβαθμίζει την εικόνα του, με τη νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής Freestyle του Touring Sports wagon, και αλλαγές χρωμάτων και εξοπλισμού για το 2018.

Από το 2012 που λανσαρίστηκε, η τρέχουσα – δεύτερη – γενιά Auris έχει παίξει ουσιαστικό ρόλο για την Toyota στην καρδιά της ευρωπαϊκής αγοράς. Ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη, συνεχίζει να ικανοποιεί τις υψηλές προσδοκίες των πελατών της κατηγορίας C. Τακτικές βελτιώσεις γίνονται με έμφαση στην ποιότητα, το στυλ και τις επιδόσεις, ώστε να διατηρεί τη γοητεία και δημοτικότητά του.

Η μάρκα αποκάλυψε και νέες εξελίξεις στην οικογένεια Auris στο φετινό Σαλόνι της Φρανκφούρτης, που ενισχύουν το κύρος του στην πολύ ανταγωνιστική αγορά των συμπαγών μοντέλων hatchback και wagon. Η υβριδική τεχνολογία Toyota με συνδυασμό κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικού μοτέρ λανσαρίστηκε στην πρώτη γενιά Auris το 2010 και αυξάνει σταθερά το μερίδιό της στις πωλήσεις. Όλο και περισσότεροι πελάτες την προτιμούν αντί των συμβατικών συνόλων βενζίνης και ντίζελ. Η υβριδική τεχνολογία Toyota ανέκαθεν ήταν διάσημη για τις χαμηλές εκπομπές ρύπων και την κορυφαία οικονομία καυσίμου, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν η αθόρυβη λειτουργία και η οδηγική άνεση στη συνολική αίσθηση ποιότητας.

Το 2016, υβριδικές εκδόσεις των Auris hatchback και Touring Sports αποτέλεσαν περίπου το 60% των συνολικών ευρωπαϊκών πωλήσεων των μοντέλων. Φέτος, η αναλογία έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο, με σχεδόν τα δύο τρίτα των αγοραστών Auris να επιλέγουν υβριδικό. Η μάρκα έχει πουλήσει πάνω από 1,26 εκατομμύρια Auris στην Ευρώπη και στις δύο γενιές του μοντέλου, ενώ περίπου 400.000 από αυτά είναι υβριδικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις του τρέχοντος μοντέλου αυξάνονται κάθε χρόνο από το 2012 που λανσαρίστηκε, ξεπερνώντας τις 144.000 μονάδες το 2016.

Έξυπνα, αστικά στιλιστικά χαρακτηριστικά είναι τα διακριτικά στοιχεία του Auris Freestyle: πρόκειται για μία νέα ερμηνεία του επιτυχημένου Auris Touring Sports wagon. Αυτή η ειδική έκδοση διαθέτει μαύρα καλύμματα θόλων τροχών και πλαϊνές ποδιές, και εμπρός και πίσω προστασία κάτω μέρους αμαξώματος με αλουμινένιο φινίρισμα. Τη δυναμική εμφάνιση συμπληρώνουν επίσης μία μαύρη εμπρός μάσκα, πίσω φιμέ κρύσταλλα και ασημί καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, καθώς και 17άρες ζάντες αλουμινίου πέντε διπλών ακτίνων με μαύρο και ασημί φινίρισμα.

Κατά τα άλλα, το νέο μοντέλο Freestyle προσφέρει στους πελάτες όλα τα δημοφιλή πλεονεκτήματα του Auris Touring Sports, όπως μία εξαιρετική γκάμα υβριδικών, βενζίνης και diesel κινητήρων και ένας πλούσιος χώρος αποσκευών που αυξάνεται στα 1.685 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα – ιδανικό για όσους χρειάζονται άφθονο χώρο για σπορ και lifestyle εξοπλισμό.

Το Freestyle θα προσφέρεται ως limited edition μοντέλο, και θα πωλείται στην ευρωπαϊκές αγορές από το Δεκέμβριο. Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης εδωσε μία πρώτη εικόνα από τις αλλαγές στη γκάμα το Auris για το model year 2018. Τα νέα χαρακτηριστικά ενισχύουν τη διάσημη ποιότητα και το στυλ του Auris, προσθέτοντας πιο μοντέρνα και σπορ γοητεία στο εξωτερικό.

Η παλέτα χρωμάτων αποκτά μία νέα μπλε απόχρωση που διατίθεται για τα δημοφιλή μοντέλα Auris Bi-tone. Θα υπάρχει επίσης η μοντέρνα Manhattan Grey, μία νέα μεταλλική απόχρωση που έχει πιο διακριτικό, πιο βαθύ τόνο αντί στιλπνής εμφάνισης. Αυτή θα διατίθεται σαν φινίρισμα για όλο το αμάξωμα και θα προστεθεί στη γκάμα που προορίζεται για τα Bi-tone μοντέλα, ενώ θα συνδυάζεται εντυπωσιακά με μαύρο σε οροφή, κεραία τύπου πτερυγίου, πίσω αεροτομή, καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών και εμπρός μάσκα. Μαύρα μαρσπιέ θα διατίθενται προαιρετικά, ενώ η νέα μαύρη μάσκα θα αποτελεί χαρακτηριστικό των μοντέλων Auris Style.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v