Μοναδικό στυλ και οδηγική απόλαυση

Δοκιμάζουμε την βενζινοκίνητη έκδοση του νέου γαλλικού σουπερμίνι και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Μοναδικό στυλ και οδηγική απόλαυση
Test Drive Citroen C3 1.2 Pure Tech 110 ίππων

H Citroen, έχει μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία μικρών αυτοκινήτων. Η παρουσία της στον χώρο της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη με επιτυχημένα μοντέλα τα οποία έχουν προάγει την κατηγορία των αυτοκινήτων περιορισμένων διαστάσεων.

Η τελευταία της δημιουργία είναι η νέα γενιά του Citroen C3. Το γαλλικό supermini έχει προικισθεί και με μοντέρνα σχεδίαση. Κάθε τμήμα του σχεδιάσθηκε σύμφωνα με τις νέες επιταγές της φίρμας.
Η δοκιμή έγινε με την ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση του Citroen C3. Εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1.200 κ.εκ. Pure Tech απόδοσης 110 ίππων. Αυτή η έκδοση, ικανοποιεί όλες τις ανάγκες μετακίνησης. Εξασφαλίζει, εύκολη και οικονομική μετακίνηση στο αστικό περιβάλλον, καθώς και άνετο ταξίδι, λόγω των χαρακτηριστικών του κινητήρα.

Όπως διαπιστώθηκε στη δοκιμή μεγάλης διάρκειας που έγινε στην Αττική και σε γειτονικούς νομούς, το κομψό γαλλικό αυτοκίνητο με τις εντυπωσιακές διχρωμίες στο αμάξωμα του, αντιμετωπίζει με επιτυχία τις προκλήσεις. Ειδικότερα στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα η ευελιξία του, η ευκολία στην κίνηση και στο παρκάρισμα. Στον αυτοκινητόδρομο, η υψηλή απόδοση του κινητήρα και οι επιτυχημένες ρυθμίσεις του συστήματος διεύθυνσης και των αναρτήσεων, εξασφαλίζουν άνετο και ήσυχο ταξίδι.

Όσον αφορά την κατανάλωση, εξαρτάται από τους χειρισμούς του οδηγού. Στη πόλη αν και λειτουργούσε συνεχώς ο κλιματισμός, η μέση κατανάλωση ήταν 6,8 λίτρα/100χλμ. Η επίσημη τιμή κατανάλωσης για την πολη είναι 5,7 λίτρα/100χλμ. Αξίζει να τονισθεί ότι, αυτή η μέτρηση προέκυψε, μετά από προσεκτική οδήγηση η οποία βασίσθηκε στις αρχές της αμυντικής οδήγησης. Επίσης, ο υπογράφων εκμεταλλεύθηκε την παροχή της ροπής των 20,5 χλγμ. από τις χαμηλές στροφές μόλις στις 1.500 σ.α.λ. καθώς και την κλιμάκωση του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων πέντε σχέσεων.

Στον αυτοκινητόδρομο, το βραβευμένο μοτέρ έχει την ικανότητα να κινήσει σβέλτα το γαλλικό αυτοκίνητο και να προσδώσει υψηλές ταχύτητες. Εκεί διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση και ο θόρυβος από την λειτουργία του κινητήρα θα ήταν περιορισμένοι αν υπήρχε έκτη σχέση στο κιβώτιο με μακριά κλιμάκωση. Με ταχύτητες κοντά στα όρια του αυτοκινητοδρόμου, η μέση κατανάλωση ήταν 5,6 λίτρα/100χλμ. Η μέση κατανάλωση σε όλη την δοκιμή ήταν 6 λίτρα/100χλμ. Η επίσημη μέση τιμή κατανάλωσης είναι 4,7 λίτρα/100χλμ. Οι επιδόσεις είναι στο ανώτερο τμήμα της κατηγορίας. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9΄΄ και τελική ταχύτητα 188 χλμ./ώρα. Εκπομπές CO2 103 γραμ./χλμ.

Το Citroen C3, παρέχει άνετους χώρους για τέσσερις ενήλικες. Αξίζει να τονισθεί, η επιλογή των Γάλλων για τα καθίσματα. Έχουν μεγάλες διαστάσεις και παρέχουν υψηλά ποσοστά άνεσης. Η τιμή του Citroen C3 1.2 Pure Tech 110 ίππων καθορίστηκε στα 14.605 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v