Από 17.400 ευρώ το ανανεωμένο VW Golf

Το ανανεωμένο και αναβαθμισμένο VW Golf λανσάρεται και στην Ελλάδα με το κόστος απόκτησης να ξεκινά από τα 17.400 ευρώ.
Από 17.400 ευρώ το ανανεωμένο VW Golf
Ξεκίνησε το λανσάρισμα του ανανεωμένου VW Golf.  Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 17.400 ευρώ. Αυτή η τιμή αφορά την  έκδοση με κινητήρα βενζίνης 1.0 TSI απόδοσης 85 ίππων με πλούσιο βασικό επίπεδο εξοπλισμού. Η βασική έκδοση με κινητήρα βενζίνης 1.0 TSI απόδοσης 110 ίππων κοστίζει 20.200 ευρώ ενώ οι ντίζελ εκδόσεις ξεκινούν από τα 21.700 ευρώ.

Το ανανεωμένο VW Golf είναι το πρώτο μικρομεσαίο αυτοκίνητο με έλεγχο λειτουργιών μέσω χειρονομιών. Διαθέτει διαδραστικά ηλεκτρονικά συστήματα: τεχνολογικά προηγμένα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης. Λανσάρει το νέο κινητήρα βενζίνης 1.5 TSI με ισχύ 130 είτε 150 ίππους καθώς και νέο 7τάχυτο κιβώτιο DSG.



Τα δέκα κύρια σημεία:

1. Πιο διαισθητικό: Σύστημα ενημέρωσης /ψυχαγωγίας “Discover Pro” με έλεγχο μέσω χειρονομιών, φέρνει τη διεπαφή του μέλλοντος μέσα στο αυτοκίνητο.

2. Μεγαλύτερα και πιο προηγμένα: Νέα σχεδίαση για τα συστήματα ενημέρωσης /ψυχαγωγίας με μεγαλύτερες οθόνες αφής.

3. Πάντα συνδεδεμένο: Διαδικτυακές υπηρεσίες “Guide & Inform” και νέες υπηρεσίες Car-Net “Security & Service”.

4. Ημιαυτόνομη κίνηση: Ημιαυτόνομη λειτουργία σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνά ‘σταμάτα-ξεκίνα’ σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα με το νέο σύστημα Traffic Jam Assist.

5. Πιο αποδοτικό: Νέοι βενζινοκινητήρες 1.5 TSI (130 και 150 ίπποι).

6. Ισχυρότερο: Το ανανεωμένο Golf GTI αποδίδει 230 ίππους, ισχυρότερες επιδόσεις για το GTI Performance με απόδοση 245 ίππων.

7. Βελτιωμένη κατανάλωση: Νέο, 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG  μειώνει την κατανάλωση έως 0,3 λίτρα/100χλμ.

8. Ανανεωμένο: Νέοι προφυλακτήρες, νέα μάσκα και νέα πίσω φώτα full-LED στο βασικό εξοπλισμό.

9. Πιο λαμπερό: Νέοι προβολείς LED αντικαθιστούν όλα τα φώτα xenon στα Golf και Golf Variant.

10. Πλουσιότερος εξοπλισμός: Όλες οι εκδόσεις παρέχουν ακόμα πλουσιότερο επίπεδο βασικού εξοπλισμού.

Κάθε χρόνο, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι αποφασίζουν να αγοράσουν ένα νέο Golf. Για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, ένα νέο Golf φεύγει από τη γραμμή παραγωγής κατά μέσο όρο κάθε 40 δευτερόλεπτα. Τα περισσότερα διαμορφώνονται σύμφωνα με τις επιθυμίες των πελατών και παράγονται κατά παραγγελία.

Τώρα ένα νέο Golf είναι ήδη προ των πυλών, με προηγμένους κινητήρες, βελτιωμένη σχεδίαση, εξαιρετικά ευφυή συστήματα υποστήριξης, μία νέα γενιά συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και περισσότερες λειτουργίες. Από τη βασική του έκδοση, το νέο Golf λανσάρεται τώρα με το νέο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας και νέα πίσω φώτα LED στάνταρ.

Το παγκοσμίως πρώτο μικρομεσαίο αυτοκίνητο με έλεγχο λειτουργιών μέσω χειρονομιών – Gesture Control. Ο εκδημοκρατισμός της υψηλής τεχνολογίας. Το νέο Golf διαθέτει άφθονες τεχνολογικές καινοτομίες. Για πρώτη φορά στη μικρομεσαία κατηγορία, το νέο σύστημα ψυχαγωγίας, πλοήγησης και διαδικτυακών υπηρεσιών Discover Pro, μπορεί να ελέγχεται μέσω χειρονομιών. Με μία οθόνη 9,2 ιντσών, αποτελεί μία ολοκληρωμένη μονάδα απεικόνισης σε συνεργασία με τη ψηφιακή οθόνη οργάνων Active Info Display, που είναι επίσης νέα στο Golf.

Ταυτόχρονα, η γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών έχει διευρυνθεί. Βασική φιλοσοφία εδώ είναι το “έξυπνο σπίτι”: Αυτό σημαίνει ότι η πόρτα του σπιτιού θα μπορεί να ανοίγει – με το κινητό στο αυτοκίνητο μέσω MirrorLink και της νέας εφαρμογής DoorBird – για ένα μέλος της οικογένειας, έναν πωλητή ή courier. Στην περίπτωση αυτή, ο οδηγός βλέπει online ποιος χτυπά το κουδούνι του σπιτιού.

Το ανανεωμένο Golf, μετά από 33 εκατομμύρια και πλέον πωλήσεις, αποτελεί και πάλι σημείο αναφοράς για τα συστήματα υποστήριξης στη μικρομεσαία κατηγορία. Ανάμεσα στις τεχνολογίες που θα βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια είναι το City Emergency Braking με νέο σύστημα παρακολούθησης πεζών (Front Assist), το νέο Traffic Jam Assist (ημιαυτόνομη οδήγηση μέχρι 60 km/h) και το Emergency Assist, κάτι επίσης νέο στην κατηγορία. Το Traffic Jam Assist αυξάνει ταυτόχρονα την άνεση και ευκολία του οδηγού σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας.

Η σταδιακή ψηφιοποίηση του νέου αυτοκινήτου υποστηρίζεται από ένα ντεμπούτο πολύ αποδοτικών κινητήρων. Ακόμα και ο νέος βασικός βενζινοκινητήρας – ο υπερτροφοδοτούμενος άμεσου ψεκασμού 1.0 TSI με 85 ίππους – εντυπωσιάζει με κατανάλωση μόλις 4,8 λίτρα/100χλμ. Στο ανανεωμένο Golf κάνει ντεμπούτο ο νέος υπερτροφοδοτούμενος 1.5 TSI Evo – ένας ακόμα πιο εξελιγμένος τετρακύλινδρος κινητήρας που αποδίδει έως και 150 ίππους και υιοθετεί Active Cylinder Management (ACT).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v